Mendoza en omgeving Fly-drive Argentinië, 9 dagen

Fly-drive Argentinië: Mendoza en omgeving

Ontdek wijnen en bijzondere (nationale) parken

Duur fly-drive
9 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Gehele jaar door (in de zomermaanden dec/maart erg warm!)

Samenvatting van deze selfdrive Mendoza en omgeving:

Deze fly-drive voert u door de prachtige regio van de provincies Mendoza, San Juan en La Rioja, in het westen van Argentijns. Uw fly-drive begint in het wijngebied van Mendoza (3 nachten). Vervolgens rijdt u naar de parken Talampaya en Ischigualasto (3 nachten). Via de nog relatief onontdekte omgeving van Barreal (1 nacht) en Portrerillos, met uitzicht op de Aconcagua (hoogste berg van het westelijk halfrond) rijdt u terug naar Mendoza (1 nacht) waar u de auto weer inlevert.

Met onze fly-drives heeft u het beste van twee werelden: vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld of busstation door de verhuurder en vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

Deze fly-drive Mendoza is prima te combineren, bijvoorbeeld met een fly-drive in het noorden van Argentinië, of een bouwsteen Santiago in Chili. Wij kunnen zorgen voor de bustickets Mendoza - Santiago. Ook kunt u de individuele rondreis Argentinië aanpassen en het stuk Mendoza uitbreiden met deze fly-drive. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Foto fly-drive Argentinie, Talampaya
Duur fly-drive
9 dagen
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Gehele jaar door (in de zomermaanden dec/maart erg warm!)

Deze selfdrive Argentinië is inclusief:

  • 7 overnachtingen incl. ontbijt in met zorg uitgekozen onderkomens, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding.
  • Huurauto in Mendoza, categorie C (Toyota Etios sedan of vergelijkbaar), vrije kilometers, tweede chauffeur en verplichte verzekeringen, all-risk verzekering zonder eigen risico.

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Mendoza (per vliegtuig of bus, prijzen op aanvraag), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis. GPS is aan te vragen, maar moet ter plekke betaald worden indien beschikbaar.
Foto fly-drive Argentinie, Talampaya
Duur fly-drive
9 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Gehele jaar door (in de zomermaanden dec/maart erg warm!)

Dag 1: Aankomst Mendoza, ontvangst huurauto

Bij het verhuurkantoor in het centrum van Mendoza ontvangt u de huurauto voor de komende dagen. U rijdt vervolgens naar de sfeervolle B&B in het aangrenzende wijngebied Lujan de Cuyo. Persoonlijke aandacht van de eigenaren staat hier voorop en u kunt zelfs aanschuiven voor het familiediner indien u dat wenst (niet inclusief en van tevoren opgeven).

Dag 2: Vrije dag Lujan de Cuyo

In de omgeving van Mendoza heeft u geen vaste excursies, maar juist alle vrijheid om zelf te bepalen wat u wanneer wilt doen. Tips hebben we natuurlijk wel, zo kunt u vandaag bijvoorbeeld langs verschillende bodegas rijden om te zien waar de lekkerste Argentijnse rode wijnen vandaan komen, met name de Malbec is hier bekend. Het is ook mogelijk om fietsen te huren en dan een route per fiets te doen. Of doe het georganiseerd met een busje, in de B&B kunnen ze dit voor u boeken.

Dag 3: Vrije dag Lujan de Cuyo

Ook vandaag heeft u nog vrij, om er met de huurauto op uit te trekken door de omgeving en de vele wijngaarden. Bezoek ook eens andere wijngebieden, zoals Chacras de Coria of Valle de Uco. Bij het bezoeken van een bodega hoort natuurlijk ook een proeverij, om zelf te beslissen welke bodega en welke druif nu voor u de lekkerste wijn oplevert. Maar u kunt de dag ook gebruiken om de stad Mendoza te bezoeken. Een moderne stad met een groot en mooi centraal plein en daar direct omheen vier satellietpleinen, waarvan Plaza España het mooiste is. Ook het immense Parque San Martin is zeker een bezoek waard.

