Noord Argentinië en Chili Individuele rondreis, 21 dagen

Rondreis noorden van Argentinië en Chili

Onze individuele reis naar Chili en Argentinië in 3 weken

Duur rondreis
21 dagen
Prijs
€3.640 pp
Beste reisperiode
Maart-december

Samenvatting van deze individuele reis naar het noorden van Argentinië en Chili:

Ervaar het échte Zuid-Amerika in het noorden van Argentinië en Chili. Tipica Reizen verzorgt de reis tot in de puntjes en kleinste details, u hoeft alleen nog maar te genieten. Dus geen omkijken naar binnenlandse vluchten, hotelovernachtingen, autohuur, excursies of transfers: deze regelen wij allemaal voor u.

De reis begint in Argentinië, met een stadstour Buenos Aires en u bezoekt uiteraard een tangoshow. Hierna vliegt u naar de watervallen van Iguazú in het uiterste noordoosten van Argentinië. Na dit bezoek viegt u naar het noordwesten, waar u in Salta een huurauto ontvangt en naar Cafayate rijdt, temidden van de wijngaarden. Via de prachtige en deels onverharde weg rijdt u naar Cachí en verder naar Tilcara in het noorden. Tenslotte rijdt u terug naar Salta waar u de huurauto weer inlevert.

Nu steekt u met de bus de Andes door, voor een bezoek aan de omgeving van San Pedro de Atacama, één van de droogste plekken op aarde. Natuurlijk bezoekt u de Salar de Atacama, maar ook de Tatio geisers en de Maanvallei. De reis wordt afgesloten in hoofdstad Santiago de Chile met een stadstour, maar ook een bezoek aan Valparaiso en u gaat Chileense wijnen keuren in de wijngebieden.

Deze individuele rondreis is goed uitbreidbaar, bijvoorbeeld met een bezoek aan het mysterieuze Paaseiland, het prachtige Torres del Paine of ga de uitdaging aan en rijd met een huurauto deze bijzondere fly-drive door het onontdekte en zéér spectaculaire uiterse noorden van Chili.

Kaart Argentinië en Chili
Duur rondreis
21 dagen
Prijs
€3.640 pp
Beste reisperiode
Maart-december

Deze rondreis door het noorden van Argentinië en Chili is inclusief:

 • Rondreis volgens het aangeboden programma
 • Alle (3) binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Buenos Aires olv. Nederlandse gids
  • Tangoshow incl. beginnersles, diner en drankjes
  • Bezoek Braziliaanse kant watervallen
  • Bezoek Argentijnse kant watervallen
  • Salar de Atacama en Piedras Rojas
  • Tatio geisers
  • Valle de la Luna (Maanvallei)
  • Stadstour Santiago
  • Bezoek bodegas omgeving Santiago
  • Excursie Valparaiso en Viña del Mar
 • Huurauto in Salta
 • Alle in het reisprogramma genoemde (privé)transfers, bus- en treinreizen

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen ter plekke.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht (prijzen op aanvraag of zelf te boeken), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Kaart Argentinië en Chili
Duur rondreis
21 dagen
Prijs
€3.640 pp
Beste reisperiode
Oktober-april

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

U kunt kiezen voor een dagvlucht met Iberia via Madrid of KLM via Sao Paolo, dan komt u dezelfde avond nog aan. Vliegt u rechtstreeks met KLM of met een andere maatschappij, dan komt u de volgende ochtend vroeg aan en zorgen we voor een "Early Check-in" zodat u gelijk uw kamer in kan. Uw prachtige (tango)hotel ligt in het centrum.

Dag 2: Stadstour met Nederlandse gids

Naar wens maakt u in de ochtend of in de middag onder leiding van een Nederlandstalige gids een tour door de stad. U loopt over Plaza de Mayo met het "Casa Rosada" en u bezoekt de wijken La Boca en de Recoleta, waar onze Koningin is opgegroeid.

Dag 3: Tangoshow inclusief beginnersles, diner en drankjes

U heeft vandaag vrij om de stad verder te verkennen, er zijn ongetwijfeld nog dingen die u niet gezien hebben. We raden aan om bijvoorbeeld een tour te boeken in het prachtige Teatro Colon aan Avenida 9 de Julio. Ook zeker een bezichting waard is (naar onze mening) ´s werelds mooiste boekhandel: El Ateneo Grand Splendid op Avenida Santa Fé 1860. ´s Avonds bezoekt u een tangoshow en krijgt u een beginnersles in deze dans, waarna u tijdens het diner (inclusief) de professionals aan het werk ziet.

