Hoogtepunten Chili Individuele rondreis, 13 dagen

Onze korte rondreis Chili

Bezoek de hoogtepunten van Chili in 2 weken

Duur rondreis
13 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-april

Samenvatting van deze korte individuele Chili reis:

Weinig tijd, maar wel de hoogtepunten van Chili willen zien? Boek dan deze reis, waar u in een relatief kort tijdsbestek langs dé must sees van het land reist. Tipica Reizen verzorgt de reis tot in de puntjes en kleinste details, u hoeft alleen nog maar te genieten. Dus geen omkijken naar binnenlandse vluchten, hotelovernachtingen, autohuur, excursies of transfers: deze regelen wij allemaal voor u.

De reis begint met een stadstour door hoofdstad Santiago de Chile en u bezoekt Valparaiso en het mondaine Viña del Mar. Hierna vliegt u naar Chileens Patagonië in het uiterste zuiden, waar u een bezoek brengt aan het prachtige Torres del Paine Nationale Park.

Vervolgens vliegt u naar het uiterste noorden voor weer een totaal ander landschap, de woestijn van Atacama. Hier bezoekt u uiteraard de Salar de Atacama, maar ook de Tatio geisers en de Maanvallei (Valle de la Luna), waarna u weer naar naar Santiago vliegt voor de retourvlucht naar huis.

Deze korte reis langs de hoogtepunten van Chili is uiteraard ook uit te breiden, bijvoorbeeld met onze bouwsteen Paaseiland, of vlieg vanaf Santiago verder naar Lima in Peru om de reis daar voort te zetten.

Kaart Chili
Duur rondreis
13 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-april

Deze rondreis langs de hoogtepunten van Chili is inclusief:

 • Rondreis volgens het aangeboden programma
 • Alle (4) binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Santiago met privégids
  • Bezoek aan Valparaiso en Viña del Mar met privégids
  • Transfer met gids van Puerto Natales naar Torres del Paine, met bezoek aan Salta Grande, de Grot van Milodón en diverse plekken in het park
  • Salar de Atacama
  • Tatio Geisers
  • Valle de la Luna
 • Alle in het reisprogramma genoemde (privé)transfers en busreizen

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen ter plekke.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht (prijzen op aanvraag of zelf te boeken), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Kaart Chili
Duur rondreis
13 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-april

Dag 1: Vlucht naar Santiago de Chile

Afhankelijk van de maatschappij waarmee u vliegt, komt u dezelfde avond nog aan in Santiago de Chile, of de volgende ochtend vroeg. U komt aan op het internationale vliegveld en wordt per privé-transfer naar het leuke en sfeervolle hotel in de wijk Providencia gebracht.

Dag 2: Stadstour Santiago de Chile

´s Ochtends kunt u bijkomen na de lange vlucht (of als u in de ochtend aankomt kunt u rustig inchecken, we zorgen voor een "Early Check-in". ´s Middags haalt een privé-gids u op en bezichtigt u enkele van de bekendste plekken van de stad. U ziet het historische centrum, bezoekt de berg Santa Lucia, het centrale Plaza de Armas en de kathedraal.

Dag 3: Valparaiso en Viña del Mar

U wordt weer opgehaald door de privé-gids en de tour van vandaag begint met een autorit van 120km richting de Stille Oceaan. Onderweg ziet u de vele wijngaarden van de regio. U komt aan in Valparaiso, dat onlangs is benoemd door UNESCO tot "Patrimonio Cultural de la Humanidad", is vooral bekend vanwege de aparte liften die je hier ziet om in de hoger gelegen delen van de stad te komen. De Engelssprekende privé-gids geeft uitleg over de stad en uiteraard maken jullie gebruik van enkele van deze "ascensores". Vlak naast Valparaiso ligt de moderne stad Viña del Mar. Ook hier wordt een bezoek aan gebracht u wandelt over de beroemde stranden van de moderne badplaats.

Dag 4: Vlucht naar Punta Arenas, bus naar Puerto Natales

De privé-transfer brengt u naar het vliegveld en u vliegt naar Punta Arenas in het zuiden van Chili. Met de reguliere bus wordt u naar Puerto Natales gebracht, voor een overnachting in een prima en modern hotel.

Dag 5: Torres del Paine

Met een minibus en een tweetalige gids gaat u naar het prachtige park Torres del Paine. Onderweg bezoekt u de Grot van Milodón, Salto Grande en Lago Grey, met een mooi uitzicht over de gletsjer. U overnacht in een luxe hotel midden in het Nationale Park Torres del Paine.

Dag 6: Vrije dag Torres del Paine

Vandaag heeft u de hele dag vrij om het Nationale Park verder te bezichtigen, bij voorkeur wandelend. Eén van de populairste trekkings is die naar het uitkijkpunt Mirador las Torres, waar je een prachtig uitzicht hebt over de bekende "Torres". Deze trek vergt wel enig klim- en klauterwerk, houd daar rekening mee. De start is letterlijk om de hoek van het hotel, bij de receptie kunnen ze u verder helpen met informatie.

Dag 7: Bus naar hotel in Punta Arenas

Per minibus gaat u naar het busstation van Puerto Natales en met de reguliere bus verder naar Punta Arenas.

Dag 8: Vlucht naar Calama, transfer naar San Pedro de Atacama

Na het ontbijt en uitchecken bij uw hotel rijdt u op uw gemak via de autosnelweg terug naar het vliegveld van Puerto Montt. Hier levert u de huurauto weer in bij de verhuurder en vervolgens stapt u op de vlucht naar Calama (met een overstap in Santiago). In Calama wacht een transfer om u naar uw hotel in San Pedro de Atacama te brengen. Weer een totaal ander landschap, u bevindt zich bij de droogste woestijn ter wereld.

Dag 9: Tatio Geisers en de Maanvallei

Erg vroeg opstaan vandaag en kleedt u vooral goed aan, de temperatuur zal nog onder het vriespunt kunnen liggen! U bezoekt het beroemde geothermische veld van Tatio, een bizar natuurspektakel zo vroeg in de ochtend, waar u overal stoom uit de grond ziet opkomen en vele poelen van kokend heet water. Een bijzondere plek om van een eenvoudig ontbijt te genieten. Op de terugweg wordt nog Villa Machuca aangedaan en dan komt u weer aan in San Pedro de Atacama, mooi op tijd voor een snelle lunch. ´s Middags wordt u opgehaald voor een bezoek aan de beroemde Maanvallei, zo´n 10km buiten het stadje. Hier heeft u een prachtig uitzicht bij de ondergaande zon. Wegens vernieuwde veiligheidsvoorschriften mogen niet alle rotsen meer beklommen worden, maar de gids weet uiteraard nog mooie plekjes om in alle stilte te genieten van de zonsondergang.

Dag 10: Piedras Rojas, Salar de Atacama en Lagunas

Weer een vroeg vertrek vandaag, waarbij u eerst naar de bijzondere Salar de Talar gaat, waar de "Piedras Rojas" een bijzonder contrast vormen met de bergen en lagunes. Wederom een mooie plek voor ontbijt (inclusief). De route gaat verder naar diverse hooggelegen lagunes, de Salar de Atacama en het dorpje Toconao, voordat u moe maar voldaan weer aankomt in San Pedro de Atacama.

Dag 11: Vlucht naar Santiago

U wordt bij het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Calama en vliegt vervolgens terug naar Santiago, waar de privétransfer u weer naar het inmiddels bekende hotel in de stad brengt. De rest van de middag heeft u nog ter vrije besteding.

Dag 12: Retourvlucht naar Amsterdam

Afhankelijk van uw intercontinentale vlucht wordt u ´s ochtends of ´s middags opgehaald voor de privé-transfer naar het vliegveld van Santiago, klaar voor de retourvlucht naar huis.

Dag 13: Aankomst Amsterdam*

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol*.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we ook de reis van en naar Brussel verzorgen.