Hoogtepunten Peru Individuele rondreis, 13 dagen

Onze korte rondreis Peru

Bezoek de hoogtepunten van Peru in 2 weken

Duur rondreis
13 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
April-oktober

Samenvatting van deze reis langs de hoogtepunten van Peru:

Weinig tijd, maar wel de hoogtepunten van Peru willen zien? Boek dan deze reis, waar u in een relatief kort tijdsbestek langs dé must sees van het land reist. Tipica Reizen verzorgt de reis tot in de puntjes en kleinste details, u hoeft alleen maar te genieten. Geen omkijken naar binnenlandse vluchten, hotelovernachtingen, excursies of transfers: deze regelen wij allemaal voor u.

De reis begint met een stadstour door hoofdstad Lima, waarbij u al direct kennis maakt met ruïnes van de (pre)Incacultuur die midden in de stad liggen. Hier leert u over de verschillende culturen van Peru, waarvan de Inca cultuur de bekendste is.

Vervolgens vliegt u naar de stad van de eeuwige lente, Arequipa. Hier maakt u ook weer een stadstour en u kunt zowel het Santa Catalinaklooster als het museum waar Juanita tentoon is gesteld bezoeken. U verblijft ook een nacht in het dorpje Yanque voor een bezoek aan Cruz del Condor bij de Colcavallei waar u de condors bijna kunt aanraken.

Van Arequipa vliegt u naar Cusco voor een tour door de stad en de omgeving met indrukwekkende (pre)Incaruïnes. U rijdt door de Valle Sagrado (Heilige Vallei) en bezoekt uiteraard de citadel Machu Picchu.

Tot slot vliegt u naar Puno aan het Titicacameer, waar u de chullpas bij Sillustani bezoekt. Ook maakt u een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld, inclusief een bezoek aan de drijvende Uros eilanden en een wandeling over het eiland Taquile.

Ook deze korte Peru reis is eenvoudig uit te breiden, bijvoorbeeld met een bezoek aan de Amazone of bezoek buurland Chili en boek één van de vele bouwstenen Chili bij.

Kaart Peru
Duur rondreis
13 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
April-oktober

Deze rondreis langs de hoogtepunten van Peru is inclusief:

 • Rondreis volgens het aangeboden programma
 • Alle (4) binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Lima
  • Stadstour Arequipa
  • Excursie Colcavallei en Cruz del Condor
  • Stadstour Cusco en omgeving (o.a. Saqsayhuamán, Puca Pucara en Qenko)
  • Excursie Heilige Vallei
  • Excursie Machu Picchu
  • Boleto Turisto (entree diverse bezienswaardigheden in Cusco en omgeving) en Entree Machu Picchu (incl. treinretour Vistadome)
  • Boottocht Tititcacameer incl. Uros eilanden en Taquile
  • Excursie Sillustani
 • Alle in het reisprogramma genoemde (privé)transfers en bus- en treinreizen

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen ter plekke.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht (prijzen op aanvraag of zelf te boeken), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (met uitzondering van Cusco en Machu Picchu), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Kaart Peru
Duur rondreis
13 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-april

Dag 1: Aankomst in Lima, transfer hotel

U komt afhankelijk van uw luchtvaartmaatschappij in de namiddag of avond aan in Lima, waar u wordt opgewacht door een privéchauffeur voor de transfer naar uw prima hotel, gelegen in de wijk Miraflores.

Dag 2: Stadstour Lima

´s Ochtends wordt u bij het hotel door een Engels sprekende gids opgehaald voor een stadstour langs de diverse bezienswaardigheden, zoals het historische centrum, het zakendistrict San Isidro en de toeristische wijk Miraflores. Ook bezoekt u interessante pre-Incaruïnes, die midden in de stad liggen. Verder brengt u een bezoek aan het beroemde goudmuseum van de stad. Tijdens de stadstour wordt er bij een restaurant gestopt voor een lunch (inclusief).

Dag 3: Vlucht naar Arequipa

´s Ochtends wordt u door de privéchauffeur naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Arequipa. Uw privéchauffeur wacht u op en brengt u naar het zeer gastvrije onderkomen op loopafstand van het centrum. ´s Middags maakt u een stadstour met een privégids door de stad, met o.a. een bezoek aan de markt en natuurlijk het Plaza de Armas.

Dag 4: Vrije dag Arequipa

Vandaag kunt u op eigen houtje naar het Santa Catalina klooster gaan, waar u door de smalle straatjes struint en natuurlijk ook een kijkje neemt in de vertrekken en overige ruimtes van het complex. Gidsen zijn beschikbaar, maar u kunt ook zonder gids door het complex wandelen. Maar u kunt natuurlijk ook centrum verder op eigen houtje verkennen en bijvoorbeeld het museum Sauntuarios Andinos bezoeken waar de in 1995 ontdekte en wereldberoemde Juanita tentoon is gesteld. Voor liefhebbers van koloniale architectuur is Arequipa in meerdere opzichten erg interessant.

