Veiligheid in Argentinië

Meer informatie mbt veiligheid in Argentinië

LET OP: Bekijk onze extra ingelaste groepsreis Patagonie, vertrek 24 februari 2023!

Hoe veilig is Argentinië als vakantieland?

Veel reizigers hebben hun vragen over de veiligheid op straat in Argentinië of vragen zich bijvoorbeeld af of het veilig is om als vrouw alleen in Argentinië te reizen. Zuid-Amerika heeft nog steeds een negatief imago als het over veiligheid gaat. Gelukkig is Argentinië een prima vakantieland als het om veiligheid gaat.

Veiligheid op straat

Argentinië is één van de meest veilige landen van Zuid-Amerika, maar natuurlijk moet je als toerist wel op je hoede zijn, zeker in de grote steden. Zakkenrollers en tasjesdieven zijn erg gewiekst en snel. De bekende mosterd-/vogelpoeptruuk wordt nog altijd veel toegepast en Argentinië, dus als iemand "per ongeluk" iets op uw kleding smeert en iemand anders het snel wil schoonmaken voor u, pas dan goed op want uw tas is weg voor u er erg in heeft.

Gewapende overvallen komen voor, maar gelukkig niet vaak. Mocht het u overkomen, werk dan altijd mee en geef uw spullen af. Hoe vervelend het ook is, een nieuw paspoort of geld kan vervangen worden, uw leven niet... U zult overigens in de grote steden en zeker in Buenos Aires zien dat er op ieder uur van de dag/nacht mensen over straat lopen, wat een geruststellend gevoel geeft.

Gevaarlijke wijken in Buenos Aires?

De toeristische wijken zijn in principe prima begaanbaar, ook te voet. Denk aan het centrum (Microcentro), maar zeker ook wijken als Palermo, Recoleta en Puerto Madero. Ook de minder bekende wijken als Nuñez, Belgrano en Colegiales zijn prima te verkennen. Mijd de zogenaamde Villas Miserias, de sloppenwijken. De wijken San Telmo en met name La Boca, waar overdag veel toeristen komen, kunnen ´s avonds of ´s nachts beter vermeden worden of ga met een taxi. Hoewel er in veel gidsen staat vermeld dat het onveilig zou zijn om een taxi op straat aan te houden, vinden wij dat dat schromelijk overdreven is. In de 15 jaar dat Tipica Reizen bestaat en dat wij ook zelf in Argentinië wonen, hebben wij of onze klanten nog nooit problemen gehad met taxi´s. Ze rijden overigens allemaal op de meter, let er dus op dat de meter aan gaat en als ze vrij zijn brandt het "LIBRE" licht. Verder loopt er erg veel politie in de grote steden over straat, wat voor veel toeristen ook een prettig idee is.

Toch slachtoffer geworden?

Net als in elke grote stad, dus ook in Nederland of België, kan het gebeuren dat u het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld een zakkenroller. Er is een speciale toeristenpolitie in de grootste steden, waar u dan terecht kunt, maar de gewone politie kan u uiteraard ook helpen. Mocht u de Spaanse taal niet machtig zijn, er zijn handige apps tegenwoordig die ingesproken of ingetypte zinnen direct vertalen. In Buenos Aires is de Defensoría del Turista op diverse lokaties te vinden. Mocht uw paspoort gestolen worden of kwijtraken, neem dan direct contact op met de Belgische ambassade of Nederlandse ambassade in Buenos Aires, zij kunnen u verder helpen.

Reizen als vrouw alleen in Argentinië

wilt u als vrouw alleen reizen in Argentinië, dan is dat prima mogelijk, mits u uiteraard een beetje oppast. Wij hebben al meerdere vrouwelijke klanten gehad die een single rondreis Argentinië bij ons hebben geboekt en allen waren positief verrast. Het enige waar je even aan moet wennen is het "machismo", de Argentijnse mannen zijn échte macho´s, maar ze zijn (in de regel) niet vervelend en zeker niet vasthoudend. Wel zijn de Argentijnen erg van het aanraken en ook daar moeten Nederlanders en Belgen vaak even aan wennen. Het is ook zeer normaal om mannen elkaar te zien begroeten met een kus op de wang, de standaard groet in de grootste delen van Argentinië. Dat gaat zelfs zo ver dat mensen die bijvoorbeeld op een kantoor werken, iedere ochtend alle directe collega´s begroeten met een zoen op de wang! Dat zien we in Nederland of België nog niet zo snel gebeuren...

Meer reisinformatie Argentinië:

Overtuigd? Kijk eens naar enkele mogelijkheden voor Argentinië reizen:

Foto Groepsreis Argentinië
Foto watervallen Iguazu
Foto bouwsteen Ushuaia