Bariloche en omgeving Fly-drive Argentinië, 7 dagen

Fly-drive Argentinië: Bariloche en omgeving

Verken het Argentijnse merengebied met uw huurauto

Duur fly-drive
7 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-April

Samenvatting van deze selfdrive Bariloche en omgeving:

Deze fly-drive voert u door de prachtige regio van het Argentijnse Merendistrict, in het noorden van Argentijns Patagonië. Uw fly-drive begint in Bariloche (3 nachten). Vervolgens rijdt u door het échte Patagonië naar San Martin de los Andes (2 nachten) en via de Zeven Merenroute en Villa la Angostura (1 nachten) weer terug naar Bariloche waar u de auto weer inlevert.

Met onze fly-drives heeft u het beste van twee werelden: vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld of busstation door de verhuurder en vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

Deze fly-drive Bariloche is prima te combineren, bijvoorbeeld met een fly-drive in het noorden van Argentinië, of met de individuele reis noord Argentinië. Wij kunnen zorgen voor de benodigde binnenlandse vlucht of bustickets. Ook kunt u de individuele rondreis Patagonië en Vuurland aanpassen en het stuk Bariloche uitbreiden met deze fly-drive. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Foto Fly-drive omgeving Barilcohe
Duur fly-drive
7 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-April

Deze fly-drive Bariloche en omgeving is inclusief:

  • 6 overnachtingen incl. ontbijt in met zorg uitgekozen onderkomens, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding.
  • Huurauto in Bariloche, categorie F (Ford Ecosport/Renault Duster of vergelijkbaar), incl. GPS en vrije kilometers, tweede chauffeur en verplichte verzekeringen.

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Bariloche (per vliegtuig, bus of trein, prijzen op aanvraag), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis. Eigen risico is ter plekke deels afkoopbaar.
Foto Fly-drive omgeving Barilcohe
Duur fly-drive
7 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-April

Dag 1: Aankomst Bariloche, ontvangst huurauto

Bij aankomst op het vliegveld, bus- of treinstation van Bariloche staat de autoverhuurder u op te wachten en ontvangt u de huurauto voor de komende dagen. U rijdt vervolgens naar de leuke hosteria direct aan het Nahuel Huapimeer. Indien beschikbaar, boeken we natuurlijk een kamer met uitzicht op het meer. De hosteria ligt op loopafstand van het centrum.

De rest van de dag heeft u vrij om bijvoorbeeld het stadje met zijn enorme chocoladewinkels te verkennen, of ga naar het chocolademuseum, schuin tegenover de hosteria. Of ga er alvast op uit met de huurauto, zo kunt u het Circuit Chico al rijden, een lus van zo´n 65km langs prachtige uitzichtpunten. Vergeet niet bij Cerro Campanario met de stoeltjeslift naar boven te gaan voor een bijna 360 graden uitzicht over de omgeving en behoort volgens National Geographic in de top10 van mooiste uitzichtpunten ter wereld!

Dag 2: Vrije dag Bariloche

Heeft u het Circuito Chico gisteren nog niet gereden, dan kan dat natuurlijk ook vandaag. Onderweg ziet u dan ook het beroemde hotel Llaollao, één van de bekendste hotels in Argentinië. Of ga zuidwaarts, naar El Bolsón met zijn enorme (hippie)markt, via een prachtige en geheel geasfalteerde weg. Ook kunt u naar het skigebied rijden, het is het grootste skigebied van Zuid-Amerika en ook in de zomer zijn er liften over. Zo kunt u lunchen in één van de refugio´s (skihutten), met prachtig uitzicht over de Andes en met wat geluk ziet u hier ook condors.

Dag 3: Vrije dag Bariloche

Optioneel kunt u ook kiezen voor een boottocht naar Puerto Blest met de waterval Los Cantaros die je vanaf verschillende hoogtes kunt bekijken, of met een kleine boot naar Brazo Tristesa voor een rustige dag in prachtige natuur. In de hosteria kunnen ze dit eventueel voor u boeken. Bent u een liefhebber van golf, ga dan zeker een rondje lopen op de grandioze 18 holes banen van het Llaollao hotel of van de club Arelauquén!

Wilt u er liever weer met de auto op uit, rijd dan in de richting van Cerro Tronador, de hoogste berg van de omgeving. Let wel dat een deel van de route onverhard is en de weg zo smal, dat je alleen in de ochtend naar boven mag rijden en in de middag alleen naar beneden.

Dag 4: Rijden naar San Martin de los Andes (260km)

Vandaag rijdt u over geheel verharde wegen naar San Martin de los Andes. De weg volgt eerst de rivier Limay en al snel komt u bij het Amfiteatro, een prachtig uitzichtpunt. Vervolgens ziet u bij Confluencia bijzondere door erosie uitgesleten rotspartijen, waaronder "De vinger van God". Dan gaat het de hoogte in en denkt u verdwaald te zijn, u rijdt nu in het echte Patagonië. Uiteindelijk ziet u het water weer en na de lange brug slaat u af richting Junín de los Andes. Dit deel is ook weer prachtig, met uitzicht op de vulkaan Lanín in de verte en u rijdt door een mooi vallei, voordat u bij uw prachtige hosteria in San Martin de los Andes aankomt.

Dag 5: Vrije dag San Martin de los Andes

Het vriendelijke stadje San Martin de los Andes ligt aan het Lacarmeer en wordt met name door de Argentijnen veel bezocht. U kunt richting de vulkaan Lanín rijden en onderweg boottochtjes maken waar bijna geen toerist komt, over spiegelgladde meren met prachtige bossen en fjorden. Visliefhebbers ook opgelet, de rivieren rond San Martin en met name Junín de los Andes zitten vol met diverse forelsoorten en sportvissers over de hele wereld (tot Amerikaanse presidenten aan toe) kennen deze regio als hét paradijs voor vliegvissen, van november tot eind april. Het spreekt voor zich dat er ook veel visrestaurants zijn, naast de andere lokale specialiteiten als wild zwijn en hert. Golf liefhebbers kunnen hun geluk beproeven op de prachtige Nicklaus Signature baan.

Dag 6: Rijden naar Villa la Angostura (105km)

Vandaag staat een prachtige route op het programma en één van de meest bekende van Argentinië, de Zeven Merenroute tussen San Martin de los Andes en Villa la Angostura. Onderweg komt u langs 7 verschillende meren, met uiteraard mooie uitzichtpunten. Ook ziet u diverse watervallen op de route. Een klein deel van het traject van vandaag is nog "ripio", onverhard dus maar met een gewone auto prima te doen.

De eindbestemming van vandaag is het gezellige dorpje Villa la Angostura, net als Bariloche aan het Nahuel Huapimeer gelegen, maar dan aan de andere kant. We boeken hier weer een uistekende hosteria voor u, op loopafstand van de hoofdstraat. Als u nog tijd over heeft kunt u het dorpje verkennen. Voor het diner kunt u natuurlijk naar het restaurant van de broer van Koningin Maxima, Tinto Bistro geheten. Als Martin er is vindt hij het altijd leuk om een praatje te maken met Nederlanders!

Dag 7: Auto inleveren in Bariloche (80km)

Op deze laatste dag van uw fly-drive rijdt u terug naar Bariloche, de weg is geheel geasfalteerd en van uitstekende kwaliteit. Als u nog voldoende tijd heeft, rijd dan eerst naar de haven van Villa la Angostura en boek een boottocht naar het Bosque de Arrayanes. Deze kaneelkleurige boom gaf Walt Disney de inspiratie voor de tekenfilm Bambi! De bijzondere Arrayaanboom komt ook maar op twee plaatsen ter wereld in een compleet bos voor, in Japan en hier in Villa la Angostura. In Bariloche levert u de huurauto weer in op het vliegveld, bus- of treinstation.