Dag 5: Met een busje naar Yanque

´s Ochtends na het ontbijt wordt u opgehaald voor de rit naar Yanque, uitvalsbasis voor de Colcavallei. Het busje met gids verlaat Arequipa en gaat steeds hoger de bergen in. Onderweg wordt gestopt en zal de gids uitleg geven over het kauwen van cocablaadjes of u kunt speciale cocasnoepjes kopen. Dit alles om het risico op eventuele symptomen van hoogteziekte zoveel mogelijk te voorkomen. Op het hoogste punt van de route (bijna 5.000m!) wordt gestopt, zodat u hier even rond kan lopen, met uitzicht op vele vulkanen in de omgeving. Doe rustig aan, want u zult merken wat de hoogte met uw lichaam doet. Na deze stop gaat het naar beneden, richting Yanque. Na het inchecken neemt een gids van het hotel u mee voor een tocht door de omgeving en kunt u relaxen bij heetwaterbronnen.

Dag 6: Condors spotten bij Cruz del Condor

Vroeg op vandaag voor een bezoek aan “Cruz del Condor”, bij de enorm diepe Colca Cañon. Ter vergelijking: de Grand Canyon in Arizona is "slechts" 1800 meter diep op het diepste punt. De Colcavallei is bijna 2x zo diep! Door gebruik te maken van de warme opstijgende lucht in de ochtend laten de condors hier zichzelf op de thermiek uit de kloof opstijgen. Een unieke ervaring om te zien en ze zijn bijna letterlijk aan te raken bij de verschillende platforms. Op de terugweg wordt nog gestopt bij enkele typische dorpjes van de omgeving, waar u even rond kunt lopen en wellicht wat souvenirs kopen. Na een lunch in Chivay wordt u weer naar het hotel in Arequipa gebracht waar u in de namiddag aankomt.

Dag 7: Vlucht naar Cusco

´s Ochtends wordt u door de privétransfer naar het vliegveld gebracht en stapt u op de vlucht naar Cusco. Ook hier brengt een privétransfer u weer naar het bijzonder sfeervolle hotel, op loopafstand van het centrum van de stad. Na het inchecken gaat u met een privégids de stad Cusco bezoeken, met onder andere het Plaza de Armas. Maar u gaat ook de directe omgeving verkennen, met ruïnes en heilige plaatsen uit Inca en Pre-Inca culturen, zoals Puka Pucara, Qenqo, Tambomachay en Sacsayhuaman.

Dag 8: Heilige Vallei

Vandaag maakt u een prachtige rit door de Heilige Vallei van de Inca´s en u ziet onderweg mooie uitzichtpunten waar uiteraard gestopt wordt voor foto´s. Ook bezoekt u een soort bezoekerscentrum, waar u meer komt te weten over hoe de lokale bevolking hier leeft en woont en gaat u eindelijk het verschil leren tussen lama´s, alpaca´s en vicuña´s. Ook bezoekt u de ruïnes (en enorme markt) bij Pisac en de indrukwekkende Ciudadela de Ollantaytambo. Aan het eind van de dag komt u aan bij het prachtige hotel in de buurt van Ollantaytambo.

Dag 9: Machu Picchu

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar het treinstation van Ollantaytambo. Hier stapt u op de trein met ramen tot in het plafond, voor de treinrit naar Aguas Calientes, dat inmiddels beter bekend als "Machu Picchu Pueblo". Op het treinstation aangekomen loopt u via de overdekte markt naar de busstop, waar u op de bus naar Machu Picchu stapt die u via talloze haarspeldbochten tot bij de ingang brengt. Uw gids geeft uitleg over de verschillende gebouwen die de citadel vormen, de geschiedenis en cultuur van de Incas en hoe Machu Picchu door toeval is ontdekt. U ziet onder andere het huis van de bewaarder, de zonnetempel, de tempel met de drie ramen en tempel van de condor. Na de tour gaat u met de bus terug naar Aguas Calientes en vervolgens met de trein en transfer terug naar uw hotel in Cusco.

Dag 10: Vlucht naar Juliaca, transfer naar Puno

De privétransfer brengt u ´s ochtends naar het vliegveld van Cusco en u vliegt naar Juliaca, waar u wordt opgewacht voor de transfer naar uw hotel in het centrum van Puno. In de middag wordt u opgehaald voor een excursie naar Sillustani, waar een gids uitlegt waar de vreemde chullpas voor dienden.

Dag 11: Boottocht Titicacameer, bezoek Uroseilanden en Taquile

Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en dat gaat u vandaag dan ook doen. Eerst komt u langs de beroemde drijvende Uroseilanden, waar uitgelegd wordt hoe deze eilanden zijn ontstaan en hoe ze worden onderhouden. U kunt (optioneel) ook een tochtje maken in zo´n typische rieten boot natuurlijk. Vervolgens vaart u naar het eiland Taquile, dat beroemd is om het weef- en breiwerk van de lokale bevolking en dan met name de mannen! Op het eiland wordt geluncht waarna u na terugloopt naar de boot voor de terugtocht.

Dag 12: Terugvlucht naar Amsterdam, via Lima

U wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Juliaca en u stapt op de vlucht naar Lima. Hier stapt u over op de rechtstreekse vlucht met KLM naar Amsterdam.

Dag 13: Aankomst Schiphol (of België*)

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we optioneel ook de reis van en naar Brussel verzorgen.