Exclusieve groepsreis Patagonië 18 dagen, vertrek 15 maart 2025

Onze Groepsreis Patagonië en Vuurland

Exclusieve groepsrondreis, vertrek 15 maart 2025

Vertrek
15 maart 2025
Prijs
€4.325 per persoon obv twee personen per kamer

Duur rondreis
18 dagen
Groepsgrootte
Min. 10, max. 16 deelnemers
Status
Beschikbaar

Samenvatting van deze groepsrondreis:

Tijdens deze 18-daagse luxe groepsreis Patagonië leert u het zuiden van Argentinië en Vuurland kennen terwijl u overnacht in uitstekende 3*** en 4**** (boutique)hotels. De Nederlandstalige reisleiding zorgt er op de achtergrond voor dat alles vlekkeloos verloopt en geeft altijd leuke en interessante tips over de plaatsen die bezocht worden en de omgeving.

De reis begint in Buenos Aires, waar u de stad ontdekt en de tango gaat dansen. Daarna vliegt u naar het eind van de wereld: Ushuaia op Vuurland, voor een boottocht over het Beaglekanaal en een kanotocht in het Nationale Park. Hierna volgt Patagonië: u ziet de Perito Moreno gletsjer bij El Calafate en maakt mooie wandelingen in hét wandelparadijs van Argentinië, El Chaltén. Vervolgens vliegt u rechtstreeks naar Bariloche, tegen de Andes gelegen in het Argentijnse merengebied met prachtige natuur, waarna u terugvliegt naar Buenos Aires en naar huis.

Deze groepsreis is uiteraard ook uit te breiden, waarbij u op individuele basis verder reist. Bijvoorbeeld met een bouwsteen Iguazú of bezoek buurland Chili.

Vertrek
15 maart 2025
Prijs
€4.325 per persoon obv twee personen per kamer

Duur rondreis
18 dagen
Groepsgrootte
Min. 10, max. 16 deelnemers
Status
Beschikbaar

De Patagonië groepsreis is inclusief:

 • Alle binnenlandse vluchten, incl. belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in fijne hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Buenos Aires olv. Nederlandse gids / tangoshow incl. beginnersles, diner en drankjes / bezoek Nationale Park Ushuaia met kanotocht / boottocht over het Beaglekanaal /dia de Campo op een estancia (inclusief lunch) / bezoek Perito Moreno gletsjer incl. boottocht / Circuito Chico in Bariloche incl. stoeltjeslift naar Cerro Campanario / Circuito Grande en boottocht Bosque de Arrayanes

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle genoemde dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen achteraf en geen reisleiding die alleen maar probeert extra´s te verkopen voor commissie.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht, Overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven
Vertrek
15 maart 2025
Prijs
€4.325 per persoon obv twee personen per kamer

Duur rondreis
18 dagen
Groepsgrootte
Min. 10, max. 16 deelnemers
Status
Beschikbaar

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

U vliegt naar Buenos Aires, waar u de volgende ochtend vroeg aankomt. Het is ook mogelijk om voor een dagvlucht te kiezen, met vertrek in de ochtend en een overstap in Parijs, Madrid, Sao Paolo of Rio de Janeiro, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij die u kiest. U komt dan op dag 1 ´s avonds al aan en slaapt in het hotel.

Dag 2: Stadstour met Nederlandse gids

Na aankomst op het internationale vliegveld Ezeiza volgt de transfer naar het bijzonder comfortabele centraal gelegen boutique hotel. Vervolgens neemt een Nederlandstalige gids die Buenos Aires van binnen en van buiten kent ons mee langs de bekendste maar ook de minder bekende plekken van de stad.

