Exclusieve groepsreis Argentinië en Chili 19 dagen, vertrek 3 april 2023

Onze groepsreis Argentinië en Chili

Exclusieve groepsrondreis, vertrek 3 april 2023

Vertrek
3 april 2023
Prijs
Op aanvraag

Duur rondreis
19 dagen
Groepsgrootte
Min. 10, max. 16 deelnemers
Status
Beschikbaar

Samenvatting van deze groepsrondreis:

Combineer 2 Zuid-Amerikaanse landen tijdens deze 19-daagse exclusieve groepsreis naar Argentinië en Chili, waarbij de nadruk ligt op het noorden. De Nederlandstalige reisleiding zorgt er op de achtergrond voor dat alles vlekkeloos verloopt en geeft leuke en interessante tips over de plaatsen die bezocht worden en de omgeving.

De rondreis begint in Buenos Aires, waar u de fijne kneepjes van de tango leert. Daarna vliegt u naar de immense watervallen van Iguazú, midden in de subtropische jungle. Vervolgens vliegt u naar Salta in het prachtige noordwesten van Argentinië. Met de bus doorkruist u de Andes en komt aan in het Chileense San Pedro de Atacama, met bijzondere excursies. Deze prachtige groepsreis wordt tenslotte afgesloten in de hoofdstad Santiago de Chile.

U kunt deze prachtige groepsrondreis op individuele basis prima uitbreiden, bijvoorbeeld met een bouwsteen Torres del Paine, of zelfs een bezoek aan Paaseiland!

Vertrek
3 april 2023
Prijs
Op aanvraag

De Argentinië en Chili groepsreis is inclusief:

  • Retourvlucht met AirFrance-KLM en alle binnenlandse vluchten, belastingen en toeslagen.
  • Overnachtingen in luxe hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
  • Met de bus dwars door de Andes, een belevenis!
  • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
    • Stadstour Buenos Aires olv Nederlandse gids / tangoshow incl. beginnersles, diner en drankjes / bezoek watervallen Iguazú (beide kanten) / stadstour Salta / wijnproeven in Cafayate / Bezoek Salinas Grandes en omgeving / lamatrekking bij Tilcara / Tatio geisers / Valle de la Luna / Salar de Atacama / stadstour Santiago / bezoek Valparaiso en Viña del Mar

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen achteraf en geen reisleiding die meer marktkoopman dan reisleider is.

Niet inbegrepen zijn:

  • Overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven
Vertrek
3 april 2023
Prijs
Op aanvraag

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Buenos Aires, waar u de volgende ochtend vroeg aankomt. Het is ook mogelijk om voor de dagvlucht te kiezen, met vertrek in de ochtend en een overstap in Sao Paolo of Rio de Janeiro.

Dag 2: Stadstour met Nederlandse gids

Na aankomst op het internationale vliegveld Ezeiza volgt de transfer naar het sfeervolle en zeer centraal gelegen hotel. Vervolgens neemt een Nederlandstalige gids die Buenos Aires van binnen en van buiten kent ons mee langs de bekendste maar ook de minder bekende plekken van de stad.

Dag 3: Tangoshow inclusief beginnersles, diner en drankjes

U heeft vandaag vrij om de stad verder te verkennen, er zijn ongetwijfeld nog dingen die u graag wil zien. We raden aan om bijvoorbeeld een tour te boeken in het prachtige Teatro Colon aan Avenida 9 de Julio. Ook zeker een bezichting waard is (naar onze mening) ´s werelds mooiste boekhandel: El Ateneo Grand Splendid op Avenida Santa Fé 1860. Liever de stad uit? Vraag de reisleiding naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld de Tigre delta te bezoeken of Colonia in Uruguay. ´s Avonds bezoeken we een tangoshow en krijgen een beginnersles in deze dans, waarna we tijdens het diner (inclusief) de professionals aan het werk zien.

Dag 4: Vlucht naar Iguazú

Een transfer brengt ons naar het nationale vliegveld Aeroparque en van daar vliegen we naar Iguazú, in het subtropische regenwoud op de grens met Brazilië en Paraguay. Ons uitstekende hotel ligt in het centrum.

Dag 5: Bezoek aan de Braziliaanse kant

Paspoorten mee in de handbagage, vandaag bezoeken we Brazilië! Een heel kort ritje over de brug brengt ons naar de Braziliaanse kant van de beroemde watervallen van Iguazú. Hier hebben we een prachtig panoramisch uitzicht over de watermassa´s die naar beneden storten. We gaan met een speciale bus het park in en lopen vervolgens de vaste route langs mooie uitzichtpunten. Aan het eind van de route zien we de Garganta del Diablo liggen.

Dag 6: Bezoek aan de Argentijnse kant van de watervallen

Vandaag kunnen we de watervallen bijna letterlijk aanraken en voor de Argentijnse kant hebben we zeker de hele dag nodig, met het vrij rustige "upper circuit", het diepere "lower circuit" en natuurlijk de Garganta del Diablo.

Dag 7: Vlucht naar Salta en bus naar Cafayate

In de ochtend verlaten we het subtropische Iguazú en vliegen naar het uiterste noordwesten, de gevarieerde omgeving van Salta en Jujuy. Na aankomst op het vliegveld van Salta rijden we naar Cafayate.

