Exclusieve groepsreis Patagonië 18 dagen, vertrek 4 november 2023

Onze Groepsreis Patagonië en Vuurland

Exclusieve groepsrondreis, vertrek 4 november 2023

Vertrek
4 november 2023
Prijs
prijs op aanvraag

Duur rondreis
18 dagen
Groepsgrootte
Min. 10, max. 16 deelnemers
Status
Beschikbaar

Samenvatting van deze groepsrondreis:

Tijdens deze 18-daagse luxe groepsreis Patagonië leert u het zuiden van Argentinië en Vuurland kennen terwijl u overnacht in uitstekende 3*** en 4**** (boutique)hotels. De Nederlandstalige reisleiding zorgt er op de achtergrond voor dat alles vlekkeloos verloopt en geeft altijd leuke en interessante tips over de plaatsen die bezocht worden en de omgeving.

De reis begint in Buenos Aires, waar u de stad ontdekt en de tango gaat dansen. Daarna volgt Patagonië: u ziet de Perito Moreno gletsjer bij El Calafate en vaart u over het Beaglekanaal in Vuurland. Bij de Península Valdés kunt u de walvissen bijna aanraken vanaf de boot en u loopt door duizenden pinguïns bij Punta Tombo. Vervolgens reist u met de Tren Patagonico naar Bariloche, tegen de Andes gelegen in het Argentijnse merengebied, waarna u terugvliegt naar Buenos Aires en naar huis.

Deze groepsreis is uiteraard ook uit te breiden, waarbij u op individuele basis verder reist. Bijvoorbeeld met een bouwsteen Iguazú of bezoek buurland Chili.

Vertrek
4 november 2023
Prijs
prijs op aanvraag

De Patagonië groepsreis is inclusief:

  • Rechtstreekse retourvlucht met KLM en alle binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
  • Overnachtingen in fijne hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
  • Reis met de Tren Patagonico in een tweepersoons slaapcoupé
  • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
    • Stadstour Buenos Aires olv. Nederlandse gids / tangoshow incl. beginnersles, diner en drankjes / dia de Campo bij Estancia Nibepo Aike (inclusief lunch) / bezoek Perito Moreno gletsjer incl. boottocht / bezoek Nationale Park Ushuaia met kanotocht / boottocht over het Beaglekanaal / bezoek Península Valdés incl. boottocht bij de walvissen / bezoek pinguins bij Punta Tombo / boottocht bij dolfijnen / Welsh high tea in Gaiman / Circuito Chico in Bariloche incl. stoeltjeslift naar Cerro Campanario / Circuito Grande en boottocht Bosque de Arrayanes

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen achteraf en geen reisleiding die alleen maar probeert extra´s te verkopen voor commissie.

Niet inbegrepen zijn:

  • Overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven
Vertrek
4 november 2023
Prijs
prijs op aanvraag

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Buenos Aires, waar u de volgende ochtend vroeg aankomt. Het is ook mogelijk om voor de dagvlucht te kiezen, met vertrek in de ochtend en een overstap in Sao Paolo of Rio de Janeiro.

Dag 2: Stadstour met Nederlandse gids

Na aankomst op het internationale vliegveld Ezeiza volgt de transfer naar het bijzonder comfortabele centraal gelegen boutique hotel. Vervolgens neemt een Nederlandstalige gids die Buenos Aires van binnen en van buiten kent ons mee langs de bekendste maar ook de minder bekende plekken van de stad.

Dag 3: Tangoshow inclusief beginnersles, diner en drankjes

U heeft vandaag vrij om de stad verder te verkennen, er zijn ongetwijfeld nog dingen die u niet gezien heeft. We raden aan om bijvoorbeeld een tour te boeken in het prachtige Teatro Colon aan Avenida 9 de Julio. Ook zeker een bezichting waard is (naar onze mening) ´s werelds mooiste boekhandel: El Ateneo Grand Splendid op Avenida Santa Fé 1860. Liever de stad uit? Vraag de reisleiding naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld de Tigre delta te bezoeken of Colonia in Uruguay. ´s Avonds bezoeken we een tangoshow en krijgen een beginnersles in deze dans, waarna we tijdens het diner (inclusief) de professionals aan het werk zien.

Dag 4: Vlucht naar El Calafate

We vliegen diep Patagonië in, naar El Calafate wat de basis is voor ons bezoek aan de gletsjers in het Los Glaciares Nationaal Park. Na aankomst worden we naar het uitstekende 4**** hotel gebracht.

Dag 5: Dag op een estancia

We rijden naar estancia Nibepo Aike, voor een "Dia de Campo". Ontvangst met een mate cocido (een sterke kruidenthee) en masitas, zoete deeghapjes. We maken een korte wandeling langs het meer en komen meer te weten over het gebied en leven in Patagonië. Terug op de estancia wacht een geweldige asado met lamsvlees, flinke biefstukken, maar ook huisgemaakte salades en een typisch Argentijns dessert.

Dag 6: De bekendste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno

De Perito Moreno is de meest spectaculaire gletsjer in het gebied, die je bovendien het dichtst kunt benaderen. Vanaf de balkons die voor het ijsfront lopen zien we het afkalven van de gletsjer van heel dichtbij, waarbij enorme brokken ijs onder luid gekraak afbreken en in het water storten. Wie wil, kan (optioneel) letterlijk nog een stapje verder: Onder deskundige begeleiding kan je de ijsmassa bedwingen en er een wandeltocht over maken! Voor deze optionele excursie geldt helaas wel een leeftijdslimiet van 65 jaar en de kosten zijn hoog (meerpijs: € 220 pp).

Dag 7: Vlucht naar Ushuaia op Vuurland

Een korte vlucht brengt ons naar het mythische Tierra del Fuego, waar we overnachten in de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Het stadje ligt aan het Beaglekanaal en wordt omringd door bergpieken en bossen. Het luxe 4**** hotel ligt boven het centrum en biedt prachtige uitzicht over de stad en het Beaglekanaal.

Dag 8: Boottocht Beaglekanaal

´s Ochtends maken we een boottocht op het Beaglekanaal, langs het robben- en vogeleiland en natuurlijk met zicht op de bekende roodwitte vuurtoren van Ushuaia. We kiezen voor een kleinere boot, die ook aanlegt bij één van de eilanden en waar we een korte wandeling maken. De vrije middag kunt u gebruiken om het stadje verder te verkennen, waarbij het gevangenismuseum zeker een aanrader is. Bent u liefhebber van golf? Probeer dan de meest zuidelijk gelegen officiële 9 holes golfcourse ter wereld!

Dag 9: Nationaal Park Tierra del Fuego en kanotocht

Vandaag maken we een mooie trekking in het Park Tierra del Fuego aan de baai van Lapataia, met een kundige gids die enthousiast vertelt over de flora en fauna van Vuurland. Na de wandeling wordt er in de buitenlucht geluncht (inclusief) en daarna varen we in kano´s een stuk door het park, een prachtige en avontuurlijke ervaring.

Dag 10: Vlucht naar Trelew en transfer naar Puerto Madryn

We worden naar het vliegveld gebracht en stappen op de vlucht naar Trelew, waar een transfer naar Puerto Madryn wacht. Ons moderne 4**** hotel ligt aan de boulevard, in het centrum van het stadje.

Dag 11: Bezoek pinguins van Punta Tombo en boottocht dolfijnen

We brengen een bezoek aan Punto Tombo, waar een enorme pinguïn-kolonie huist: op Antartica na de grootste kolonie ter wereld! Vijfhonderdduizend magelhaenpinguïns komen hier elk jaar aan land en lopen ons hier af en toe letterlijk voor de voeten. Houd er rekening mee dat de pinguins altijd voorrang hebben en probeer ze niet te aaien, ze kunnen gemeen pikken. Bij Puerto Rawson gaan we aan boord van een zodiac, op zoek naar de grappige kortsnuitdolfijnen. In Gaiman genieten we tenslotte nog van een Welsh High Tea (consumpties zijn niet inclusief).

Dag 12: Peninsula Valdés en walvissen

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het natuurgebied Península Valdés. In Puerto Pirámides gaan we met de boot walvissen observeren die hier elk jaar komen om te bevallen. Men schat dat een kwart van de wereldpopulatie van alle Zuidkapers het schiereiland tussen juni en november passeert. Deze nieuwsgierige giganten van dichtbij kunnen waarnemen is een onvergetelijke ervaring. In de baaien van het schiereiland bevinden zien we ook grote groepen zeeleeuwen en zeeolifanten.

Dag 13: Met de nachttrein "Tren Patagonico" naar Bariloche

De ochtend is nog vrij te besteden, u kunt bijvoorbeeld fietsen huren, snorkelen met zeeleeuwen of kayakken. In de middag rijden we met de bus naar San Antonio Oeste, waar we aan boord gaan van de Tren Patagonico. Deze trein, waar we slapen in tweepersoons slaapcoupés, brengt ons dwars door Patagonië naar Bariloche. Deze trein is de enige nog functionerende lange afstandstrein in heel het land en rijdt eenmaal per week tussen de kust en de Andes in het noorden van Patagonië.

Dag 14: Bariloche

‘s Morgens kunnen we nog genieten van het uitzicht van het steppeachtige landschap dat langzaam overgaat in een berglandschap als we Bariloche naderen. Tegen de middag komen we aan in het stadje aan het meer Nahuel Huapi en volgt de transfer naar het luxe 4**** hotel in het centrum, direct aan het meer. Gebruik de rest van de vrije middag om het stadje te verkennen, waarbij met name de vele enorme chocoladewinkels opvallen.

Dag 15: Circuito Grande en Bosque de Arrayanes

Met onze eigen bus rijden we het Circuito Grande, onderdeel van de Zeven Meren route. We komen onder andere langs het Amfiteatro en Villa Traful. In Villa la Angostura maken we een boottocht naar het Bosque de Arrayanes, waar Walt Disney inspiratie zou hebben gekregen voor de tekenfilm Bambi.

Dag 16: Circuito Chico en vlucht naar Buenos Aires

We rijden met onze eigen bus het Circuito Chico, langs de meren Trebol, Moreno en Nahuel Huapi en langs indrukwekkende uitkijkpunten. Bij Cerro Campanario gaan we met de stoeltjeslift omhoog naar de confiteria bovenop de berg. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht rondom. Aan het eind van de middag volgt de transfer naar het vliegveld en vliegen we terug naar Buenos Aires voor de laatste overnachting daar, in ons vertrouwde boutique hotel in het centrum.

Dag 17: Retourvlucht naar Nederland/België

Aan alles komt helaas een eind... In de loop van de ochtend worden we bij ons hotel opgehaald voor de transfer naar het internationale vliegveld Ezeiza voor de terugvlucht naar huis.

Dag 18: Aankomst Nederland/België

U landt weer op Nederlandse (of Belgische) bodem, waarmee deze prachtige groepsreis Patagonië en Vuurland helaas tot een einde is gekomen. Zien we u volgend jaar wellicht op één van onze andere exclusieve groepsreizen naar Zuid-Amerika?