Vaccinaties Argentinië

Algemene gezondheidszorg in Argentinië

Welke vaccinaties voor een bezoek aan Argentinië?

Goed nieuws, voor een rondreis Argentinië gelden geen verplichte inentingen. Wel zijn er enkele vaccinaties die worden aanbevolen. Meer informatie mbt inentingen voor Argentinië kunt u vinden op de GGD Reisvaccinaties website, maar ook bij bijvoorbeeld het Havenziekenhuis in Rotterdam of bij uw eigen huisarts. Enkele voorbeelden van aangeraden inentingen zijn Gele Koorts, DTP (boosterprik) en Hepatitis A. Maar voor meer informatie wijzen we u graag door naar de specialisten.

Gezondheidszorg in Argentinië

De gezondheidszorg in Argentinië is in principe gratis voor Argentijnen. Wel kiezen veel inwoners van Argentinië ervoor om een aparte ziektekostenverzekering af te sluiten, want de openbare ziekenhuizen zijn vaak in oude gebouwen met oude apparatuur. Mensen die een particuliere verzekering hebben kunnen kiezen uit de modernere privéklinieken en ziekenhuizen. Iedere stad heeft minimaal één ziekenhuis, maar de wat grotere steden hebben een keur aan ziekenhuizen (hosipital) en (privé)klinieken (clinica privada).

Het interessante van het Argentijnse systeem is dat veel specialisten die een eigen praktijk hebben of bij een cooperatie werken, ook uren maken in openbare ziekenhuizen. Dus hoewel de staat van de openbare ziekenhuizen in onze westerse ogen soms wat te wensen overlaat, zijn de medici wel van een goed niveau.

Dekking medische kosten reisverzekering

Reizigers die hun Argentinië rondreis bij Tipica Reizen hebben geboekt, moeten een reisverzekering hebben. Medische kosten worden zo gedekt, hoewel deze soms moeten worden voorgeschoten door de reiziger. Met een reisverzekering kunt u uiteraard ook in de privéklinieken terecht. Omdat wij ons liever bij onze leest houden, bieden wij zelf geen reisverzekeringen aan (ondanks de interessante commissies!), hiervoor verwijzen we u graag naar uw eigen verzekeraar, bank of online mogelijkheden. Op de handige website Independer kunt u eenvoudig reisverzekeringen en premies vergelijken.

Meer reisinformatie Argentinië: