Exclusieve groepsreis Peru 18 dagen, vertrek 2 mei 2023

Onze groepsreis naar Peru

Exclusieve groepsrondreis, vertrek 2 mei 2023

Vertrek
2 mei 2023
Prijs
Op aanvraag

Duur rondreis
18 dagen
Groepsgrootte
Min. 10, max. 16 deelnemers
Status
Beschikbaar

Samenvatting van deze groepsrondreis

Tijdens deze 18-daagse exclusieve groepsreis leert u magische Peru kennen dat zoveel meer biedt dan alleen Machu Picchu! Terwijl u overnacht in speciale en bijzondere hotels (minimaal 3***), zorgt de Nederlandstalige reisleiding er op de achtergrond voor dat alles vlekkeloos verloopt.

De reis begint in Lima, waar we al direct worden ondergedompeld in de (pre)Incacultuur. Dan vertrekken we richting Paracas voor een boottocht naar de Ballestas eilanden en lopen we door de Paracaswoestijn. In Arequipa zien we het prachtige monasterio de Santa Catalina en vanuit het gehuchtje Yanque rijden we naar Cruz del condor. In Puno varen we over het Titicacameer en gaan met de super-de-luxe trein Andean Explorer naar Cusco, waar we de Heilige Vallei bezoeken en uiteraard besluiten we de reis met Machu Picchu.

U kunt deze groepsreis in Peru ook op individuele basis verder uitbreiden, bijvoorbeeld met een bouwsteen Amazone, de hoogtepunten van Chili of een prachtige fly-drive in Argentinië.

Vertrek
2 mei 2023
Prijs
Op aanvraag

Deze Peru groepsreis is inclusief:

  • Rechtstreekse retourvlucht met KLM en alle binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
  • Overnachtingen in met zorg uitgekozen, uitstekende en vaak speciale hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
  • Reis met de Andean Explorer trein tussen Puno en Cusco
  • Volledig excursieprogramma (inclusief entreegelden!), bestaande uit:
    • Stadstour Lima / bezoek Pachacamac / boottocht Ballestas eilanden / excursie Paracaswoestijn / stadstour Arequipa / bezoek Monasterio de Santa Catalina / excursie Colcavallei en Cruz del Condor / boottocht Titicacameer plus Uros en Taquile / stadstour Cusco / tour Heilige Vallei met (pre)Incaruïnes / bezoek Machu Picchu.

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen achteraf en geen reisleiding die meer marktkoopman dan reisleider is.

Niet inbegrepen zijn:

  • Overige maaltijden, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven
Vertrek
2 mei 2023
Prijs
Op aanvraag

Dag 1: Vlucht naar Lima, transfer hotel

Net na het middaguur vertrekt u vanaf Schiphol* met KLM rechtstreeks naar Lima, waar u eind van de middag (lokale tijd) nog aankomt op het internationale vliegveld. De Nederlandse reisbegeleiding wacht u op en vervolgens rijden we door naar ons uitstekende hotel, in de toeristische wijk Miraflores. Wie na de lange vlucht nog puf heeft kan nog een hapje eten, bijvoorbeeld in het moderne openlucht winkelcentrum Larcomar, op ongeveer 150m lopen van het hotel direct aan de kust. Hier vind je, naast talloze winkeltjes, leuke restaurants en barretjes, veelal met uitzicht op de zee en op de surfers die de golven hier trotseren.

Dag 2: Stadstour door Lima

Na een lekker ontbijt in ons hotel neemt een lokale gids ons mee op ontdekkingsreis door de stad, waarbij we door drie verschillende tijdperken wandelen: De pre-Inca cultuur zien we bij de ruïnes van Pucllana en Huayamana, die midden in de hoofdstad liggen! Het oude centrum is weer een duidelijk voorbeeld van het koloniale tijdperk en hier bezoeken we onder andere het beroemde museum van de Nationale Bank van Peru. De wijk Miraflores waar ons hotel is gevestigd is juist weer modern. Vandaag krijgen we dus alvast een mooi voorproefje van de rijke cultuur en interessante geschiedenis van dit Zuid-Amerikaanse land.

