Uitgebreide rondreis Peru Individuele rondreis, 20 dagen

Onze uitgebreide individuele reis Peru

Een geheel verzorgde rondreis Peru in 3 weken

Duur rondreis
20 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
April-oktober

Samenvatting van deze individuele rondreis naar Peru:

Tijdens deze rondreis door Peru reist u door een land dat verrassend veel méér te bieden heeft dan Machu Picchu alleen. Tipica Reizen verzorgt de reis tot in de puntjes en kleinste details, u hoeft alleen nog maar te genieten. Dus geen omkijken naar binnenlandse vluchten, hotelovernachtingen, excursies of transfers: deze regelen wij allemaal voor u.

De reis begint met een stadstour door hoofdstad Lima, waarbij u al direct kennis maakt met ruïnes van de (pre)Incacultuur die midden in de stad liggen. Vervolgens reist u naar Paracas, waar de beroemde Ballestaseilanden liggen welke u per boot gaat zien. Bij Nazca vliegt u over de beroemde en onverklaarbare Nazcalijnen en u bezoekt Chauchilla.

Volgende stop is de vriendelijke stad van de eeuwige lente: Arequipa. Hier maakt u ook weer een stadstour en kunt zowel het Santa Catalinaklooster als het museum waar Juanita tentoon is gesteld bezoeken. Nu gaat het flink de hoogte in, naar het dorpje Yanque voor een bezoek aan Cruz del Condor bij de Colcavallei.

Na de condors gaat u nóg hoger, naar Puno aan het Titicacameer, waar u uiteraard een boottocht over maakt. Met de bijzonder luxe trein reist u vervolgens naar Cusco, waar u de stad bezoekt, de Heilige Vallei verkent én natuurlijk Machu Picchu gaat bewonderen, voordat u terugvliegt naar huis.

De reis verder uitbreiden? Geen probleem! Boek bijvoorbeeld een bouwsteen naar de Amazone bij, of bezoek na uw rondreis Peru Chili voor een reis langs de hoogtepunten aldaar.

Kaart Peru
Duur rondreis
20 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
April-oktober

Deze uitgebreide rondreis Peru is inclusief:

 • Rondreis volgens het aangeboden programma
 • Binnenlandse vlucht Cusco-Lima, belastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
 • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
  • Stadstour Lima
  • Boottocht Ballestaseilanden
  • Excursie Paracaswoestijn
  • Bezoek Cementerio de Chauchilla
  • Rondvlucht boven Nazcalijnen
  • Stadstour Arequipa
  • Excursie Colcavallei en Cruz del Condor
  • Boottocht Tititcacameer incl. Uros eilanden en Taquile
  • Excursie Sillustani
  • Stadstour Cusco en omgeving (o.a. Saqsayhuamán, Puca Pucara en Qenko)
  • Excursie Machu Picchu
  • Excursie Heilige Vallei (2 dagen, inclusief Ollantaytambo, Pisac en zoutpannen Mara)
 • Boleto Turisto (entree diverse bezienswaardigheden in Cusco en omgeving) en Entree Machu Picchu (incl. treinretour Vistadome)
 • Luxe treinreis Puno-Cusco met Andean Explorer
 • Alle in het reisprogramma genoemde (privé)transfers en bus- en treinreizen

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen ter plekke.

Niet inbegrepen zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht (prijzen op aanvraag of zelf te boeken), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (met uitzondering van Cusco en Machu Picchu), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven tijdens de reis.
Kaart Peru
Duur rondreis
20 dagen
Prijs
Op aanvraag
Beste reisperiode
Oktober-april

Dag 1: Aankomst in Lima, transfer hotel

U komt afhankelijk van uw luchtvaartmaatschappij in de namiddag of avond aan in Lima, waar u wordt opgewacht door een privéchauffeur voor de transfer naar uw prima hotel, gelegen in de wijk Miraflores.

