Patagonië en Vuurland Individuele rondreis, 19 dagen

Onze individuele rondreis naar Patagonië

Ontdek Argentijns Patagonië in 19 dagen

Duur rondreis
19 dagen
Prijs
€3.845 pp
Beste reisperiode
Oktober-april

Samenvatting van onze individuele reis Patagnië en Vuurland:

Eén van onze populairste reizen, de rondreis naar Patagonië en Vuurland. Tipica Reizen verzorgt de reis tot in de puntjes en kleinste details, u hoeft alleen nog maar te genieten. Dus geen omkijken naar binnenlandse vluchten, hotelovernachtingen, autohuur, excursies of transfers: deze regelen wij allemaal voor u.

De reis begint met een stadstour Buenos Aires en u bezoekt uiteraard een tangoshow. U verruilt vervolgens de drukte van de hoofdstad voor de rust en ruimte van Patagonië bij El Calafate. Een dag op een echte estancia geeft u een kijkje in de Patagonische keuken (ook letterlijk) en natuurlijk bezoekt u de beroemde Perito Moreno gletsjer. Dan vliegt u nog wat zuidelijker, naar de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld: Ushuaia op Vuurland. Hier maakt u een geweldige trekking in het Nationale Park, inclusief een kanotocht door de baai en een lunch in de openlucht.

Vervolgens brengt u een bezoek aan de Península Valdés, waarbij u in het walvisseizoen (tot begin december) uiteraard een boottocht maakt. Ook loopt u tussen tienduizenden pinguins bij Punta Tombo en gaat op zoek naar dolfijnen. Hierna slaapt u in uw tweepersoons camarote in de Tren Patagonico, die u naar Bariloche brengt. Met uw huurauto verkent u op eigen houtje de prachtige omgeving van het merengebied, voordat u weer terugvliegt naar de hoofdstad voor een laatste overnachting aldaar.

Ook deze Patagonië rondreis is zonder problemen aan te passen of uit te breiden, bijvoorbeeld met een extra bezoek aan El Chaltén om te wandelen, of een bezoek aan de wereldberoemde watervallen van Iguazú. Of boek voor of na de reis nog een prachtige fly-drive door het noordwesten!

Kaart Patagonie reis
Duur rondreis
19 dagen
Prijs
€3.845 pp
Beste reisperiode
Oktober-april

Deze Patagonië en Vuurland reis is inclusief:

 • Rondreis volgens het aangeboden programma
 • Alle (4) binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Buenos Aires olv. Nederlandse gids
  • Tangoshow incl. beginnersles, diner en drankjes
  • Excursie naar Estancia Nibepo Aike (inclusief lunch)
  • Excursie Perito Moreno gletsjer incl. boottocht
  • Excursie Nationale Park Ushuaia met kanotocht en lunch in de open lucht
  • Boottocht over het Beaglekanaal
  • Excursie Península Valdés en boottocht walvissen (tm eind nov)
  • Excursie pinguins bij Punta Tombo
  • Boottocht dolfijnen
 • Reis met de Tren Patagonico in een tweepersoons slaapcoupé
 • Huurauto in Bariloche
 • Alle in het reisprogramma genoemde (privé)transfers

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen ter plekke.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht (prijzen op aanvraag of zelf te boeken), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken!), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Kaart Patagonie reis
Duur rondreis
19 dagen
Prijs
€3.845 pp
Beste reisperiode
Oktober-april

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

U kunt kiezen voor een dagvlucht met Iberia via Madrid of KLM via Sao Paolo, dan komt u dezelfde avond nog aan. Vliegt u rechtstreeks met KLM of met een andere maatschappij, dan komt u de volgende ochtend vroeg aan en zorgen we voor een "Early Check-in" zodat u gelijk uw kamer in kan. Uw prachtige (tango)hotel ligt in het centrum.

Dag 2: Stadstour met Nederlandse gids

´s Ochtends heeft u vrij om bij te komen van de lange vlucht. ´s Middags bezichtigt u onder leiding van een Nederlandstalige gids enkele van de bekendste plekken van de stad. U loopt over Plaza de Mayo met het "Casa Rosada" en u bezoekt de wijken La Boca en de Recoleta, waar onze Koningin is opgegroeid.