Dag 3: Bezoek Pachacamac en bus naar Paracas

´s Ochtends na het uitchecken gaan we met een eigen bus zuidwaarts, naar Paracas. Onderweg komen we langs de Citadel van Pachacamac. Hier stoppen we voor een uitgebreide tour over het enorme terrein. We kunnen hier ook snel een eenvoudige maaltijd nuttigen (niet inclusief) voordat we doorrijden naar Paracas. Als we hier in de namiddag aankomen hebben we de rest van de dag vrij om te genieten van het luxe hotel.

Dag 4: Bezoek Ballestas eilanden en Nationaal Reservaat Paracas

´s Ochtends vroeg melden we ons bij de pier, waar vandaan motorboten vertrekken naar de Ballestas eilanden. Eerst zien we nog de Candelabro, waarvan niet bekend is hoe deze is ontstaan. Vervolgens wordt koers gezet naar de Ballestas eilanden, waar we ons zullen verbazen over de enorme hoeveelheid vogels, maar ook zeeleeuwen, enorme krabben en zelfs pinguïns! ´s Middags bezoeken we het Nationale Reservaat Paracas, deze woestijn (uitloper van de Atacamawoestijn) biedt een schril contrast tussen de woestijn, die abrupt overgaat in zee.

Dag 5: Bus naar Lima, vlucht naar Arequipa

Met onze eigen bus rijden we terug naar Lima en stappen daar op de vlucht naar Arequipa. Hier volgt de transfer naar het prima hotel in deze aangename stad.

Dag 6: Stadstour Arequipa

Een lokale gids neemt ons mee op ontdekkingsreis door deze aangename stad, die ook wel "Stad van de eeuwige Lente" wordt genoemd vanwege het klimaat. Naast het centrale plein, de kleurrijke markt en het beroemde museum van Juanita, bezoeken we ook het Monasterio de Santa Catalina: een heuse stad in een stad.

Dag 7: Vrije dag Arequipa

Vandaag staat een vrije dag op het programma die u kunt gebruiken om de stad Arequipa verder te verkennen, wat zeker een aangenaam tijdverblijf is. Maar u kunt ook bijvoorbeeld de vulkaan Misti te bezoeken en daar interessante wandelingen te maken of deze zelfs te beklimmen. Doe dit echter alléén met een ervaren gids!

Dag 8: Busreis naar Yanque

´s Ochtends worden we door onze eigen bus opgehaald en vertrekken richting Chivay en ons uiteindelijke doel Yanque. De weg voert ons steeds hoger, tot we uiteindelijk zelfs op 4.910m hoogte even uitstappen om te zien wat dat met ons lichaam doet. Daarna dalen we af tot het gehucht Yanque, waar we onze intrek in een bijzonder leuk onderkomen nemen. ´s Middags kunnen de liefhebbers een trekking door de omgeving maken, die eindigt bij heetwaterbronnen, dus badkleding mee!

Dag 9: Bezoek aan de Colcavallei en de Cruz del Condor

Na het vroege ontbijt bezoeken we de beroemde “Cruz del Condor”, waar deze enorme vogels zichzelf op de thermiek uit de kloof laten opstijgen. Een bijzondere ervaring om te zien en ze zijn bijna letterlijk aan te raken als we geluk hebben. Op de terugweg zien we nog enkele pre-Inca graven en prachtige uitzichtpunten. ´s Middags is vrij om een uitgebreide siësta te slapen, óf om (optioneel) een paardrijdtocht te maken. Ervaring is niet nodig, de paarden zijn gewend aan toeristen. En wie wil, kan ook nog met de gids van het hotel een mooie wandeling door de omgeving maken of het dorpje Yanque verder bekijken.

Dag 10: Met onze eigen bus naar Puno

Na het ontbijt rijden we naar het stadje Chivay voor een korte wandeling en een bezoekje aan de plaatselijke markt. Daarna staat Puno op het programma. Eerst weer ver omhoog via dezelfde weg als we gekomen zijn, waar we nog even uitstappen op het hoogste punt. We stoppen bij een groot restaurant in the middle of nowhere waar we wat kunnen eten en drinken (niet inclusief), probeer hier zeker de bijzondere thee, waar uiteraard ook cocablaadjes inzitten. Hierna slaan we af richting Puno en het wereldberoemde Lago Titicaca, waar we in de vroege avond arriveren bij het luxe hotel direct aan het meer en met een eigen steiger voor boottochten. Puno en het meer liggen op bijna 4.000m hoogte, dus we doen het rustig aan vandaag.