Dag 3: Tangoshow inclusief drankjes

U heeft vandaag vrij om de stad verder te verkennen, er zijn ongetwijfeld nog dingen die u niet gezien heeft. We raden aan om bijvoorbeeld een tour te boeken in het prachtige Teatro Colon aan Avenida 9 de Julio. Ook zeker een bezichting waard is (naar onze mening) ´s werelds mooiste boekhandel: El Ateneo Grand Splendid op Avenida Santa Fé 1860. Liever de stad uit? Vraag de reisleiding naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld de Tigre delta te bezoeken of Colonia in Uruguay. ´s Avonds gaan we eerst in een authentieke parrilla met zijn allen eten, daarna bezoeken we een professionele tangoshow

Dag 4: Vlucht naar Ushuaia op Vuurland

Een directe vlucht brengt ons naar het mythische Tierra del Fuego, waar we overnachten in de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Het stadje ligt aan het Beaglekanaal en wordt omringd door bergpieken en bossen. Het luxe 4**** hotel ligt boven het centrum en biedt prachtige uitzicht over de stad en het Beaglekanaal.

Dag 5: Boottocht Beaglekanaal

´s Ochtends maken we een boottocht op het Beaglekanaal, langs het robben- en vogeleiland en natuurlijk met zicht op de bekende roodwitte vuurtoren van Ushuaia. We kiezen voor een kleinere boot, die ook aanlegt bij één van de eilanden en waar we een korte wandeling maken. De vrije middag kunt u gebruiken om het stadje verder te verkennen, waarbij het gevangenismuseum zeker een aanrader is. Bent u liefhebber van golf? Probeer dan de meest zuidelijk gelegen officiële 9 holes golfcourse ter wereld!

Dag 6: Nationaal Park Tierra del Fuego en kanotocht

Vandaag maken we een mooie trekking in het Park Tierra del Fuego aan de baai van Lapataia, met een kundige gids die enthousiast vertelt over de flora en fauna van Vuurland. Na de wandeling wordt er in de buitenlucht geluncht (inclusief) en daarna varen we in kano´s een stuk door het park, een prachtige en avontuurlijke ervaring.

Dag 7: Vlucht naar El Calafate, transfer El Chaltén

Een korte vlucht brengt ons naar El Calafate, waar we op de transferbus naar El Chaltén stappen. Ondeweg zien we het Lago Argentino en even later het Lago Viedma. Bij goed weer zien we in de verte de gelijknamige gletsjer. In El Chaltén overachten we in een prima en lekker centraal gelegen hotel.

Dag 8: Vrije (wandel)dag

In el Chaltén kom je om te genieten van de bergen en de geweldige mogelijkheden voor het maken van trekkings. Iedereen is vrij deze dagen om zelf te bepalen welke route ze willen lopen. Er zijn 2 populaire dagroutes, die naar Fitz Roy en die naar Cerro Torre. Beiden gaan via dezelfde route weer terug en je doet er ongeveer 8 uur over. Maar je kan ze ook inkorten.

Dag 9: Vrije (wandel)dag

Nog een vrije (wandel)dag vandaag. Naast de 2 populaire dagtrekkings zijn er ook korte wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar een leuke waterval, naar een condor-spotplaats en naar een uitkijkpunt over het dorp. Voor de minder geoefende wandelaars ook prima opties en natuurlijk kan je je in het dorp ook prima vermaken, er zijn veel cafeetjes, restaurants, souvenirwinkels en er is ook een eenvoudige spa.

Dag 10: Vlucht naar El Calafate

We vliegen diep Patagonië in, naar El Calafate wat de basis is voor ons bezoek aan de gletsjers in het Los Glaciares Nationaal Park. Na aankomst worden we naar het uitstekende 4**** hotel gebracht.

Dag 11: Dag op een estancia

We rijden naar estancia Nibepo Aike, voor een "Dia de Campo". Ontvangst met een mate cocido (een sterke kruidenthee) en masitas, zoete deeghapjes. We maken een korte wandeling langs het meer en komen meer te weten over het gebied en leven in Patagonië. Terug op de estancia wacht een geweldige asado met lamsvlees, flinke biefstukken, maar ook huisgemaakte salades en een typisch Argentijns dessert.

