Chileens en Argentijns Patagonië Individuele rondreis, 21 dagen

Individuele reis naar Patagonië (2 landen)

Bezoek zowel Chileens als Argentijns Patagonië

Duur rondreis
21 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-april

Samenvatting van de individuele reis Patagonië:

Combineer Chileens en Argentijns Patagonië en bezoek de hoofdsteden van beide landen. Tipica Reizen verzorgt de reis tot in de puntjes en kleinste details, u hoeft alleen nog maar te genieten. Dus geen omkijken naar binnenlandse vluchten, hotelovernachtingen, autohuur, excursies of transfers: deze regelen wij allemaal voor u.

De reis begint in Argentinië, met een stadstour Buenos Aires en u bezoekt uiteraard een tangoshow. Hierna vliegt u naar de Península Valdés om het dierenleven aan de kust te aanschouwen (walvissen tot eind november). Van de kust vliegt u naar het uiterste zuiden, naar El Calafate voor een bezoek aan een echte estancia en natuurlijk bezoekt u de beroemde Perito Moreno gletsjer.

Nu steekt u de Andes door, voor een bezoek aan één van de mooiste Nationale Parken van Zuid-Amerika: Torres del Paine. U overnacht in het park, waarna u vanuit Punta Arenas naar het Chileense Merengebied vliegt voor een bezoek aan Puerto Varas en Pucón. De reis wordt afgesloten in hoofdstad Santiago de Chile, met natuurlijk een stadstour, maar ook een bezoek aan Valparaiso en u gaat Chileense wijnen keuren in de wijngebieden.

Deze individuele rondreis Chili en Argentinië is prima uit te breiden, bijvoorbeeld met een bezoek aan Paaseiland of een selfdrive door het onbekende uiterste noorden van Chili.

Kaart Patagonie, Argentinie en Chili
Duur rondreis
21 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-april

Deze rondreis door Patagonië is inclusief:

 • Rondreis volgens het aangeboden programma
 • Alle (4) binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in uitstekende (boutique)hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Buenos Aires olv. Nederlandse gids
  • Tangoshow incl. beginnersles, diner en drankjes
  • Excursie Península Valdés en boottocht walvissen (tm eind nov)
  • Excursie pinguins bij Punta Tombo
  • Boottocht dolfijnen
  • Excursie naar Estancia Nibepo Aike (inclusief lunch)
  • Excursie Perito Moreno gletsjer incl. boottocht
  • Stadstour Santiago
  • Bezoek bodegas omgeving Santiago
  • Excursie Valparaiso en Viña del Mar
 • Huurauto in Puerto Natales, categorie Renault Duster 4x4 of vergelijkbaar
 • Huurauto in Puerto Montt, categorie Subaru Forrester of vergelijkbaar
 • Alle in het reisprogramma genoemde (privé)transfers, bus- en treinreizen

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen ter plekke.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht (prijzen op aanvraag of zelf te boeken), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Kaart Patagonie, Argentinie en Chili
Duur rondreis
21 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-april

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

U kunt kiezen voor een dagvlucht met Iberia via Madrid of KLM via Sao Paolo, dan komt u dezelfde avond nog aan. Vliegt u rechtstreeks met KLM of met een andere maatschappij, dan komt u de volgende ochtend vroeg aan en zorgen we voor een "Early Check-in" zodat u gelijk uw kamer in kan. Uw prachtige (tango)hotel ligt in het centrum.

Dag 2: Stadstour met Nederlandse gids

Naar wens maakt u in de ochtend of in de middag onder leiding van een Nederlandstalige gids een tour door de stad. U loopt over Plaza de Mayo met het "Casa Rosada" en u bezoekt de wijken La Boca en de Recoleta, waar onze Koningin is opgegroeid.

Dag 3: Tangoshow inclusief beginnersles, diner en drankjes

U heeft vandaag vrij om de stad verder te verkennen, er zijn ongetwijfeld nog dingen die u niet gezien hebben. We raden aan om bijvoorbeeld een tour te boeken in het prachtige Teatro Colon aan Avenida 9 de Julio. Ook zeker een bezichting waard is (naar onze mening) ´s werelds mooiste boekhandel: El Ateneo Grand Splendid op Avenida Santa Fé 1860. ´s Avonds bezoekt u een tangoshow en krijgt u een beginnersles in deze dans, waarna u tijdens het diner (inclusief) de professionals aan het werk ziet.

Dag 4: Vlucht naar Trelew, transfer Puerto Madryn

De privétransfer brengt u weer naar het vliegveld en u vlieg naar Trelew. Vervolgens wordt u naar het toeristische stadje Puerto Madryn gebracht. Uw uitstekende hotel ligt direct aan de boulevard in het centrum en natuurlijk proberen we een kamer met zeezicht te boeken. Met wat geluk ziet u al walvissen vanuit uw kamer!

Dag 5: Peninsula Valdés en walvissen

U maakt een uitgebreide excursie naar het natuurgebied Península Valdés. In Puerto Piramides gaat u met de boot walvissen observeren die hier elk jaar komen om te bevallen. Deze nieuwsgierige giganten van dichtbij kunnen waarnemen is een onvergetelijke ervaring. U ziet hier ook grote groepen zeeleeuwen en zeeolifanten. Op het land zult u ongetwijfeld guanaco´s, mara´s en ñandoes zien, die hier in Patagonië leven.

Dag 6: Punta Tombo en dolfijnen

Vandaag gaat u naar Punta Tombo waar ontelbare pinguins rondlopen. Het is na Antarctica de grootste populatie pinguins ter wereld! Via een wandelpad krijgt u een indruk van het gebied. Let op dat de pinguins voorrang hebben en vooral ook gemeen kunnen pikken! Verder maakt u bij Puerto Rawson een boottocht, op zoek naar de speelse zwartwitte kortsnuitdolfijnen.

Dag 7: Vlucht naar El Calafate

De tansfer brengt u naar het vliegveld en u vliegt naar El Calafate. De transfer brengt u naar het prima hotel op loopafstand van het centrum. Voor de rest van de middag raden we aan om (per taxi) het moderne en zeer informatieve gletsjermuseum "Glaciarium" te bezoeken. Ernaast is een heuse ijsbar, leuk om mee te maken!

Dag 8: Dag op een estancia

Vandaag bezoekt u estancia Nibepo Aike, voor een "Dia de Campo". Ontvangst met een mate cocido (een sterke kruidenthee) en masitas, zoete deeghapjes. U maakt hier een korte wandeling langs het meer en komt meer te weten over het gebied en leven in Patagonië. Terug op de estancia wacht een geweldige asado met lamsvlees, flinke biefstukken, maar ook huisgemaakte salades en een typisch Argentijns dessert (lunch inclusief, drankjes niet).

Dag 9: De bekendste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno

De Perito Moreno is de meest spectaculaire gletsjer in het gebied, die je bovendien het dichtst kunt benaderen. Vanaf de balkons die voor het ijsfront lopen ziet u het afkalven van de gletsjer van heel dichtbij, waarbij enorme brokken ijs onder luid gekraak afbreken en in het water storten. Indien u jonger dan 65 bent kunt u (optioneel) letterlijk nog een stapje verder: Onder deskundige begeleiding en met spikes kunt u een wandeltocht maken!

Dag 10: Met de bus naar Puerto Natales, met de huurauto naar Torres del Paine

´s Ochtends gaat u met de bus de Andes door! In enkele uren bereikt u Puerto Natales, waar u zelf een taxi neemt naar het kantoor van de autoverhuurder. Met de huurauto rijdt u naar het prachtige Torres del Paine park, waar we een luxe hotel voor u hebben gereserveerd.

Dag 11: Vrije dag Torres del Paine

Vandaag heeft u de hele dag vrij om het Nationale Park verder te bezichtigen, bij voorkeur wandelend. Eén van de populairste trekkings is die naar het uitkijkpunt Mirador las Torres, waar je een prachtig uitzicht hebt over de bekende "Torres". Deze trek vergt wel enig klim- en klauterwerk, houd daar rekening mee. De start is letterlijk om de hoek van het hotel, bij de receptie kunnen ze u verder helpen met informatie. Maar u kunt er natuurlijk ook gewoon met uw huurauto op uit trekken, bijvoorbeeld langs de watervallen Salta Chico en Salto Grande of langs de prachtige meren in het park.

Dag 12: Bus naar hotel in Punta Arenas

U rijdt weer terug naar Puerto Natales om de auto in te leveren. Hier neemt u zelf weer een taxi naar het busstation en met de reguliere bus gaat u vervolgens verder naar Punta Arenas. Ook hier neemt u zelf een taxi naar uw uitstekende hotel in de stad.

Dag 13: Vlucht naar Puerto Montt, rijden naar Pucón

U wordt ´s ochtends naar het vliegveld van Punta Arenas gebracht en vliegt rechtstreeks naar Puerto Montt, in het Chileense merengebied. Op het vliegveld ontvangt u een huurauto voor de komende dagen en dan rijdt u naar Pucón, aan de voet van de (actieve!) vulkaan Villarica, aan het gelijknamige meer. We boeken een gloednieuw boutiquehotel voor u, op loopafstand van het centrum.

Dag 14: Vrije dag Pucón

Vandaag kunt u er weer met de auto op uit om de omgeving te verkennen. Zeker dichterbij de beroemde vulkaan is het prachtig. Het beklimmen van de Villarica vulkaan is mogelijk (alléén met gids!) indien u goed getraind bent. Een bijzondere dagtrip is een bezoek aan de Termas Geometricas die in een kloof van zo´n 500 meter lang liggen, midden tussen het groen. De 17 baden hebben aangename temperaturen en nodigen zeker uit tot een relaxed bad, kleedhokjes en een eenvoudig restaurant zijn aanwezig. Met recht een unieke belevenis.

Dag 15: Rijden naar Puerto Varas

U rijdt weer terug richting Puerto Montt, maar slaat af bij het aangrenzende Puerto Varas. In Puerto Varas boeken we het meest luxe hotel van deze reis, 5 sterren en direct aan het meer.

Dag 16: Vrije dag Puerto Varas

In Puerto Varas heeft u geen vastgelegde excursies. We raden u aan om er met de huurauto op uit te trekken en de omgeving te verkennen. Een boottocht over het Llanquihuemeer kunt u direct in het stadje of bij de receptie van het hotel boeken. Ook het plaatsje Frutillar is leuk om te bezoeken met de auto of bezoek bijvoorbeeld het eiland Chiloe, beroemd om zijn vele houten kerkjes.

Dag 17: Auto inleveren, vlucht naar Santiago

U rijdt op uw gemak terug naar het vliegveld van Puerto Montt en levert de huurauto weer in, voordat u op de vlucht naar hoofdstad Santiago stapt. Hier wordt u opgewacht voor de privétransfer naar het bijzonder sfeervolle hotel in de wijk Providencia waar u in de namiddag of vroege avond aankomt.

Dag 18: Stadstour en bezoek bodegas

Een gids haalt u ´s ochtends op bij het hotel voor een privétour door de stad. U ziet o.a. het historische centrum, bezoekt de berg Santa Lucia, het centrale Plaza de Armas en de kathedraal. Rond het middaguur eindigt het eerste deel van de tour bij het beroemde restaurant La Vaquita Echa of bij een restaurantje in de markthal, al naar gelang uw voorkeur (lunch is niet inbegrepen). Na een uitgebreide lunch gaat u met uw privégids twee beroemde bodegas bezoeken, waar u wordt rondgeleid en uiteraard Chileense wijnen gaat proeven.

Dag 19: Valparaiso en Viña del Mar

U wordt weer opgehaald door de privé-gids en de tour van vandaag begint met een autorit van 120km richting de Stille Oceaan. Onderweg ziet u de vele wijngaarden van de regio. U komt aan in Valparaiso, dat onlangs is benoemd door UNESCO tot "Patrimonio Cultural de la Humanidad", is vooral bekend vanwege de aparte liften die je hier ziet om in de hoger gelegen delen van de stad te komen. De Engelssprekende privé-gids geeft uitleg over de stad en uiteraard maken jullie gebruik van enkele van deze "ascensores". Vlak naast Valparaiso ligt de moderne stad Viña del Mar. Ook hier wordt een bezoek aan gebracht u wandelt over de beroemde stranden van de moderne badplaats.

Dag 20: Retourvlucht naar Amsterdam

Afhankelijk van uw intercontinentale vlucht wordt u ´s ochtends of ´s middags opgehaald voor de privé-transfer naar het vliegveld van Santiago, klaar voor de retourvlucht naar huis.

Dag 21: Aankomst Amsterdam*

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol*.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we ook de reis van en naar Brussel verzorgen.