Dag 2: Stadstour Lima

´s Ochtends wordt u bij het hotel door een Engels sprekende gids opgehaald voor een stadstour langs de diverse bezienswaardigheden, zoals het historische centrum, het zakendistrict San Isidro en de toeristische wijk Miraflores. Ook bezoekt u interessante pre-Incaruïnes, die midden in de stad liggen. Verder brengt u een bezoek aan het beroemde goudmuseum van de stad. Tijdens de stadstour wordt er bij een restaurant gestopt voor een lunch (inclusief).

Dag 3: Reguliere bus naar Paracas, transfer hotel

Na een vroeg ontbijt wordt u door de privéchauffeur opgehaald bij het hotel voor de transfer naar het busstation. Hier neemt u de luxe bus naar Paracas (zo´n 3,5 uur), waar u weer wordt opgewacht voor de transfer naar uw hotel. De middag heeft u vrij om het kleine stadje te verkennen, of op het strand te kijken naar de vele vogels, waaronder pelikanen die hier vaak op de steigers zitten te zonnen.

Dag 4: Islas Ballestas en Paracaswoestijn

´s Ochtends gaat u aan boord van een snelle motorboot, om de Ballestas eilanden te bezoeken en u vaart hierbij ook langs de “Kandelaar”. Het is echt een indrukwekkend schouwspel om de honderdduizenden vogels, maar ook vele zeeleeuwen te zien. Na de boottocht kunt u op uw gemak lunchen in het hotel of in het stadje en daarna bezoekt u het Nationale Reservaat Paracas, dat op een schiereiland ligt. Bij de ingang van het Nationale Reservaat is een interessant bezoekerscentrum over de omgeving en de Paracascultuur.

Dag 5: Bus naar Nazca

Met de luxe bus reist u vandaag in ongeveer 4 uur naar Nazca, natuurlijk bekend van de Nazcalijnen. Na het inchecken maakt u een excursie naar Chauchilla, een archeologisch interessante begraafplaats, waar de skeletten en schedels nog gewoon open en bloot in het zand liggen.

Dag 6: Vlucht boven Nazcalijnen en bus naar Arequipa

´s Ochtends gaat u een rondvlucht maken boven de beroemde Nazcalijnen. Let wel dat de vliegtuigjes flink steile bochten maken en veel mensen last krijgen van misselijkheid aan boord! Heeft u niet zo´n sterke maag, dan kunt u vanaf de uitkijktoren de figuren Árbol (boom) en Manos (handen) bekijken. ´s Middags reist u verder per bus naar Arequipa waar u ´s avonds aankomt. De privétransfer brengt u naar het zeer gastvrije onderkomen.

Dag 7: Stadstour Arequipa

Na het lekkere ontbijt komt een privégids u halen voor een tour door Arequipa. U zult onder andere de kleurrijke markt verkennen, vergeet hier zeker niet versgeperste sapjes te proeven! Maar u loopt ook over het centrale plein Plaza de Armas en bezoekt o.a. de kathedraal en La Compañia, de Jezuïtenkerk. In de middag kunt u op eigen houtje naar het Santa Catalina klooster, waar u door de smalle straatjes struint en natuurlijk ook een kijkje neemt in de vertrekken en overige ruimtes van het complex. Tijdens de schemering worden er overal kaarsen aangestoken, wat het geheel een nóg apartere sfeer geeft.

Dag 8: Vrije dag Arequipa

Een vrije dag op het programma om even tot rust te komen en waar kan dat beter dan in de "Stad van de Eeuwige Lente"? U kunt het centrum verder op eigen houtje verkennen en bijvoorbeeld het museum Sauntuarios Andinos bezoeken waar de in 1995 ontdekte en wereldberoemde Juanita tentoon is gesteld. Voor liefhebbers van koloniale architectuur is Arequipa in meerdere opzichten erg interessant. Of maak een optionele tour (bij de receptie kunnen ze u hierbij helpen) richting de Misti vulkaan. Het is zelfs mogelijk om naar de krater te lopen, indien u een goede conditie heeft. Wilt u de vulkaan beklimmen, doe dit dan alléén met een officiële gids!