Dag 3: Tangoshow inclusief beginnersles, diner en drankjes

U heeft vandaag vrij om de stad verder te verkennen, er zijn ongetwijfeld nog dingen die u niet gezien hebben. We raden aan om bijvoorbeeld een tour te boeken in het prachtige Teatro Colon aan Avenida 9 de Julio. Ook zeker een bezichting waard is (naar onze mening) ´s werelds mooiste boekhandel: El Ateneo Grand Splendid op Avenida Santa Fé 1860. ´s Avonds wacht een tangoshow, waar u een beginnersles volgt, geniet van een diner (inclusief drankjes) op uw privé-balkon in het theater en u ziet de professionals aan het werk.

Dag 4: Vlucht naar El Calafate

De privétransfer brengt u naar het vliegveld en u vliegt naar El Calafate. De transfer brengt u naar het prima hotel op loopafstand van het centrum. Voor de rest van de middag raden we aan om (per taxi) het moderne en zeer informatieve gletsjermuseum "Glaciarium" te bezoeken. Ernaast is een heuse ijsbar, leuk om mee te maken!

Dag 5: Dag op een estancia

Vandaag bezoekt u estancia Nibepo Aike, voor een "Dia de Campo". Ontvangst met een mate cocido (een sterke kruidenthee) en masitas, zoete deeghapjes. U maakt hier een korte wandeling langs het meer en komt meer te weten over het gebied en leven in Patagonië. Terug op de estancia wacht een geweldige asado met lamsvlees, flinke biefstukken, maar ook huisgemaakte salades en een typisch Argentijns dessert (lunch inclusief, drankjes niet).

Dag 6: De bekendste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno

De Perito Moreno is de meest spectaculaire gletsjer in het gebied, die je bovendien het dichtst kunt benaderen. Vanaf de balkons die voor het ijsfront lopen ziet u het afkalven van de gletsjer van heel dichtbij, waarbij enorme brokken ijs onder luid gekraak afbreken en in het water storten. Optioneel kunt u letterlijk nog een stapje verder: Onder deskundige begeleiding en spikes kunt u een wandeltocht op de ijsmassa maken (meerprijs € 220 pp).

Dag 7: Vlucht naar Ushuaia op Vuurland

Uw privétransfer brengt u ´s ochtends weer naar het vliegveld van El Calafate. Een korte vlucht brengt u naar het mythische Tierra del Fuego, waar u overnacht in de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld, Ushuaia aan het Beaglekanaal. De privétransfer brengt u naar het uitstekende hotel dat hoog boven het centrum ligt en biedt u een prachtige uitzicht over de stad en het Beaglekanaal.

Dag 8: Nationaal Park Tierra del Fuego en kanotocht

Vandaag maakt u een mooie trekking in het Park Tierra del Fuego aan de baai van Lapataia, met een zeer kundige gids die enthousiast vertelt over de flora en fauna van Vuurland. Na de wandeling wordt er in de buitenlucht geluncht (inclusief) en daarna vaart u in kano´s een stuk door het park, een prachtige natuurervaring!

Dag 9: Boottocht Beaglekanaal

´s Ochtends wordt u naar de haven gebracht voor een boottocht langs het robben- en vogeleiland en natuurlijk de bekende roodwitte vuurtoren. We kiezen niet voor de grote toeristenboten, maar voor een wat kleiner motorjacht, waardoor u ook een "landing" maakt bij een eilandje. Hier maakt u een korte wandeling en er wordt uitgelegd hoe de inheemse mensen hier vroeger in kuilen leefden.

Dag 10: Vlucht naar Trelew, transfer Puerto Madryn

De privétransfer brengt u weer naar het vliegveld en u vlieg naar Trelew. Vervolgens wordt u naar het toeristische stadje Puerto Madryn gebracht. Uw uitstekende hotel ligt direct aan de boulevard in het centrum en natuurlijk proberen we een kamer met zeezicht te boeken. Met wat geluk ziet u al walvissen vanuit uw kamer!

Dag 11: Peninsula Valdés en walvissen

U maakt een uitgebreide excursie naar het natuurgebied Península Valdés. In Puerto Piramides gaat u met de boot walvissen observeren die hier elk jaar komen om te bevallen. Deze nieuwsgierige giganten van dichtbij kunnen waarnemen is een onvergetelijke ervaring. U ziet hier ook grote groepen zeeleeuwen en zeeolifanten. Op het land zult u ongetwijfeld guanaco´s, mara´s en ñandoes zien, die hier in Patagonië leven.

Dag 12: Punta Tombo en dolfijnen

Vandaag gaat u naar Punta Tombo waar ontelbare pinguins rondlopen. Het is na Antarctica de grootste populatie pinguins ter wereld! Via een wandelpad krijgt u een indruk van het gebied. Let op dat de pinguins voorrang hebben en vooral ook gemeen kunnen pikken! Verder maakt u bij Puerto Rawson een boottocht, op zoek naar de speelse zwartwitte kortsnuitdolfijnen.

Dag 13: Met de Tren Patagonico naar Bariloche

De reguliere bus brengt u naar San Antonio Oeste, waar werkelijk niets te beleven is, maar het is het opstappunt voor uw reis met de Tren Patagonico: van de kust dwars door Patagonië naar Bariloche dat tegen de Andes ligt. U slaapt in een tweepersoons camarote, een bijzondere ervaring. Als u de volgende ochtend wakker wordt ziet u het vlakke Patagonië langzaam overgaan in meer bergachtig gebied. Uw vaste steward tijdens de treinreis zal uw (stapel)bed in orde maken. Eten en drinken (niet inclusief) kunt u in het restauratierijtuig, met ramen aan weerszijden. Onderweg wordt bij kleine stationnetjes in the middle of nowhere gestopt, want de lokale bewoners hier maken nog steeds gebruik van de treinverbinding.

Dag 14: Aankomst Bariloche, ontvangst huurauto

Rond het middaguur komt de trein aan in San Carlos de Bariloche, het "Zwiterse" bergstadje in de Andes. In de winter is dit het grootste skigebied van Zuid-Amerika, maar zomers is het ook een populaire bestemming vanwege de prachtige omgeving met zijn vele bergmeren en bijzondre uitzichtpunten. De autoverhuurder wacht u op bij het treinstation en vervolgens rijdt u naar uw luxe hotel direct aan het meer, in het centrum van het stadje. De middag kunt u gebruiken om het stadje alvast eens te verkennen en bijvoorbeeld de enorme chocoladewinkels binnen te gaan om te proeven of de chocola van Bariloche nou echt zo lekker is.

Dag 15: Vrije dag Bariloche en omgeving

Met uw huurauto heeft u alle vrijheid om de prachtige omgeving te gaan verkennen. Eén van de populaire routes is het "Circuito Chico", een lus van 65km die langs prachtige punten voert, zoals de stoeltjeslift naar Cerro Campanario (in de top 10 van mooiste uitzichten ter wereld!), het Llaollao hotel, de haven Puerto Pañuelo en Punto Panoramico.

Dag 16: Vrije dag Bariloche en omgeving

Nog een vrije dag, bijvoorbeeld om de Zeven Merenroute te rijden langs Villa Traful en Villa la Angostura. Of ga zuidwaarts, naar El Bolsón met zijn enorme (hippie)markt. Optioneel kunt u ook kiezen voor een boottocht naar Puerto Blest of naar het Bosque de Arraynes. In het hotel kunnen ze dit voor u boeken.

Dag 17: Vlucht naar Buenos Aires

U levert de huurauto weer in op het vliegveld en vliegt terug naar Buenos Aires. De privétransfer brengt u naar het inmiddels bekende hotel in de stad voor de laatste overnachting.

Dag 18: Terugvlucht naar Amsterdam

U wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven en vliegt ´s middags terug naar Amsterdam.

Dag 19: Aankomst Amsterdam*

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol*.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we ook de reis van en naar Brussel verzorgen.