Salta en omgeving Fly-drive Argentinië, 10 dagen

Fly-drive Argentinië: Salta en omgeving

Ontdek de meest kleurrijke regio van Argentinië

Duur fly-drive
10 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Hele jaar, maar in de zomermaanden valt er meer regen

Samenvatting van deze selfdrive noord Argentinië:

Deze fly-drive voert u door de prachtige regio van de provincies Salta en Jujuy, in het noordwesten van Argentinië. Uw fly-drive begint na aankomst op het vliegveld of busstation van Salta. Vervolgens rijdt u naar het tussen de wijngaarden gelegen Cafayate (2 nachten), Cachí (1 nacht), San Lorenzo (3 nachten) en Tilcara (3 nachten), voordat u de auto weer inlevert in Salta.

Met onze fly-drives heeft u het beste van twee werelden: vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld of busstation door de verhuurder en vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

Deze fly-drive Salta en omgeving is prima te combineren, bijvoorbeeld samen met een bouwsteen Atacama en aansluitend de Fly-drive Chili, door het onbekende noorden. Wij kunnen uiteraard zorgen voor de bus tussen Salta en San Pedro de Atacama. Of breng een bezoek aan de watervallen van Iguazú of wellicht de gletjsers bij El Calafate met onze Argentinië bouwstenen.

Foto Fly-drive Salta en omgeving
Duur fly-drive
10 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Hele jaar, maar in de zomermaanden valt er meer regen

Deze fly-drive Salta en omgeving is inclusief:

  • 9 overnachtingen incl. ontbijt in met zorg uitgekozen onderkomens, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding.
  • Huurauto in Salta, categorie C (Chevrolet Prisma sedan of vergelijkbaar), incl. GPS en vrije kilometers, tweede chauffeur en verplichte verzekeringen.

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Salta (per vliegtuig of bus)), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis. Eigen risico is ter plekke deels afkoopbaar. Automaat ipv handgeschakeld tegen meerprijs en indien beschikbaar (op aanvraag).
Foto Fly-drive Salta en omgeving
Duur fly-drive
10 dagen
Prijs
prijs op aanvraag
Beste reisperiode
Hele jaar, maar in de zomermaanden valt er meer regen

Dag 1: Ontvangst huurauto, rijden naar Cafayate (190km)

Bij aankomst op het vliegveld of busstation van Salta staat de autoverhuurder u op te wachten en ontvangt u de huurauto voor de komende dagen. Na het papierwerk rijdt u zuidwaarts over de geheel geasfalteerde Ruta68 naar Cafayate. Onderweg ziet u prachtige door erosie uitgesleten rotsformaties als het Amfitheater, De Kikker en De Keel van de Duivel. In Cafayate overnacht u in prachtig hotel tussen de wijngaarden.

Dag 2: Vrije dag Cafayate

U kunt vandaag enkele bodegas bezoeken, de receptie van het hotel heeft altijd prima tips. Maar u kunt ook met de auto naar Tafí del Valle rijden, een mooie route (geheel geasfalteerd) om daar te lunchen, of maak een mooie wandeling in de omgeving. Bezoek onderweg bij Amaicha het interessante Pachamamamuseum

Dag 3: Rijden naar Cachi (165km)

U verlaat Cafayate weer en rijdt richting Cachí, nu via de beroemde Ruta40. Sommige delen van het traject zijn nog onverhard, maar met uw huurauto prima te doen. Onderweg rijdt u door de Vallei van de Pijlpunten. In Cachí overnacht u in een mooi boutiquehotel en u kunt op uw gemak het dorpje, met de enorme cactussen, verkennen. Ook worden hier pepers verbouwd, welke in de zon te drogen worden gelegd, een kleurrijk gezicht!

Dag 4: Rijden naar San Lorenzo (170km)

U vervolgt u weg richting Salta, via Ruta33. Ook hier zijn weer delen onverhard, maar u bent intussen al een volleerd "ripio"-rijder geworden. Onderweg rijdt u langs de rand van het Nationale Park Los Cardones, helemaal vol met cactussen. Maar het mooiste deel van de route is ongetwijfeld de Cuesta del Obispo, met zijn talloze haarspeldbochten. Uiteindelijk rijdt u over de rondweg langs de stad zelf en komt aan in het dorpje San Lorenzo, waar we één van de beste B&B´s van Argentinië voor u reserveren, gerund door de enthousiaste Alex en Rijkje.

Dag 5: Vrije dag San Lorenzo

Een vrije dag in San Lorenzo, om bijvoorbeeld de stad Salta te bezoeken, een leuke stad waarbij je met een gondelliftje naar de berg San Bernardo kan voor een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Wilt u ook wat meer weten over de cultuur, stap dan het interessante MAAM-museum binnen dat aan het centrale plein ligt.

Dag 6: Vrije dag San Lorenzo

De groene omgeving van San Lorenzo leent zich prima om te wandelen of fietsen in de omgeving. Maar u kunt ook met de auto langs een deel van het spoor van de Tren de las Nubes rijden, tot aan het beroemde Polvorilla viaduct. Dit ligt boven de 4.000 meter hoogte, wel iets om rekening mee te houden.

Dag 7: Rijden naar Tilcara (210km)

U zoekt het nog wat hogerop vandaag en rijdt verder noordwaarts. De bergweg La Cornisa voert door een nevelwoud, waardoor alles er bijzonder groen uitziet. U rijdt langs typisch Zuid Amerikaanse dorpjes als Volcan, Timbaya en Maimara, tegen prachtig gekleurde bergen. Uw bijzondere posada is het eindpunt van vandaag.

Dag 8: Vrije dag Tilcara

Vanuit het sfeervolle Tilcara heeft u alle mogelijkheden om het noorden van Salta verder te verkennen. Rijd bijvoorbeeld nog verder noordwaarts, naar Humahuaca waar een grote markt gehouden wordt. Onderweg kruist u dan de Steenbokskeerkring. Als het niet geregend heeft, kunt u ook Iruya bezoeken (vraag in het hotel of de weg begaanbaar is), dat tegen een steile bergwand is gebouwd.

Dag 9: Vrije dag Tilcara

Nog een vrije dag, waarbij we aanraden om via Purmamarca en de hoge bergpas (tot boven de 4.000m) naar de Salinas Grandes te rijden. Deze compleet witte wereld is de op één na grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika. Het dorpje Purmamarca zelf is ook zeker een bezoekje waard, gelegen tegen de Berg van de Zeven Kleuren.

Dag 10: Auto inleveren in Salta (200km)

U rijdt terug naar Salta en levert de auto weer in op het vliegveld of busstation.