Dag 9: Met een busje naar Yanque

´s Ochtends na het ontbijt wordt u opgehaald voor de rit naar Yanque, uitvalsbasis voor de Colcavallei. Het busje met gids verlaat Arequipa en gaat steeds hoger de bergen in. Onderweg wordt gestopt en zal de gids uitleg geven over het kauwen van cocablaadjes of u kunt speciale cocasnoepjes kopen. Dit alles om het risico op eventuele symptomen van hoogteziekte zoveel mogelijk te voorkomen. Op het hoogste punt van de route (bijna 5.000m!) wordt gestopt, zodat u hier even rond kan lopen, met uitzicht op vele vulkanen in de omgeving. Doe rustig aan, want u zult merken wat de hoogte met uw lichaam doet. Na deze stop gaat het naar beneden, richting Chivay. In dit stadje kunt u rondwandelen en lunchen. Daarna wordt u naar uw onderkomen in Yanque gebracht. Na het inchecken neemt een gids van het hotel u mee voor een korte trekking door de omgeving en kunt u relaxen bij heetwaterbronnen.

Dag 10: Condors spotten bij Cruz del Condor

Vroeg op vandaag voor een bezoek aan “Cruz del Condor”, bij de enorm diepe Colca Cañon. Door gebruik te maken van de warme opstijgende lucht in de ochtend laten deze enorme vogels zichzelf op de thermiek uit de kloof opstijgen. Een unieke ervaring om te zien en ze zijn bijna letterlijk aan te raken bij de verschillende platforms. Op de terugweg wordt nog gestopt bij enkele typische dorpjes van de omgeving, waar u even rond kunt lopen en wellicht wat souvenirs kopen. Ook stopt u bij een paar bijzondere uitzichtpunten. Hier kunt u duidelijk de verschillende terrassen zien die de boeren nu nog steeds gebruiken voor het verbouwen van hun gewassen.

Dag 11: Met een busje naar Puno

Vandaag verlaat u de Colcavallei weer en gaat met een bus met gids naar Puno, aan het beroemde Titicacameer. Onderweg wordt af en toe gestopt en in de namiddag komt u aan in Puno, waar uw hotel in het centrum ligt.

Dag 12: Bezoek Chullpas bij Sillustani

Een vrije ochtend om te acclimatiseren, want Puno ligt op maar liefst 3.800m hoogte. U kunt het centrum van de stad bekijken, of als u van een sportieve uitdaging houdt naar het uitzichtpunt bij het Huajsapatapark. In de middag wordt u opgehaald voor een excursie naar Sillustani, waar een gids uitlegt waar de vreemde chullpas voor dienden. Op de terugweg bezoekt u nog een landelijk gelegen boerderijtje waar alpaca´s en cavia´s gefokt worden.

Dag 13: Boottocht Titicacameer, bezoek Uroseilanden en Taquile

Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en dat gaat u vandaag dan ook doen. Eerst komt u langs de beroemde drijvende Uroseilanden, waar uitgelegd wordt hoe deze eilanden zijn ontstaan en hoe ze worden onderhouden. U kunt (optioneel) ook een tochtje maken in zo´n typische rieten boot natuurlijk. Vervolgens vaart u naar het eiland Taquile, dat beroemd is om het weef- en breiwerk van de lokale bevolking en dan met name de mannen! Op het eiland wordt geluncht waarna u na terugloopt naar de boot voor de terugtocht.

