Informatie over Argentinië

Lees hier alles over het land van de gaucho en tango

Alle informatie over Argentinië voor uw volgende vakantie op een rij

informatie over Argentinië: kaart ArgentiniëInformatie over Argentinie van de échte specialist! Jack Bol van Tipica reizen woont en werkt al meer dan 15 jaar in Argentinië en heeft op alle vragen over het land een passend antwoord. Staat uw vraag er niet bij, stuur dan gerust een bericht.

Geografie en kaart Argentinië

We hebben een handige kaart van Argentinië gemaakt met de belangrijkste toeristische steden. Ook vindt u hier een kaart met alle provincies van het land. Naast provincies is Argentinië ook opgedeeld in verschillende regio´s dus u vindt hier ook de kaart en meer informatie over iedere regio. Het land is enorm groot, het is het 8e land ter wereld qua grootte en in Zuid-Amerika is alleen Brazilië groter.

Afstanden, reistijden en binnenlands vervoer

Dat betekent dat de afstanden enorm zijn. Vanuit Buenos Aires zit je al snel 1,5 tot zelfs 3,5 uur in het vliegtuig om je volgende bestemming te bereiken. Binnenlandse vluchten in Argentinië zijn dan ook voor veel rondreizen noodzakelijk. Onze uitgebreide individuele rondreis Argentinië van vier weken heeft maar liefst 8 binnenlandse vluchten én een nachttrein in het reisprogramma! Meer informatie over afstanden en reistijden in Argentinië vindt u hier. Wilt u meer weten over hoe u zich het beste kunt verplaatsen in het land zelf, lees dan hier meer over de verschillende manieren van vervoer in Argentinië zoals binnenlandse vluchten, de luxe nachtbussen en zelfs nachttreinen. Wilt u liever een auto huren, lees dan hier meer over autorijden in Argentinië en de verkeersregels in het land.

Toeristische highlights Argentinië

De meeste mensen kennen Buenos Aires wel van naam, maar wat zijn de verdere hoogtepunten voor een rondreis naar Argentinië? We zetten de belangrijkste toeristsiche steden en gebieden voor u op een rij met uitgebreide informatie en een foto om een indruk te krijgen. Soms geven we leuke restaurant tips of bijvoorbeeld een lokale excursie die u gemaakt moet hebben (gelukkig zijn de meeste excursies bij onze rondreizen Argentinië inbegrepen in de prijs!).

Klimaat en beste reistijd Argentinië

Door de grootte van het land is het niet eenvoudig om de beste reistijd voor een reis naar Argentinië aan te geven, het land kent uiteraard (zeer) verschillende klimaatzones. We hebben voor de belangrijkste steden en toeristische gebieden een lijstje gemaakt met het klimaat en de beste reistijd. Maar houd er rekening mee dat het slechts een indicatie is en dat het in bijvoorbeeld Patagonië zelfs nog kan sneeuwen in de zomer!

Veiligheid, gezondheidszorg en vaccinaties voor Argentinië

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met de veiligheid in Argentinië en met name in de stad Buenos Aires. We hebben informatie over de veiligheid voor u op een rijtje gezet. U leest hier ook hoe het is om als vrouw alleen te reizen in Argentinië. Verder geven we u graag informatie over de gezondheidszorg in het land en informatie over vaccinaties voor Argentinië.

Overige zaken

Verder geven we graag nog informatie over visumplicht voor Argentinië, hoeveel uur tijdsverschil met Argentinië er is en geldzaken zoals welke valuta gebruiken ze in Argentinie en waar kunt u geld wisselen. Tot slot leest u ook nog informatie over eten en drinken in Argentinië, zoals typisch Argentijnse gerechten en drankjes en specialiteiten van het land, maar ook hoe het zit met de vegetarische mogelijkheden in Argentinië.