Dag 4: Vlucht naar Puerto Iguazú

Een privéchauffeur haalt u op voor de transfer naar het vliegveld en vervolgens vliegt u naar Iguazú, waar een privétransfer u naar het hotel in het centrum brengt, in een rustige straat. De rest van de middag heeft u vrij in dit relaxte stadje, wandel bijvoorbeeld door het centrum naar het drielandenpunt (Argentinië, Brazilië en Paraguay), waar u tegen de avond een fonteinenshow kunt zien en wandel dan terug langs de costanera.

Dag 5: Bezoek Braziliaanse kant watervallen

De privéchauffeur komt u ophalen bij het hotel voor de transfer naar de Braziliaanse kant van de watervallen, hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over het watergeweld. De chauffeur blijft bij de ingang van het park op u wachten voor de transfer terug naar het hotel aan Argentijnse zijde.

Dag 6: Bezoek Argentijnse kant watervallen

Uw chauffeur brengt u naar de Argentijnse kant, waar u de 3 belangrijkste "circuits" kunt doen: het lower circuit, het upper circuit en het treintje naar de Garganta del Diablo. Boek ter plekke ook zeker het boottochtje (optioneel) tot onder de watervallen. Om u alle vrijheid en tijd te geven, boeken we geen transfer terug maar neemt u wanneer het u uitkomt zelf de bus of taxi terug naar het hotel.

Dag 7: Vlucht naar Salta, met huurauto naar Cafayate

U wordt weer door uw privéchauffeur opgehaald voor de transfer naar het vliegveld en stapt op de rechtstreekse vlucht naar Salta, in het noordwesten. Ook hier ontvangt u weer een huurauto, waarna u zuidwaarts rijdt over Ruta68 naar Cafayate. Onderweg ziet u prachtige door erosie uitgesleten rotsformaties als het Amfitheater, De Kikker en De Keel van de Duivel. In Cafayate boeken we een prachtig hotel tussen de wijngaarden.

Dag 8: Vrije dag Cafayate

U kunt vandaag enkele bodegas bezoeken, de receptie van het hotel heeft altijd prima tips. Maar u kunt ook met de auto naar Tafí del Valle rijden, een mooie route (geheel geasfalteerd) om daar te lunchen, of maak een mooie wandeling in de omgeving. Bezoek onderweg bij Amaicha ligt het interessante Pachamamamuseum.

Dag 9: Rijden naar Cachi

U verlaat Cafayate weer en rijdt richting Cachí, nu via de beroemde Ruta40. Sommige delen van het traject zijn nog onverhard, maar met uw huurauto prima te doen. Onderweg rijdt u door de Vallei van de Pijlpunten. In Cachí overnacht u in een mooi boutiquehotel en u kunt op uw gemak het dorpje, met de enorme cactussen, verkennen. Ook worden hier pepers verbouwd, welke in de zon te drogen worden gelegd, een kleurrijk gezicht!

Dag 10: Rijden naar Tilcara

U vervolgt uw weg richting Salta, via de deels onverharde Ruta33. Het mooiste deel van de route is ongetwijfeld de Cuesta del Obispo, met zijn talloze haarspeldbochten. Na Salta rijdt u verder noordwaarts langs typisch Zuid Amerikaanse dorpjes tegen prachtig gekleurde bergen. In Tilcara overnacht u in een mooie posada.

Dag 11: Vrije dag Tilcara

Vanuit het sfeervolle Tilcara heeft u alle mogelijkheden om het noorden van Salta verder te verkennen. Rijd bijvoorbeeld nog verder noordwaarts, naar Humahuaca waar een grote markt gehouden wordt. Onderweg kruist u dan de Steenbokskeerkring. In Humahuaca wordt om 12:00 ook het (in grote getale verschenen publiek!) gezegend bij het kerkje, een aparte happening. Als het niet geregend heeft, kunt u ook Iruya bezoeken (vraag in het hotel of de weg begaanbaar is), dat tegen een steile bergwand is gebouwd.

