Bouwsteen Peru: Cusco, Heilige Vallei en Machu Picchu 6 dagen, prijs op aanvraag

Bouwsteen Cusco en omgeving

5 overnachtingen, transfers en excursies

Dag 1: Aankomst Cusco, transfer hotel

Vanaf het vliegveld of treinstation van Cusco volgt de privétransfer naar het bijzonder sfeervolle hotel op loopafstand van het centrum.

Dag 2: Tour Cusco en omgeving

Een interessante dag vandaag, waarbij een tweetalige gids u meeneemt voor een tour door "zijn" stad Cusco. Natuurlijk bezoekt u het Plaza de Armas, maar leert ook het geheim van de Kathedraal kennen. Na de lunch (niet inclusief) gaat u indrukwekkende plaatsen en ruïnes zien in de directe omgeving van de stad, zoals Puka Pucara, Qenqo, Tambomachay en Sacsayhuaman. In de vooravond arriveert u weer in het hotel.

Dag 3: Heilige Vallei I

Vandaag maakt u een prachtige rit door de Heilige Vallei van de Inca´s en u ziet onderweg mooie uitzichtpunten waar uiteraard gestopt wordt voor foto´s. Ook bezoekt u een soort bezoekerscentrum, waar u meer komt te weten over hoe de lokale bevolking hier leeft en werkt en gaat u eindelijk het verschil leren tussen lama´s, alpaca´s en vicuña´s. Ook bezoekt u de ruïnes (en enorme markt) bij Pisac en de indrukwekkende Ciudadela de Ollantaytambo. Aan het eind van de dag komt u aan bij het prachtige hotel in de buurt van Ollantaytambo.

Dag 4: Machu Picchu

Vroeg in de ochtend wordt u naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht en gaat u aan boord van de Vistadome trein, met grote ramen en zelfs ramen in het plafond, voor een mooi zicht op de bergen. Aangekomen in Aguas Calientes wacht de gids u weer op voor een indrukwekkende tour door de Citadel de Machu Picchu, waarbij uitgebreid uitleg wordt gegeven over deze wereldberoemde Incaruïnes. Na afloop gaat u met de bus terug naar Aguas Calientes en in de namiddag neemt u de trein terug naar Ollantaytambo. Op het station wordt u weer opgewacht voor de transfer naar het hotel hier in de buurt.

Dag 5: Heilige Vallei II

Vandaag gaat u "de andere kant" van de Heilige Vallei ontdekken, waar nog niet zoveel toeristen komen. Met uw privégids bezoekt u onder andere de indrukwekkende zoutpannen van Maras. Verder rijdt u door de omgeving van Moray en bezoekt het dorpje Chinchero. Er wordt uitleg gegeven bij de cirkelvormige terrassen en u rijdt aan het eind van de middag terug naar Cusco. Hier overnacht u nog eenmaal in het inmiddels bekende en bijzondere hotel.

Dag 6: Transfer

Afhankelijk van uw vlucht, bus of trein wordt u opgehaald bij het hotel voor de privétransfer naar het vliegveld, bus- of treinstation voor het vervolg van uw reis door Peru.

Bouwsteen Cusco, Heilige Vallei en Machu Picchu, prijs op aanvraag

Inclusief
 • Drie overnachtingen in een bijzonder sfeervol hotel nabij het centrum van Cusco (incl. ontbijt)
 • Twee overnachtingen in een uitstekend hotel in de buurt van Ollantaytambo
 • (Privé)transfers behorende bij deze bouwsteen
 • Stadstour en omgeving van Cusco in internationaal groepje met tweetalige gids
 • Trein naar Aguas Calientes (Vistadome) en bus naar Machu Picchu (en vice versa)
 • Boleto Turisto en entree voor Machu Picchu, rondleiding met internationaal groepje door tweetalige gids Machu Picchu
 • (Privé)excursie van 2 dagen door Heilige Vallei
Exclusief
 • Vervoer tussen verschillende bouwstenen (vluchten/bus- of treinreizen)
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Overige maaltijden

Deze bouwsteen is eenvoudig te combineren met de volgende bouwstenen:
Lima Arequipa Titicaca Regenwoud