Dag 11: Boottocht Titicacameer, bezoek Uroseilanden en Taquile

We worden opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de haven van Puno, waar we met een boot het hoogst bevaarbare meer ter wereld opgaan. De eerste stop zijn de drijvende Uros eilanden. Een rare gewaarwording om hier te lopen. Na een kort bezoek en uitleg over de eilanden varen we naar het eiland Taquile, dat beroemd is om het weef- en breiwerk van de lokale bevolking. We lunchen er en krijgen tijdens de lunch meer uitleg over het eiland en de gewoontes en gebruiken. Je hebt vanaf de heuvel ook een prachtig uitzicht op de Cordillera Real, die aan de overkant van het meer in Bolivia ligt.

Dag 12: Met de luxe trein naar Cusco

We worden ´s ochtends vroeg naar het station gebracht voor een geweldige treinreis met de Andean Explorer. De reisduur is ongeveer 10 uur, onderweg zien we de prachtige natuur (de achterste wagon heeft ook in het plafond ramen en er is een klein balkon waar je kan staan) en veel mensen die naar ons zwaaien. Er wordt een uitstekende lunch geserveerd in de trein en er zijn shows in het bar-rijtuig. Op het hoogste punt onderweg wordt gestopt bij een marktje waar ze o.a. prachtige kleden verkopen. Daarna gaat het langzaamaan naar beneden richting Cusco, door de steeds groener wordende vallei. Aangekomen in Cusco worden we naar het bijzondere hotel gebracht.

Dag 13: Stadstour Cusco en omgeving

Een lokale gids neemt ons mee op ontdekkingstocht door de stad Cusco, maar we bezoeken ook de bekende pre-Incaruïnes in de directe omgeving, zoals Puka Pucara, Qenqo, Tambomachay en Sacsayhuaman.

Dag 14: Heilige Vallei deel 1

Met onze eigen bus en gids rijden we door de Heilige Vallei van de Inca´s en zien onderweg mooie uitzichtpunten, de ruïnes (en enorme markt) bij Pisac en de indrukwekkende Ciudadela de Ollantaytambo. Onderweg wordt gestopt voor een lunch (niet inclusief). Aan het eind van de dag checken we in bij het prachtige hotel in Urubamba.

Dag 15: Eindelijk... Machu Picchu!

AVroeg in de ochtend worden we opgehaald voor de transfer naar het treinstation van Ollantaytambo. Hier stappen we op de trein (klasse Vistadome) naar Aguas Calientes, inmiddels beter bekend als "Machu Picchu Pueblo". Daar nemen we de bus die ons via talloze haarspeldbochten flink de hoogte in brengt. We stappen uit bij de entree van dé bekendste Incaruïnes: Machu Picchu. Onze privé-gids geeft ons uitleg over de verschillende gebouwen, de geschiedenis en cultuur van de Incas. In de namiddag nemen we de trein terug naar Ollantaytambo, waar onze chauffeur wacht voor de transfer terug naar Urubamba.

Dag 16: Heilige Vallei deel 2

Vandaag rijden we het tweede deel van de Heilige Vallei, waarbij we onder andere de indrukwekkende zoutpannen van Maras zullen zien, maar ook de omgeving van Moray en het dorpje Chinchero. Uiteraard stoppen we onderweg vaak om de prachtige vergezichten te bewonderen en eventueel op de gevoelige plaat vast te leggen. Deze dag eindigt weer in het hotel in Cusco.

Dag 17: Terugvlucht naar Amsterdam, via Lima

Aan het eind van de ochtend haalt onze chauffeur ons op bij het hotel voor de transfer naar het vliegveld. Daar nemen we de vlucht naar Lima, waar we overstappen op de rechtstreekse vlucht met KLM naar Amsterdam.

Dag 18: Aankomst Schiphol (of België*)

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we optioneel ook de reis van en naar Brussel verzorgen.