Dag 12: Vrije dag Tilcara

Nog een vrije dag, waarbij we aanraden om via Purmamarca en de hoge bergpas (tot boven de 4.000m) naar de Salinas Grandes te rijden. Deze compleet witte wereld is de op één na grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika. Het dorpje Purmamarca zelf is ook zeker een bezoekje waard, gelegen tegen de Berg van de Zeven Kleuren.

Dag 13: Rijden naar Salta

U rijdt op uw gemak terug naar Salta, waar u aan het eind van de dag de huurauto weer inlevert bij de verhuurder in het centrum. Uw luxe hotel ligt bij het gezellige centrale plein met o.a. het Cabildo en de kathedraal.

Dag 14: Vrije dag Salta

U heeft de gehele dag vrij in deze sfeervolle stad, die ook wel "Salta la Linda", de Mooie Stad genoemd wordt. Bezoek eens de kleurrijke San Franciscokerk en ga met een gondelliftje de berg San Bernardo op voor een wijds uitzicht over de stad en omgeving. Wilt u ook wat meer weten over de cultuur, stap dan het interessante NAAN-museum binnen dat aan het centrale plein ligt, absoluut een aanrader.

Dag 15: Met de bus de Andes door

´s Ochtends vroeg wordt u naar het busstation gebracht en hier stapt u op de bus die u dwars door de Andes naar Chili brengt. Het eerste deel van de route komt u vast bekend voor, want de bus gaat via Purmamarca en de Salinas Grandes naar de grens. Hier worden de grensformaliteiten 2x afgehandeld (beide landen hebben een aparte grenspost) en uiteindelijk komt u aan in San Pedro de Atacama, waar we een sfeervol onderkomen voor u hebben gereserveerd, op loopafstand van het toeristische centrum.

Dag 16: Piedras Rojas, Salar de Atacama en Lagunas

Vroeg op vandaag, voor een interessante excursie waarbij u eerst naar de Salar de Talar gaat, waar de "Piedras Rojas" een bijzonder contrast vormen met de bergen en lagunes. Wederom een mooie plek voor ontbijt (inclusief). De route gaat verder naar diverse hooggelegen lagunes, de Salar de Atacama en het dorpje Toconao, voordat u moe maar voldaan weer aankomt in San Pedro de Atacama.

Dag 17: Tatio Geisers en de Maanvallei

Erg vroeg opstaan vandaag en kleedt u vooral goed aan, de temperatuur zal nog onder het vriespunt kunnen liggen! U bezoekt het beroemde geothermische veld van Tatio, een bizar natuurspektakel zo vroeg in de ochtend, waar u overal stoom uit de grond ziet opkomen en vele poelen van kokend heet water. Een bijzondere plek om van een eenvoudig ontbijt te genieten. Op de terugweg wordt nog Villa Machuca aangedaan en dan komt u weer aan in San Pedro de Atacama, mooi op tijd voor een snelle lunch. ´s Middags wordt u opgehaald voor een bezoek aan de beroemde Maanvallei, zo´n 10km buiten het stadje. Hier heeft u een prachtig uitzicht bij de ondergaande zon. Wegens vernieuwde veiligheidsvoorschriften mogen niet alle rotsen meer beklommen worden, maar de gids weet uiteraard nog mooie plekjes om in alle stilte te genieten van de zonsondergang.

Dag 18: Vlucht naar Santiago

U wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Calama, waar u op de vlucht naar hoofdstad Santiago stapt. De privétransfer brengt u naar het sfeervolle hotel in de wijk Providencia. In de middag haalt een gids u voor een privétour langs het historische centrum en Plaza de Armas met de kathedraal en berg Santa Lucia.

Dag 19: Valparaiso en Viña del Mar

U wordt weer opgehaald door de privé-gids voor een bezoek aan Valparaiso, dat onlangs is benoemd door UNESCO tot "Patrimonio Cultural de la Humanidad". De Engelssprekende privé-gids geeft uitleg over de stad en uiteraard maken jullie gebruik van enkele van deze "ascensores". Vlak naast Valparaiso ligt de moderne badplaats Viña del Mar, waar u wandelt over de beroemde stranden.

Dag 20: Retourvlucht naar Amsterdam

Afhankelijk van uw intercontinentale vlucht wordt u ´s ochtends of ´s middags opgehaald voor de privé-transfer naar het vliegveld van Santiago, klaar voor de retourvlucht naar huis.

Dag 21: Aankomst Amsterdam*

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol*.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we ook de reis van en naar Brussel verzorgen.