Dag 8: Wijnproeven in Cafayate

Bij een verblijf in Cafayate staat natuurlijk de witte wijn centraal, dus brengen we een bezoek aan het wijnmuseum van het stadje. Nadat we hier zijn rondgeleid hebben we tijd om ergens te gaan lunchen en daarna gaan we 2 bodegas van dichterbij bekijken: We zien hoe het gehele proces in zijn werk gaat, van de druivenrank tot aan het glas en alles wat daar tussenzit. De proeverij aan het eind mag uiteraard niet ontbreken: ¡Salud!

Dag 9: Via Cachi naar Salta

Een vroeg vertrek vandaag, voor een lange maar prachtige busreis door de schitterende omgeving. Via een deels onverharde weg rijden we via de Quebrada de las Flechas (vallei van de pijlpunten) naar het dorpje Cachí. Hier lunchen we en kunnen we even de benen strekken. Dan gaat het verder via één van de mooiste bergpassen van Argentinië, de Cuesta del Obispo, naar de sfeervolle koloniale stad Salta.

Dag 10: Salta

Na het ontbijt neemt een privégids ons mee op ontdekkingsreis door de stad Salta, vertelt ons meer over het verleden en het heden en laat ons mooie dingen zien zoals de kathedraal en de kleurrijke San Francisco kerk. De middag hebben we ter vrije besteding, om bijvoorbeeld het zeer interessante MAAM museum te bezoeken.

Dag 11: Humahuaca en de berg met de 14 kleuren

Met onze eigen bus rijden we verder noordwaarts, door en langs veelkleurige bergen naar Humahuaca. Hier lopen we rond door het stadje met zijn leuke markt en interessante kerkje. Daarna volgt een rit verder de bergen in, naar een uitzichtpunt waar zelfs veel Argentijnen het bestaan niet van weten: el Hornocal, de berg met de 14 kleuren. Tenslotte rijden we naar ons hotel in het nabijgelegen Purmamarca.

Dag 12: Salinas Grandes en lamatrekking

Na het ontbijt gaan we richting de Salinas Grandes. Deze zoutvlakte is de op één na grootste van Zuid-Amerika. Ook bezoeken we het unieke dorpje Pozo Colorado, waar de ongeveer 200 inwoners proberen hun cultuur levend te houden. Hier maken we een trekking met lama´s als lastdieren (dus niet om op te zitten) door de omgeving. Na de wandeling worden we getrakteerd op een eenvoudige lunch in de open lucht.

Dag 13: Met de bus door de Andes

Na het ontbijt gaan we met de bus dwars door de Andes! De route voert tot boven de 4.000m hoogte en biedt prachtige vergezichten. Bij de grenscontroles is er tijd om even de benen te strekken. In de loop van de middag komen we aan in het Chileense San Pedro de Atacama, midden in de Atacamawoestijn.

Dag 14: Salar de Atacama, Lagunas Altiplanicas en Valle de la Luna

Een vroeg vertrek vandaag, voor een prachtige tour waarbij we tot 4.300m hoogte gaan. Met de vulkaan Licancabur op de achtergrond zien we het dorpje Toconao, de Salar de Atacama en prachtige hooggelegen lagunes met flamingo´s. Ontbijt is inbegrepen in de excursie en we zijn weer terug in San Pedro de Atacama rond lunchtijd. Na wellicht een siesta worden we in de namiddag opgehaald voor de excursie naar de Maanvallei, waar we een mooi zicht hebben op de ondergaande zon.

Dag 15: Tatio geisers

Erg vroeg opstaan vandaag en warme kleding mee, de temperatuur zal zelfs nog onder het vriespunt liggen! We bezoeken het beroemde geothermische veld van Tatio, een bizar natuurspektakel zo vroeg in de ochtend, waar je overal stoom uit de grond ziet schieten en je vele poelen van kokend heet water ziet. Hier genieten we van een eenvoudig ontbijt, maar met een unieke achtergrond. De rest van de dag is vrij in San Pedro de Atacama.

Dag 16: Vlucht naar Santiago, stadstour

We worden naar het vliegveld van Calama gebracht en stappen op de vlucht naar Santiago de Chile, de hoofdstad van het land. Ons sfeervolle hotel ligt in de wijk Providencia. In de middag neemt een privégids ons mee door de verschillende wijken van deze interessante stad, met een duidelijke mengeling van stijlen.

Dag 17: Valparaiso en Viña del Mar

Na het ontbijt worden we door een privé-gids opgehaald voor een bezoek aan Valparaiso en Viña del Mar. De weg naar de kustplaatsen is 120km lang en direct buiten Santiago zullen we vele wijngaarden zien. Naarmate de kust nadert, wordt het rotsachtiger en uiteindelijk komen we aan in Valparaiso, bekend om de funiculares (berg-liften). Het historische centrum staat op de Werelderfgoed-lijst. We bezoeken het oude centrum en gaan uiteraard ook met een funicular omhoog voor een mooi uitzicht over de stad en de kust. Hierna bezoeken we de mondaine badplaats Viña del Mar, een wereld van verchil! We bezoeken de stad en lopen uiteraard even over het strand.

Dag 18: Retourvlucht naar Amsterdam*

Aan het eind van de ochtend worden we opgehaald voor de transfer naar het internationale vliegveld van de stad en stappen op de vlucht terug naar Amsterdam*.

Dag 19: Aankomst Schiphol (of België*)

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we optioneel ook de reis van en naar Brussel verzorgen.