Het verlaten noorden Fly-drive Chili, 10 dagen

Fly-drive Chili: Het verlaten noorden

Ontdek het onontdekte en bizarre noorden van Chili

Duur fly-drive
10 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
April-december

Samenvatting van deze selfdrive noorden van Chili:

Voor deze fly-drive vragen we een flexibele instelling van u, want u komt namelijk op bijzonder verlaten plaatsen (tot spooksteden aan toe), waar geen mobiel bereik is, soms geen benzine bij de pomp en weinig overig verkeer. U ontvangt uw huurauto in Calama rijdt naar het noorden, via La Tirana (2 nachten) naar Cariquima (1 nacht), dan dwars door de parken Isluga, Las Vicuñas en Lauca naar Putre (2 nachten). Daarna zakt u af naar de kust, naar Arica (2 nachten) en via La Tirana (1 nacht) weer terug naar Calama (1 nacht) om de auto in te leveren.

Met onze fly-drives heeft u het beste van twee werelden: vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld door de verhuurder en vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

Deze fly-drive is uiteraard ook uit te breiden, bijvoorbeeld met onze bouwsteen San Pedro de Atacama, of steek de Andes door naar Salta en omgeving en reis verder in Argentinië. Uiteraard kunnen wij ook zorgen voor bustickets Calama - Salta.

Foto Parinacotavulkaan
Duur fly-drive
10 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
April-december

Deze fly-drive door het desolate noorden van Chili is inclusief:

  • 9 overnachtingen incl. ontbijt in met zorg uitgekozen onderkomens, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding. Houd er rekening mee dat de onderkomens in dit niet toeristische deel eenvoudig kunnen zijn.
  • Huurauto in Calama, Chevrolet D-Max 4x4 pickup of vergelijkbaar, incl. vrije kilometers, tweede chauffeur en verplichte verzekeringen.

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Calama (per vliegtuig of bus, prijzen op aanvraag), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Foto Parinacotavulkaan
Duur fly-drive
10 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
April-december

Dag 1: Ontvangst huurauto, rijden naar La Tirana (340km)

U ontvangt uw huurauto in Calama, waarna u noordwaarts richting La Tirana rijdt, dwars door het Nationale Park Pampa del Tamarugal. Hier in de buurt hebben we een bijzonder onderkomen voor u gereserveerd, met een alleraardigste ontvangst. U bevindt zich in de streek waar de speciale Limones de Pica vandaan komen, voor de beste Pisco Sour.

Dag 2: Vrije dag omgeving La Tirana

Vandaag heeft u vrij om er op uit te trekken in de omgeving. Erg bijzonder is de Salar en Laguna de Huasco, bezoek deze prachtige omgeving zeker! Met uw 4x4 geen enkel probleem.

Dag 3: Rijden naar Cariquima (210km)

U gaat vandaag de hoogte in en rijdt naar het gehuchtje Cariquima, waar we "het beste" hotel voor u reserveren. Als u niet rekent op warm water en 24 uur electriciteit, dan kan het alleen maar meevallen (want warm water is er meestal wel en de electriciteit werkt ook wel eens). Stop onderweg zeker bij Oficina Humberstone, dat op de Unescolijst staat. Een typisch spookstadje van de omgeving, waar de mijnwerkers van de ene op de andere dag het stadje verlaten lijken te hebben. Heel bijzonder om hier een uurtje rond te lopen.

Dag 4: Rijden door 3 natuurparken naar Putre (220km, grotendeels onverhard)

De mooiste rit van deze fly-drive voert vandaag door maar liefst 3 natuurparken: Nationaal Park Volcán Isluga, Natuurreservaat Las Vicuñas en Nationaal Park Lacua. De weg is bijna geheel onverhard, dus hard rijden raden we niet aan en u zult er zeker een hele dag over doen (inclusief fotostops). Wees goed voorbereid en koop in Calama alvast bidons voor extra brandstof (er zijn geen tankstations onderweg) en eten en flessen water voor noodgevallen. Mobiel bereik is er uiteraard niet. Net buiten Putre boeken we een prima lodge, om even bij te komen na alle "ontberingen" van de Chileense altiplano.

Dag 5: Vrije dag Putre

U kunt vandaag met de auto nogmaals het Nationale Park Lauca bezoeken, zodat u wat meer tijd heeft voor het maken van foto´s in deze bijzondere omgeving. Of rijd naar het bijzondere Suriplaza, met zijn bijzondere kleurenspectrum, wat goed is voor vele foto´s. Nog een prachtige bestemming is Lago Chungará. In de lodge kunnen ze u van goede tips voorzien. Hier ziet u ongetwijfeld vizcachas, die op chinchilla´s lijken en hier in grote getalen voorkomen. Maar ook vele vogelsoorten en uiteraard flamingo´s bij de lagune. Ook de Vicuña´s zult u zeer waarschijnlijk tegenkomen em wellicht ook alpaca´s en lama´s.

Dag 6: Rijden naar Arica (150km)

U verlaat de hoogvlakte en rijdt in slechts 150km naar zeeniveau, naar de kuststad Arica die door de inwoners "Stad van de Eeuwige Lente" genoemd wordt, het is er bijna altijd lekker lenteweer. Het is een vrij moderne stad, maar biedt ook een interessante mix van de quechua indianencultuur. Uw hotel kon niet beter gelegen zijn, slapen met de deur open, letterlijk op het strand!

Dag 7: Vrije dag Arica

Na de "ontberingen" van de afgelopen dagen is het goed rusten aan het strand bij uw hotel. Of bezoek bijvoorbeeld de grotten van Anzota, op enkele minuten rijden van de stad. In het centrum zelf is het prima vertoeven, met name rond het centrale plein. Of bezoek één van de vele andere stranden, zoals El Laucho en La Lisera. Er wordt hier ook veel gesurfd in de golven en als u dat zelf eens wil proberen, zijn er surfschooltjes te vinden.

Dag 8: Rijden naar La Tirana (300km)

U rijdt over de Panamericana (Ruta 5) zuidwaarts, richting Iquique en vervolgens door naar La Tirana, waar u wordt herenigd met de eigenaars van het gezellige onderkomen van de eerste nacht.

Dag 9: Rijden naar Calama (340km)

Het laatste deel van deze fly-drive gaat weer terug over Ruta 5 naar Calama, of eventueel via de kustweg Ruta 1. In Calama overnacht u in een prima hotel in de buurt van het vliegveld.

Dag 10: Inleveren huurauto

U rijdt naar het vliegveld van Calama waar u de huurauto weer inlevert, alvorens verder te reizen.