Noorden van Argentinie Individuele rondreis, 20 dagen

Individuele reis midden en noorden Argentinië

Belééf de mooiste regio´s van Argentinië met deze rondreis

Duur rondreis
20 dagen
Prijs
€3.365 pp
Beste reisperiode
Hele jaar

Samenvatting van de individuele reis noord Argentinië:

Belééf het prachtige midden en noorden van Argentinië tijdens deze individuele rondreis. Tipica Reizen verzorgt de reis tot in de puntjes en kleinste details, u hoeft alleen nog maar te genieten. Dus geen omkijken naar binnenlandse vluchten, hotelovernachtingen, autohuur, excursies of transfers: deze regelen wij allemaal voor u.

De reis begint met een stadstour Buenos Aires en u bezoekt uiteraard een tangoshow. Hierna vliegt u naar Mendoza in het westen, dat tegen het Andesgebergte ligt. Met uw huurauto kunt u de omgeving op eigen houtje bezoeken, waarbij u zeker bij enkele bodegas in de omgeving moet stoppen voor het ontdekken van het geheim van de heerlijke Argentijnse rode wijnen.

Na het bezoek aan Mendoza vliegt u naar Salta in het noordwesten, misschien wel de mooiste regio van heel Argentinië. Ook hier heeft u de beschikking over een huurauto, om de omgeving op uw gemak te bekijken. U verblijft enkele dagen in San Lorenzo (direct naast Salta), rijdt de route "Valles del Calchaquiés" met overnachtingen in Cachi en Cafayate en verblijft enkele nachten in het noordelijke Tilcara.

Na Salta vliegt u rechtstreeks naar weer een totaal ander deel van het immense land: de watervallen bij Iguazú in het (sub)tropische regenwoud. Uw prachtige hotel ligt in de jungle verscholen. Hier bezoekt u zowel de Argentijnse als Braziliaanse kant van de watervallen. Hierna vertrekt u van het vliegveld aan Braziliaanse zijde voor uw retourvlucht., of breidt de reis uit met nog enkele dagen strand in Rio de Janeiro, wat we uiteraard ook kunnen verzorgen.

Behalve met zon, zee en strand bij Rio de Janeiro is deze reis ook prima uit te breiden met Argentinië bouwstenen, of vlieg de Andes over naar Chili en reis daar verder, bijvoorbeeld met de individuele reis Chili.

Kaart noorden van Argentinie
Duur rondreis
20 dagen
Prijs
€3.365 pp
Beste reisperiode
Hele jaar

Deze Midden en Noord Argentinië rondreis is inclusief:

 • Rondreis volgens het aangeboden programma
 • Alle (3) binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Buenos Aires olv. Nederlandse gids
  • Tangoshow incl. beginnersles, diner en drankjes
  • Bezoek Argentijnse kant watervallen Iguazú
  • Bezoek Braziliaanse kant watervallen Iguazú
 • Huurauto Mendoza
 • Huurauto in Salta
 • Alle in het reisprogramma genoemde (privé)transfers

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen ter plekke.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht (prijzen op aanvraag of zelf te boeken), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Kaart noorden van Argentinie
Duur rondreis
20 dagen
Prijs
€3.365 pp
Beste reisperiode
Hele jaar

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

U kunt kiezen voor een dagvlucht met Iberia via Madrid of KLM via Sao Paolo, dan komt u dezelfde avond nog aan. Vliegt u rechtstreeks met KLM of met een andere maatschappij, dan komt u de volgende ochtend vroeg aan en zorgen we voor een "Early Check-in" zodat u gelijk uw kamer in kan. Uw prachtige (tango)hotel ligt in het centrum.

Dag 2: Stadstour met Nederlandse gids

´s Ochtends heeft u vrij om bij te komen van de lange vlucht. ´s Middags bezichtigt u onder leiding van een Nederlandstalige gids enkele van de bekendste plekken van de stad. U loopt over Plaza de Mayo met het "Casa Rosada" en u bezoekt de wijken La Boca en de Recoleta, waar onze Koningin is opgegroeid.

Dag 3: Tangoshow inclusief beginnersles, diner en drankjes

U heeft vandaag vrij om de stad verder te verkennen, er zijn ongetwijfeld nog dingen die u niet gezien hebben. We raden aan om bijvoorbeeld een tour te boeken in het prachtige Teatro Colon aan Avenida 9 de Julio. Ook zeker een bezichting waard is (naar onze mening) ´s werelds mooiste boekhandel: El Ateneo Grand Splendid op Avenida Santa Fé 1860. ´s Avonds wacht een tangoshow, waar u een beginnersles volgt, geniet van een diner (inclusief drankjes) op uw privé-balkon in het theater en u ziet de professionals aan het werk.

Dag 4: Vlucht naar Mendoza

Uw privétransfer brengt u naar het nationale vliegveld Aeroparque, voor de vlucht naar Mendoza. Op het vliegveld ontvangt u een huurauto en u rijdt vervolgens naar het naastgelegen wijngebied Lujan de Cuyo, waar we een leuke B&B voor u hebben gereserveerd waar persoonlijke service voorop staat.

Dag 5: Vrije dag Mendoza en omgeving

Met uw huurauto heeft u natuurlijk alle vrijheid om de omgeving op uw gemak en eigen tempo te gaan verkennen. We raden aan om deze dag te gebruiken om bijvoorbeeld naar de Puente del Inca te rijden, via de internationale weg naar Chili (u mag de grens echter niet oversteken). Vanaf hier kunt u ook een blik werpen op de hoogste berg van het westelijk halfrond, de Aconcagua van bijna 7.000m hoog. Onderweg komt u ook langs Uspallata, waar delen voor de film 7 Years in Tibet zijn opgenomen.

Dag 6: Vrije dag Mendoza en omgeving

´s Ochtends kunt u bijvoorbeeld de stad Mendoza verkennen, met zijn grote pleinen en parken. Maar natuurlijk mag een tour langs verschillende bodegas ook niet ontbreken bij uw bezoek aan Mendoza. U kunt dit met de auto op eigen houtje doen (de receptie heeft prima tips), georganiseerd met een optionele excursie in een klein groepje, of huur fietsen en ga al fietsend langs de bodegas!

Dag 7: Vlucht naar Salta, met huurauto naar Cafayate

U levert de huurauto in op het vliegveld van Mendoza en stapt op de vlucht naar Salta, in het noordwesten. Ook hier ontvangt u weer een huurauto, waarna u zuidwaarts rijdt over de geheel geasfalteerde Ruta68 naar Cafayate. Onderweg ziet u prachtige door erosie uitgesleten rotsformaties als het Amfitheater, De Kikker en De Keel van de Duivel. In Cafayate boeken we een prachtig hotel tussen de wijngaarden.

Dag 8: Vrije dag Cafayate

U kunt vandaag enkele bodegas bezoeken, de receptie van het hotel heeft altijd prima tips. Maar u kunt ook met de auto naar Tafí del Valle rijden, een mooie route (geheel geasfalteerd) om daar te lunchen, of maak een mooie wandeling in de omgeving. Bezoek onderweg bij Amaicha ligt het interessante Pachamamamuseum.

Dag 9: Rijden naar Cachi

U verlaat Cafayate weer en rijdt richting Cachí, nu via de beroemde Ruta40. Sommige delen van het traject zijn nog onverhard, maar met uw huurauto prima te doen. Onderweg rijdt u door de Vallei van de Pijlpunten. In Cachí overnacht u in een mooi boutiquehotel en u kunt op uw gemak het dorpje, met de enorme cactussen, verkennen. Ook worden hier pepers verbouwd, welke in de zon te drogen worden gelegd, een kleurrijk gezicht!

Dag 10: Rijden naar San Lorenzo

U vervolgt u weg richting Salta, via Ruta33. Ook hier zijn weer delen onverhard, maar u bent intussen al een volleerd "ripio"-rijder geworden. Onderweg rijdt u langs de rand van het Nationale Park Los Cardones, helemaal vol met cactussen. Maar het mooiste deel van de route is ongetwijfeld de Cuesta del Obispo, met zijn talloze haarspeldbochten. Uiteindelijk rijdt u over de rondweg langs de stad zelf en komt aan in het dorpje San Lorenzo, waar we één van de beste B&B´s van Argentinië voor u reserveren, gerund door de enthousiaste Alex en Rijkje.

Dag 11: Vrije dag San Lorenzo

Een vrije dag in San Lorenzo, om bijvoorbeeld de stad Salta te bezoeken, een leuke stad waarbij je met een gondelliftje naar de berg San Bernardo kan voor een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Wilt u ook wat meer weten over de cultuur, stap dan het interessante MAAM-museum binnen dat aan het centrale plein ligt.

Dag 12: Vrije dag San Lorenzo

De groene omgeving van San Lorenzo leent zich prima om te wandelen of fietsen in de omgeving. Maar u kunt ook met de auto langs een deel van het spoor van de Tren de las Nubes rijden, tot aan het beroemde Polvorilla viaduct. Dit ligt boven de 4.000 meter hoogte, wel iets om rekening mee te houden.

Dag 13: Rijden naar Tilcara

U rijdt verder noordwaarts via de bergweg La Cornisa, die voert door een nevelwoud waardoor alles er bijzonder groen uitziet. U rijdt langs typisch Zuid Amerikaanse dorpjes als Volcan, Timbaya en Maimara, tegen prachtig gekleurde bergen. U overnacht in een sfeervolle posada in Tilcara.

Dag 14: Vrije dag Tilcara

Vanuit het sfeervolle Tilcara heeft u alle mogelijkheden om het noorden van Salta verder te verkennen. Rijd bijvoorbeeld nog verder noordwaarts, naar Humahuaca waar een grote markt gehouden wordt. Onderweg kruist u dan de Steenbokskeerkring. In Humahuaca wordt om 12:00 ook het (in grote getale verschenen publiek!) gezegend bij het kerkje, een aparte happening. Als het niet geregend heeft, kunt u ook Iruya bezoeken (vraag in het hotel of de weg begaanbaar is), dat tegen een steile bergwand is gebouwd.

Dag 15: Vrije dag Tilcara

Nog een vrije dag, waarbij we aanraden om via Purmamarca en de hoge bergpas (tot boven de 4.000m) naar de Salinas Grandes te rijden. Deze compleet witte wereld is de op één na grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika. Het dorpje Purmamarca zelf is ook zeker een bezoekje waard, gelegen tegen de Berg van de Zeven Kleuren.

Dag 16: Vlucht naar Puerto Iguazú

U heeft ruim de tijd om terug te rijden naar Salta, waar u de auto weer op het vliegveld inlevert. Vervolgens vliegt u naar Iguazú in het uiterste noordoosten. Een privétransfer brengt u naar het prachtige hotel midden in de jungle.

Dag 17: Bezoek Braziliaanse kant watervallen

De privéchauffeur komt u ophalen bij het hotel voor de transfer naar de Braziliaanse kant van de watervallen, hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over het watergeweld. De chauffeur blijft bij de ingang van het park op u wachten voor de transfer terug naar het hotel aan Argentijnse zijde.

Dag 18: Bezoek Argentijnse kant watervallen

Uw chauffeur brengt u naar de Argentijnse kant, waar u de 3 belangrijkste "circuits" kunt lopen. Boek ook zeker het boottochtje (optioneel) tot onder de watervallen. U neemt na afloop zelf de bus of taxi terug naar het hotel.

Dag 19: Terugvlucht naar Amsterdam

Meestal is het goedkoper en handiger om vanaf het vliegveld van Foz do Iguacu via Sao Paulo of Rio de Janeiro terug te vliegen naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt.

Dag 20: Aankomst Amsterdam

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol*.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we ook de reis van en naar Brussel verzorgen.