Meren en vulkanen Fly-drive Chili, 8 dagen

Fly-drive Chili: Het merengebied

Diepe meren, hoge bergen en besneeuwde vulkanen

Duur fly-drive
8 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-April

Samenvatting van deze selfdrive Puerto Montt en omgeving:

Deze fly-drive voert u door de prachtige regio van het Chileense Merendistrict. Uw fly-drive begint op het vliegveld of busstation in Puerto Montt, waar u de huurauto ontvangt en vervolgens rijdt u naar uw hotel in het naastgelegen Puerto Varas (3 nachten). Hierna rijdt u naar Pucón (2 nachten) aan de voet van vulkaan Villarica en besluit de fly-drive in Valdivia (2 nachten) voordat u de auto weer inlevert in Puerto Montt.

Met onze fly-drives heeft u het beste van twee werelden: vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld of busstation door de verhuurder en vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

Deze fly-drive is uiteraard ook uit te breiden, bijvoorbeeld met onze bouwsteen Paaseiland, of steek de Andes door naar Bariloche en reis verder in Argentinië. Uiteraard kunnen wij ook zorgen voor bustickets Puerto Montt - Bariloche, of nog mooier: de Cruce Andino verbinding!

Foto Valdivia
Duur fly-drive
8 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-April

Deze fly-drive door het Chileense merengebied is inclusief:

  • 7 overnachtingen in met zorg uitgekozen onderkomens inclusief ontbijt, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding.
  • Huurauto in Puerto Montt, Mazda3 of vergelijkbaar, incl. vrije kilometers, tweede chauffeur en verplichte verzekeringen.

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Puerto Montt (per vliegtuig of bus, prijzen op aanvraag), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies, GPS (op aanvraag en onder voorbehoud) en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Foto Valdivia
Duur fly-drive
8 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-April

Dag 1: Aankomst Puerto Montt, ontvangst huurauto

Bij aankomst op het vliegveld of busstation van Puerto Montt ontvangt u de huurauto voor de komende dagen. U rijdt vervolgens naar uw prachtige hotel, tussen Puerto Varas en Llanquihue direct aan het meer. De rest van de dag heeft u vrij om alvast de omgeving te verkennen of te gnieten van het uitzicht op het meer en de vulkanen, zittend aan de waterkant.

Dag 2: Vrije dag omgeving Puerto Varas

Natuurlijk is Puerto Varas op zich al een leuk stadje om de hele dag door te brengen, maar we raden u zeker aan om er ook met de auto op uit te trekken. Zo kunt u richting de vulkaan Puyehue (die enkele jaren geleden nog voor grote problemen zorgde in met name het Argentijnse merengebied), waar u een luxe thermenhotel vindt. U kunt een dagkaart kopen voor gebruik van de faciliteiten van de thermen en het luxe hotel.

Dag 3: Vrije dag omgeving Puerto Varas

Ook een mooie dagtocht is die naar Isla Chiloe, het grote eiland dat met name bekend is vanwege de ontelbare houten kerkjes. De overtocht duurt een klein half uurtje en de huurauto kan uiteraard mee op de boot, dus u kunt hier prima op eigen houtje rondrijden. Of rijd naar kleine kustplaatsjes om superverse vis en zeefruit (de beroemde mariscos) te eten in kleine niet-toeristische restaurantjes.

Dag 4: Rijden naar Pucón

Vandaag rijdt u noordwaards via de snelweg (onderdeel van de beroemde Panamericano) of binnendoor via dorpjes als Panguipulli en Lican Ray naar Pucón. Het bijzondere boutiquehotel ligt iets buiten het stadje, direct aan het Villaricameer.

Dag 5: Vrije dag omgeving Pucón

Natuurlijk kunt u er weer op uit met de huurauto. Pucón zelf is een vriendelijk stadje, aan de voet van de (actieve) Villarica vulkaan. Het is mogelijk om deze vulkaan te beklimmen, maar doe dit nooit op eigen houtje maar onder begeleiding van een goede lokale gids. Ook aan het Villaricameer is het heerlijk toeven of bezoek één van de vele thermen. De meest indrukwekkende qua ligging zijn de Termas Geometricas, die in een kloof midden in het bos liggen. Een unieke ervaring!

Dag 6: Rijden naar Valdivia

Na al het meren- en vulkanengeweld rijdt u weer zuidwaarts, maar nu richting de kust naar het stadje Valdivia. Geen vulkanen meer, maar wel een mooi stadje met een opmerkelijke markt. En pas op dat u niet over de zeeleeuwen struikelt, die waggelen soms gewoon over de weg! Vanaf de kade bij de rivier kunt u ook vaak roeiteams zien trainen. Uw gezellige hotel ligt in een rustige wijk, op loopafstand van het centrum en biedt uitzicht over het water.

Dag 7: Vrije dag Valdivia

Ook in Valdivia heeft u een geheel vrije dag. Loop eens over de bijzondere vismarkt in het centrum, bekijk de zeeleeuwen of bezoek kleine kustplaatsjes waar de verse vis in de middag wordt binnengebracht door de lokale vissersbootjes. Ook kunt u een bootexcursie boeken bij de kade, bijvoorbeeld langs eilandjes in de riviermonding, of juist stroomopwaarts richting een mooi natuurgebied.

Dag 8: Auto inleveren in Puerto Montt

U rijdt weer terug over de Panamericana naar Puerto Montt, waar u de huurauto inlevert.