Dag 14: Met de luxe trein naar Cusco

´s Ochtends vroeg wordt u naar het station van Puno gebracht voor een bijzonder luxe treinreis met de Andean Explorer. De reisduur is ongeveer 10 uur en voor eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. De achterste wagon heeft ook in het plafond ramen en er is een klein balkon waar je kan staan voor een nog beter uitzicht. In het mooie barrijtuig worden shows en een pisco sour workshop gegeven. Op het hoogste punt onderweg wordt gestopt bij een marktje waar ze o.a. prachtige kleden verkopen en waar u het oude kerkje kunt bekijken. Daarna gaat het langzaamaan naar beneden richting Cusco, door de steeds groener wordende vallei. Uiteraard wordt er nog een uitstekend diner verzorgd door het treinpersoneel voordat u het station van Cusco binnen rijdt. De privétransfer brengt u vervolgens naar het bijzonder sfeervolle hotel, op loopafstand van het centrum van de stad.

Dag 15: Stadstour Cusco en omgeving

Na een rustig ontbijt wordt u door een Engels sprekende privégids opgehaald voor een uitgebreide dagexcursie. Eerst neemt hij u mee op ontdekkingstocht door de stad Cusco zelf, waar u onder andere het Plaza de Armas en de kathedraal bezoekt. Maar u bezoekt ook de bekende (pre-)Incaruïnes in de directe omgeving, zoals Puka Pucara, Qenqo, Tambomachay en Sacsayhuaman welke dan wel niet zo bekend zijn als Machu Picchu, maar zeker een bezoek waard, vooral met de enthousiaste gids die we voor u boeken.

Dag 16: Heilige Vallei

Vandaag maakt u een prachtige rit door de Heilige Vallei van de Inca´s en u ziet onderweg mooie uitzichtpunten waar uiteraard gestopt wordt voor foto´s. Ook bezoekt u een soort bezoekerscentrum, waar u meer komt te weten over hoe de lokale bevolking hier leeft en woont en gaat u eindelijk het verschil leren tussen lama´s, alpaca´s en vicuña´s. Ook bezoekt u de ruïnes (en enorme markt) bij Pisac en de indrukwekkende Ciudadela de Ollantaytambo. Aan het eind van de dag komt u aan bij het prachtige hotel in de buurt van Ollantaytambo.

Dag 17: Machu Picchu

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar het treinstation van Ollantaytambo. Hier stapt u op de trein met ramen tot in het plafond, voor de treinrit naar Aguas Calientes, dat inmiddels beter bekend als "Machu Picchu Pueblo". Op het treinstation aangekomen loopt u via de overdekte markt naar de busstop, waar u op de bus naar Machu Picchu stapt die u via talloze haarspeldbochten tot bij de ingang brengt. Uw gids geeft uitleg over de verschillende gebouwen die de citadel vormen, de geschiedenis en cultuur van de Incas en hoe Machu Picchu door toeval is ontdekt. U ziet onder andere het huis van de bewaarder, de zonnetempel, de tempel met de drie ramen en tempel van de condor. Na de tour gaat u met de bus terug naar Aguas Calientes en vervolgens met de trein terug naar Ollantaytambo, waar u wordt opgewacht voor de transfer naar het hotel.

Dag 18: Heilige Vallei

De privégids komt u na het ontbijt ophalen voor het tweede deel van de Heilige Vallei, waarbij u onder andere de indrukwekkende zoutpannen van Maras gaat bezoeken. Verder rijdt u door de omgeving van Moray en bezoekt het dorpje Chinchero. Er wordt uitleg gegeven bij de cirkelvormige terrassen en u rijdt via het veel minder toeristische deel van de Heilige Vallei terug naar Cusco, waar u in de namiddag aankomt. Hier overnacht u nog eenmaal in het inmiddels bekende en bijzondere hotel.

Dag 19: Terugvlucht naar Amsterdam, via Lima

Uw Peru reis zit er helaas op, aan het eind van de ochtend wordt u opgehaald door de privéchauffeur voor de transfer naar het vliegveld van Cusco en u stapt op de vlucht naar Lima. Hier stapt u over op de rechtstreekse vlucht met KLM naar Amsterdam.

Dag 20: Aankomst Schiphol (of België*)

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol.

*Voor onze Belgische klanten kunnen we optioneel ook de reis van en naar Brussel verzorgen.