Informatie over Chili

Alles over het land van vulkanen, meren en woestijnen

Alle informatie over Chili voor uw volgende rondreis op een rij

informatie over Chili: kaart Chili met afstandenInformatie over Chili van de échte specialist! Jack Bol van Tipica reizen woont en werkt al meer dan 15 jaar in Zuid-Amerika en heeft op alle vragen over het land een passend antwoord. Staat uw vraag er niet bij, stuur dan gerust een bericht.

Kaart van Chili

Chili is één van de meest vreemd gevormde landen in de wereld. Van oost (Andes) naar west (Grote Oceaan) is vaak niet meer dan 200km, maar van Arica in het uiterste noorden tot Puerto Williams op (het Chileense deel van) Vuurland is meer dan 4.000km: vergelijkbaar met de afstand Parijs-Dakar! Om een goed overzicht te kijgen hebben we verschillende handige kaarten van Chili gemaakt met de belangrijkste toeristische steden, de toeristische regio´s en hoe het land (sinds 2018) officieel is opgedeeld in 16 regio´s.

Afstanden, reistijden en binnenlands vervoer

Dat betekent dat de afstanden tussen toeristische trekpleisters vaak erg groot zijn. Vanuit hoofdstad Santiago de Chile zit je al snel 1,5 tot zelfs 3,5 uur in het vliegtuig om je volgende bestemming te bereiken. Binnenlandse vluchten in Chili zijn dan ook voor veel rondreizen noodzakelijk. In het uiterste zuiden kan je zelfs via de weg niet komen, dan moet je een heel stuk via Argentinië rijden. Bij onze uitgebreide individuele rondreis Chili van drie weken, zit u maar liefst 5x in het vliegtuig voor een binnenlandse vlucht. Meer informatie over afstanden en reistijden in Chili vindt u hier. Wilt u meer weten over hoe u zich het beste kunt verplaatsen in het land zelf, lees dan hier meer over de verschillende manieren van vervoer in Chili zoals binnenlandse vluchten en luxe nachtbussen. Wilt u liever een auto huren, lees dan hier meer over autorijden in Chili en de verkeersregels in het land.

Toeristische highlights Chili

Chili blijkt voor veel mensen een mysterieus land te zijn, waar niet veel over bekend is, behalve dat het in Zuid-Amerika ligt en dat er een militaire dictatuur heerste onder leiding van Pinochet. Tegenwoordig is het democratische Chili één van de meest welvarende landen van Zid-Amerika en biedt veel interessants voor reizigers. We zetten de belangrijkste toeristsiche steden en gebieden voor u op een rij met uitgebreide informatie en een foto om een indruk te krijgen. Soms geven we leuke restaurant tips of bijvoorbeeld een lokale excursie die u gemaakt moet hebben (gelukkig zijn de meeste excursies bij onze rondreizen Chili inbegrepen in de prijs!).

Klimaat en beste reistijd Chili

Door de enorme lente van noord naar zuid van het land is het niet eenvoudig om de beste reistijd voor Chili aan te geven, het land kent uiteraard (zeer) verschillende klimaatzones. We hebben voor de belangrijkste steden en toeristische gebieden een lijstje gemaakt met het klimaat en de beste reistijd. Maar het blijft natuurlijk een indicatie, zo kan het in Patagonië zelfs nog sneeuwen in de zomer!

Veiligheid, gezondheidszorg en vaccinaties voor Chili

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met de veiligheid in Chili voor toeristen, met name na de hevige rellen van 2019. We hebben informatie over de veiligheid voor u op een rijtje gezet. We geven ook tips wanneer u als vrouw alleen in Chili wilt reizen. Verder geven we u graag informatie over de gezondheidszorg in het land en informatie over vaccinaties voor Chili.

Overige zaken

Verder geven we graag nog informatie over visumplicht voor Chili, het tijdsverschil met Chili en geldzaken zoals welke valuta gebruiken ze in Chili en waar kunt u geld wisselen. Tot slot leest u ook nog informatie over eten en drinken in Chili, zoals typisch Chileens gerechten en drankjes en specialiteiten van het land, maar ook hoe het zit met vegetarisch eten in Chili.