Dag 4: Rijden naar Los Baldecitos (480km)

Er staat een lange, maar interessante autorit op het programma vandaag. U rijdt eerst in de richting van San Juan, provinciehoofdstad van de gelijknamige provincie. Vervolgens rijdt u via Vallecito en San Agustin de Valle Fertil naar het einddoel van vandaag: een bijzonder onderkomen nabij Los Baldecitos. Onderweg moet u zeker even stoppen bij Vallecito, waar het bedevaartsoord van La Difunta Correa te vinden is. Heel bijzonder om te zien en na het verhaal van La Difunta gehoord te hebben zult u nu ook de diverse plekken langs de weg vol met plastic flessen water begrijpen. Recht tegenover het bedevaartsoord is een eenvoudig restaurant om te lunchen voor u doorrijdt naar Los Baldecitos.

Dag 5: Bezoek Ischigualasto (Maanvallei)

Vanuit uw hotel zijn de twee beroemdste parken van de regio te bezoeken en we raden aan om te starten met Ischigualasto, ook wel Valle de la Luna genaamd. Met uw auto rijdt u naar het huisje van de parkwachters, waar gewacht wordt tot er voldoende deelnemers zijn om vervolgens in karavaan met uw eigen auto het park te doorkruisen. Onderweg wordt op verschillende plekken gestopt, onder andere bij "De onderzeeër", "De Paddestoel" en het "Hans en Grietje huisje", waar de gids ook meer zal vertellen over het park en het ontstaan. Let op dat het hier erg warm zal zijn, zorg dus voor beschermende kleding, zonnebrandcreme en voldoende water. De excursie duurt een paar uur en is zeer de moeite waard.

Dag 6: Bezoek Talampaya

Het tweede park hier in de omgeving is Nationaal Park Talampaya, volgens velen nog indrukwekkender dan Ischigualasto en er zijn verschillende delen van het park te bezoeken met een gids of parkwachter. Met de auto rijdt u naar de ingang van het park en beslist daar welke route u wilt gaan zien. Als u vroeg vertrekt is het mogelijk om twee routes te doen. Bij de receptie van uw onderkomen hebben ze uiteraard ook veel informatie.

Dag 7: Rijden naar Barreal (400km)

Via de gloednieuwe weg rijdt u in westelijke richting naar San Jose de Jáchal en vervolgens zuidwaarts richting San Juan. Daar slaat u rechtsaf om uiteindelijk in Barreal aan te komen. De route is geweldig en hier komen nog niet zoveel toeristen. Het geheugenkaartje van de camara zal overuren maken! Uw onderkomen hier is een leuke posada met prachtig zicht op de Andes.

Dag 8: Rijden naar Mendoza (240km)

Vandaag rijdt u terug naar Mendoza, ook weer via een prachtige bergweg, welke deels onverhard is. Bij Uspallata komt u op de (uiteraard geasfalteerde) doorgaande weg tussen Mendoza en Santiago in Chili. Ook ziet u de Puente de Inca en in de verte de Aconcagua, met zijn bijna 7.000m hoogte de hoogste berg van het westelijk halfrond. In deze spectaculaire omgeving is onder andere de film Seven years in Tibet opgenomen!

Verder richting Mendoza komt u nog langs Portrerillos, waar goede raftingmogelijkheden zijn. Uiteindelijk bereikt u Mendoza, waar we voor de laatste nacht een boutiquehotel in het centrum voor u boeken. De huurauto levert u aan het eind van de dag weer in.

Dag 9: Einde programma

Na het ontbijt en uitchecken kunt u uw reis vervolgen, bijvoorbeeld met één van onze bouwstenen of natuurlijk met een andere fly-drive. Doorsteken naar Santiago in buurland Chili is ook eenvoudig, waarbij u met een luxe en moderne dubbeldeksbus dwars door de Andes gaat.