Dag 12: De bekendste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno

De Perito Moreno is de meest spectaculaire gletsjer in het gebied, die je bovendien het dichtst kunt benaderen. Vanaf de balkons die voor het ijsfront lopen zien we het afkalven van de gletsjer van heel dichtbij, waarbij enorme brokken ijs onder luid gekraak afbreken en in het water storten. Wie wil, kan (optioneel) letterlijk nog een stapje verder: Onder deskundige begeleiding kan je de ijsmassa bedwingen en er een wandeltocht over maken! Voor deze optionele excursie geldt helaas wel een leeftijdslimiet van 65 jaar en de kosten zijn hoog (meerpijs: € 220 pp).

Dag 13: Vlucht naar San Carlos de Bariloche

´s Ochtends vliegen we rechtstreeks naar San Carlos de Bariloche in het Merendistrict van Argentinië. We kunnen onze bagage in het zeer luxe 4**** hotel achterlaten en gaan vervolgens rijden we met onze eigen bus en gids het Circuito Chico, langs de meren Trebol, Moreno en Nahuel Huapi en langs indrukwekkende uitkijkpunten. Bij Cerro Campanario gaan we met de stoeltjeslift omhoog naar de confiteria bovenop de berg. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht rondom.

Dag 14: Circuito Grande en Bosque de Arrayanes

Met onze eigen bus rijden we het Circuito Grande, onderdeel van de Zeven Meren route. We komen onder andere langs het Amfiteatro, Villa Llanquin en Villa Traful. De uitzichten zijn prachtig, met de rivier rechts van ons, met enorme door erosie bijzonder uitgesleten rotsformaties. We komen uiteraard ook prachtige meren tegen en stoppen vaak om al dit moois in ons op te nemen (en te fotograferen). In Villa la Angostura maken we een boottocht naar het Bosque de Arrayanes, een bijzonder bos met kaneelkleurige bomen, de zogenaamde Arreyanes. Dit is de enige plek in Zuid Amerika waar deze boom voorkomt en ze zeggen dat Walt Disney hier inspiratie zou hebben gekregen voor de tekenfilm Bambi!

Dag 15: Vrije dag Bariloche

Deze dag kan door u zelf worden ingedeeld. Meer dan genoeg keuzes, uw reisbegeleider kan u uiteraard ook van de nodige tips and tricks voorzien.

Dag 16: Vlucht naar Buenos Aires

Na het zeer uitgebreide ontbijt in ons mooie hotel worden we naar het vliegveld gebracht voor de laatste binnenlandse vlucht van deze reis, terug naar Buenos Aires. Hier volgt uiteraard weer de transfer naar het inmiddels bekende hotel in het centrum van de stad en kunt u deze laatste middag en avond nog een laatste keer genieten van een overheerlijke Argentijnse biefstuk (gelukkig zijn er tegenwoordig ook hele goede vegetarische en veganistische opties!).

Dag 17: Retourvlucht naar Nederland/België

Aan alles komt helaas een eind... In de loop van de ochtend worden we bij ons hotel opgehaald voor de transfer naar het internationale vliegveld Ezeiza voor de terugvlucht naar huis.

Dag 18: Aankomst Nederland/België

U landt weer op Nederlandse (of Belgische) bodem, waarmee deze prachtige groepsreis Patagonië en Vuurland helaas tot een einde is gekomen. Zien we u volgend jaar wellicht op één van onze andere exclusieve groepsreizen naar Zuid-Amerika?

Vertrek
15 maart 2025
Prijs
€4.325 per persoon obv twee personen per kamer

Duur rondreis
18 dagen
Groepsgrootte
Min. 10, max. 16 deelnemers
Status
Beschikbaar

De Patagonië groepsreis is inclusief:

 • Alle binnenlandse vluchten, incl. belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in fijne hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Buenos Aires olv. Nederlandse gids / tangoshow incl. beginnersles, diner en drankjes / bezoek Nationale Park Ushuaia met kanotocht / boottocht over het Beaglekanaal /dia de Campo op een estancia (inclusief lunch) / bezoek Perito Moreno gletsjer incl. boottocht / Circuito Chico in Bariloche incl. stoeltjeslift naar Cerro Campanario / Circuito Grande en boottocht Bosque de Arrayanes

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle genoemde dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen achteraf en geen reisleiding die alleen maar probeert extra´s te verkopen voor commissie.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht, Overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven