Hoogtepunten Argentinie Individuele rondreis, 11 dagen

Onze korte rondreis Argentinië

Bezoek de hoogtepunten van Argentinië in 11 dagen

Duur rondreis
11 dagen
Prijs
€2.665 pp
Beste reisperiode
Oktober-april

Samenvatting van deze korte rondreis langs hoogtepunten Argentinië:

Weinig tijd, maar wel de hoogtepunten van Argentinië willen zien? Boek dan deze reis, waar u in een relatief kort tijdsbestek langs dé must sees van het land reist. Tipica Reizen verzorgt de reis tot in de puntjes en kleinste details, u hoeft alleen maar te genieten. Geen omkijken naar binnenlandse vluchten, hotelovernachtingen, excursies of transfers: deze regelen wij allemaal voor u.

De reis begint met een stadstour Buenos Aires en u bezoekt uiteraard een tangoshow. Vervolgens vliegt u naar El Calafate om de beroemde gletsjer Perito Moreno te zien en een bezoek te brengen aan een heuse estancia. Volgende stop is Puerto Madryn, voor een bezoek aan de Península Valdés met de walvissen (augustus tm eind november) en de pinguins bij Punta Tombo. Tot slot vliegt u naar de immense watervallen van Iguazú in het subtropische regenwoud, waarbij u zowel de Braziliaanse zijde als de Argentijnse zijde zult zien.

Indien u na het walvissenseizoen reist is de Península Valdés nog altijd interessant, maar u kunt er dan ook voor kiezen om het bezoek in te wisselen voor een bezoek aan de Salta in het noordwesten, zie onze bouwsteen Salta. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

Het spreekt voor zich dat ook deze korte Argentinië rondreis is uit te breiden met onze bouwstenen Argentinië, of u kunt deze reis gebruiken als basis voor een reis op maat, welke geheel vrijblijvend graag voor u samenstellen.

Kaart Argentinië
Duur rondreis
11 dagen
Prijs
€2.665 pp
Beste reisperiode
Oktober-april

Deze rondreis langs de hoogtepunten van Argentinië is inclusief:

 • Rondreis volgens het aangeboden programma
 • Alle (3) binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Buenos Aires olv. Nederlandse gids
  • Tangoshow incl. beginnersles, diner en drankjes
  • Excursie naar Estancia Nibepo Aike (inclusief lunch)
  • Excursie Perito Moreno gletsjer incl. boottocht
  • Excursie Península Valdés en boottocht walvissen (tm eind nov)
  • Excursie pinguins bij Punta Tombo
  • Bezoek Argentijnse kant watervallen Iguazú
  • Bezoek Braziliaanse kant watervallen Iguazú
 • Alle in het reisprogramma genoemde (privé)transfers

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen ter plekke.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht (prijzen op aanvraag of zelf te boeken), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Kaart Argentinië
Duur rondreis
11 dagen
Prijs
€2.665 pp
Beste reisperiode
Oktober-april

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

U kunt kiezen voor een dagvlucht met Iberia via Madrid of KLM via Sao Paolo, dan komt u dezelfde avond nog aan. Vliegt u rechtstreeks met KLM of met een andere maatschappij, dan komt u de volgende ochtend vroeg aan en zorgen we voor een "Early Check-in" zodat u gelijk uw kamer in kan. Uw prachtige (tango)hotel ligt in het centrum.

Dag 2: Stadstour met Nederlandse gids en tangoshow

Naar wens in de ochtend of middag bezichtigt u onder leiding van een Nederlandstalige gids enkele van de bekendste plekken van de stad. U loopt over Plaza de Mayo met het "Casa Rosada" en u bezoekt de wijken La Boca en de Recoleta, waar onze Koningin is opgegroeid. ´s Avonds bezoekt u een tangoshow inclusief diner.

Dag 3: Vlucht naar El Calafate

U wordt door een privéchauffeur opgehaald voor de rit naar het vliegveld en vliegt naar El Calafate. De transfer brengt u naar het prima hotel op loopafstand van het centrum. Voor de rest van de middag raden we aan om (per taxi) het moderne en zeer informatieve gletsjermuseum "Glaciarium" te bezoeken. Ernaast is een heuse ijsbar, leuk om mee te maken! Maar u kunt ook het toeristische stadje verkennen en bijvoorbeeld langs de lagune met het vogelreservaat wandelen, waar vaak flamingo´s te vinden zijn.

Dag 4: De bekendste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno

De Perito Moreno is de meest spectaculaire gletsjer in het gebied, die je bovendien het dichtst kunt benaderen. Vanaf de balkons die voor het ijsfront lopen ziet u het afkalven van de gletsjer van heel dichtbij, waarbij enorme brokken ijs onder luid gekraak afbreken en in het water storten. Ook maakt u met een bootje een boottocht voor de gletsjerwand, om deze vanaf een ander perspectief en van nog dichterbij te zien. Indien u jonger dan 65 bent kunt u (optioneel) letterlijk nog een stapje verder: Onder deskundige begeleiding en met spikes onder uw schoenen kunt u een trekking op de gletsjer maken!

Dag 5: Dag op een estancia, vlucht naar Trelew

Vandaag bezoekt u estancia Nibepo Aike, voor een "Dia de Campo" op een echte, nog in bedrijf zijnde estancia. U maakt hier een korte wandeling langs het meer en komt meer te weten over het gebied en leven in Patagonië. Terug op de estancia wacht een uitgebreide lunch in de vorm van een asado, uiteraard bereid door een gaucho. Daarna volgt de transfer naar het hotel om uw bagage te halen en dan wordt u naar het vliegveld gebracht. In de namiddag vliegt u rechtstreeks naar Trelew, waar u wordt opgewacht voor de transfer naar het hotel aan de boulevard in het stadje Puerto Madryn.

Dag 6: Peninsula Valdés en walvissen

U maakt een uitgebreide excursie naar het natuurgebied Península Valdés. Vanaf het strand bij Puerto Pirámides zijn ze meestal al te zien, maar natuurlijk boeken we voor u de boottocht, zodat u ze echt bijna kunt aanraken. Meestal komen de nieuwsgierige giganten met hun kop boven water bij de boten om u te groeten en vaak zwemmen ze ook onder de boot door! Verder bezoekt u de Península Valdés, met grote groepen zeeleeuwen en zeeolifanten en misschien zelfs orca´s. Op het land in het steppeachtige Patagonische landschap ziet u ongetwijfeld ook ñandoes, mara´s en guanaco´s. Tijdens de rit over het schiereiland wordt ook gestopt bij een estancia, waar geluncht kan worden (niet inclusief).

Dag 7: Punta Tombo en dolfijnen

Vandaag gaat u naar Punta Tombo waar ontelbare pinguins rondlopen. Het is na Antarctica de grootste populatie pinguins ter wereld! Het is bijzonder leuk om hier rond te wandelen en de pinguins steken soms letterlijk voor je voeten over (pinguins hebben hier áltijd voorrang). Bij de haven van Puerto Rawson maakt u een boottocht, op zoek naar de speelse zwartwitte kortsnuitdolfijnen. Deze watervluggen dolfijnen lijken net mini-orca´s en zijn maar moeilijk te fotograferen door hun snelheid.

Dag 8: Vlucht naar Puerto Iguazú

´s Ochtends wordt u weer naar het vliegveld gebracht en vliegt via Buenos Aires naar Puerto Iguazú in het uiterste noordoosten. De privéchauffeur die u opwacht op het vliegveld brengt u vervolgens naar het prachtige junglehotel.

Dag 9: Bezoek Argentijnse kant watervallen

Uw chauffeur brengt u naar de Argentijnse kant, waar u de 3 belangrijkste "circuits" kunt lopen. Boek ook zeker het boottochtje (optioneel) tot onder de watervallen. U neemt na afloop zelf de bus of taxi terug naar het hotel.

Dag 10: Bezoek Braziliaanse kant watervallen en vlucht naar Amsterdam

De privéchauffeur komt u ´s ochtends ophalen bij het hotel voor de transfer naar de Braziliaanse kant van de watervallen, hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over het watergeweld. De chauffeur blijft bij de ingang van het park op u wachten voor de transfer naar het internationale vliegveld en u vliegt via Sao Paulo of Rio de Janeiro terug naar Amsterdam.

Dag 11: Aankomst Amsterdam

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol*.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we ook de reis van en naar Brussel verzorgen.