Reizen binnen Argentinië

Binnenlandse vluchten, nachtbus of trein?

Binnenlandse vluchten in Argentinië

Foto Aerolineas ArgentinasBijna alle grote toeristische plaatsen hebben een vliegveld en dagelijkse vluchten naar Buenos Aires. De belangrijkste aanbieder is Aerolineas Argentinas. Op dit moment (augustus 2020) heeft LATAM besloten voorlopig geen binnenlandse vluchten in Argentinië meer aan te bieden. De meeste vluchten tussen twee andere plaatsen dan de hoofdstad, gaan toch met een overstap op Buenos Aires, of in Cordoba. Let er daarbij op dat Buenos Aires twee vliegvelden heeft: Aeroparque (AEP) voor binnenlandse vluchten en Ezeiza (EZE) voor internationale en enkele binnenlandse vluchten. Reken zéker een uur reistijd om van het ene naar het andere vliegveld te komen!

Er zijn enkele rechtstreekse vluchten* die handig zijn voor toeristen (maar vaak niet dagelijks of alleen in het hoogseizoen):

  • Puerto Iguazu - Salta of v.v.
  • Salta - Mendoza of v.v.
  • Bariloche - El Calafate of v.v.
  • El Calafate - Ushuaiua of v.v.
  • El Calafate - Trelew of v.v. (voor de Península Valdés)
  • Ushuaia - Trelew of v.v.

*Deze vluchtmogelijkheden waren er voor de wereldwijde Corona pandemie, het is nu nog niet duidelijk hoe vluchtschema´s er in de nabije toekomst zullen uitzien.

Liever met de bus?

Foto luxe stoelen bus ArgentiniëArgentinië heeft een zeer uitgebreid netwerk van lange afstandsbussen, welke modern en bijzonder comfortabel zijn. Tussen alle grote plaatsen rijden bussen en iedere stad heeft een centraal busstation. Bustickets kan je eenvoudig online kopen op sites als Plataforma10 of bij de site van de busmaatschappij.

De grootste en bekendste busmaatschappijen in Argentinië zijn Via Bariloche, Andesmar, Chevallier en FlechaBus. Hoewel de eenvoudige klasse "Semi Cama" al comfortabel is en veel beenruimte biedt, is de durdere "Cama Coche" of zelfs "Super Cama" aan te raden, waarbij de stoelen erg ver achterover kunnen en bij de duurste klasses zelfs helemaal plat gaan (maar niet alle bussen hebben deze klasse). Eten en drinken wordt verzorgd door de meereizende steward en er is een toilet aan boord.

Treinreizen in Argentinië

Foto Chris Zegers Tren PatagoinocTreinverbindingen op lange afstanden zijn er helaas bijna niet meer, met uitzondering van de Tren Patagonico, welke 1x per week tussen Viedma en Bariloche rijdt. Deze treinreis is goed in te passen in een Patagonië reis, vanaf Puerto Madryn reis je in 2,5 uur met de bus naar San Antonio Oeste (ten noorden van Puerto Madryn), waar je op de trein kan stappen.

Tickets voor de Tren Patagonico kunnen we eenvoudig regelen voor mensen die een Argentinië reis op maat bij ons boeken, of minimaal 2 Argentinië bouwstenen bij ons boeken. Of voor reisprogramma´s natuurlijk! Zo boekten we de tickets voor 3 Op Reis en reden zelf mee met Chris Zegers en zijn team om te helpen met vertaalwerk bij de interviews. Een hele leuke ervaring!

Huurauto in Argentinië

Liever de vrijheid van een huurauto? Lees dan hier meer informatie over een auto huren in Argentinië en enkele punten mbt verkeersregels en autorijden in Argentinië in het algemeen.

Meer reisinformatie Argentinië: