Last minute groepsreis Patagonië 20 dagen, gegarandeerd vertrek 24 februari 2023

Luxe groepsreis Patagonië en Vuurland

Exclusieve groepsrondreis, gegarandeerd vertrek 24 februari 2023

Gegarandeerd vertrek
24 februari 2023
Prijs
€3.349 pp

Duur rondreis
20 dagen
Groepsgrootte
Min. 6, max. 12 deelnemers
Status
Gegarandeerd vertrek

Samenvatting van deze groepsrondreis:

Tijdens deze 20-daagse last minute groepsreis Patagonië leert u het zuiden van Argentinië en Vuurland kennen terwijl u overnacht in uitstekende 3*** en 4**** (boutique)hotels. De Nederlandstalige reisleiding zorgt er op de achtergrond voor dat alles vlekkeloos verloopt en geeft altijd leuke en interessante tips over de plaatsen die bezocht worden en de omgeving.

De reis begint natuurlijk in Buenos Aires, waar u de stad den haar tangogeheimen ontdekt. Vervolgens vliegt u naar het uiterste zuiden, Vuurland, waar u een boottocht op het Beaglekanaal maakt, maar ook een kanotocht in het Nationale Park! Bij El Calafate bezoekt u de gletsjers en daarna kunt u prachtige trekkings maken bij El Chaltén. Bij de Península Valdés kunt u bijzondere flora en fauna zien en u loopt tussen duizenden pinguïns bij Punta Tombo. Vervolgens reist u met de Tren Patagonico naar Bariloche, tegen de Andes gelegen in het Argentijnse merengebied, waarna u terugvliegt naar Buenos Aires en naar huis.

Deze groepsreis is uiteraard ook uit te breiden, waarbij u op individuele basis verder reist. Bijvoorbeeld met een bouwsteen Iguazú of bezoek buurland Chili.

Gegarandeerd vertrek
24 februari 2023
Prijs
€3.349 pp

De Patagonië groepsreis is inclusief:

  • Reisplan volgens omschrijving, met Nederlandse reisbegeleiding.
  • Overnachtingen in luxe hotels (minimaal 3***) obv tweepersoonskamers incl. ontbijt
  • Alle binnenlandse vluchten, incl. belastingen en toeslagen.
  • Tussen de kust en Bariloche luxe nachtbus of indien beschikbaar de Tren Patagonico in een tweepersoons slaapcoupé
  • Volledig excursieprogramma, bestaande uit:
    • Stadstour Buenos Aires olv. Nederlandse gids / tangoshow incl. drankjes / dia de Campo bij Estancia Nibepo Aike (inclusief lunch) / bezoek Perito Moreno gletsjer incl. boottocht / bezoek Nationale Park Ushuaia met kanotocht / boottocht over het Beaglekanaal / bezoek Península Valdés / bezoek pinguins bij Punta Tombo / boottocht bij dolfijnen / Welsh high tea in Gaiman / Circuito Chico in Bariloche incl. stoeltjeslift naar Cerro Campanario / Circuito Grande en boottocht Bosque de Arrayanes

Let goed op bij het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Típica Reizen zijn alle dure excursies inclusief (tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven). Dus geen vervelende verrassingen achteraf en geen reisleiding die alleen maar probeert extra´s te verkopen voor commissie.

Niet inbegrepen zijn:

  • Intercontinentale vluchten, overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven
Gegarandeerd vertrek
24 februari 2023
Prijs
€3.349 pp

Samenstelling groep

Op dit moment hebben 6 personen ervoor gekozen deze prachtige rondreis Patagonië met ons te maken. De reis gaat dus gegarandeerd door. De samenstelling van de groep ziet er momenteel als volgt uit:

  • 3x vrouw (leeftijdscategoie 60-69 jr)
  • 3x man (leeftijdscategorie 60-69 jr)
Gegarandeerd vertrek
24 februari 2023
Prijs
€3.349 pp

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

U vliegt met de maatschappij van uw keuze naar Buenos Aires, waar u de volgende ochtend vroeg aankomt. Het is ook mogelijk om voor de dagvlucht te kiezen, met vertrek in de ochtend en een overstap in Madrid, Sao Paolo of Rio de Janeiro.

Dag 2: Stadstour met Nederlandse gids

Na aankomst op het internationale vliegveld Ezeiza volgt de transfer naar het luxe 4**** hotel gelegen midden in de stad. Vervolgens neemt een Nederlandstalige gids die Buenos Aires van binnen en van buiten kent ons mee langs de bekendste maar ook de minder bekende plekken van de stad.

Dag 3: Tangoshow inclusief drankjes en transfer terug.

U heeft vandaag vrij om de stad verder te verkennen, er zijn ongetwijfeld nog dingen die u niet gezien heeft. We raden aan om bijvoorbeeld een tour te boeken in het prachtige Teatro Colon aan Avenida 9 de Julio. Ook zeker een bezichting waard is (naar onze mening) ´s werelds mooiste boekhandel: El Ateneo Grand Splendid op Avenida Santa Fé 1860. Liever de stad uit? Vraag de reisleiding naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld de Tigre delta te bezoeken of Colonia in Uruguay. ´s Avonds bezoeken we een tangoshow, dranjes zijn inebgrepen net als de transfer naar het hotel na afloop.

Dag 4: Vlucht naar Ushuaia op Vuurland

Een 3,5 uur durende vlucht brengt ons naar het mythische Tierra del Fuego, waar we overnachten in een luxe 4**** hotel dat hoog boven het centrum ligt voor een prachtig uitzicht over de stad en het Beaglekanaal.

Dag 5: Boottocht Beaglekanaal

´s Ochtends maken we een boottocht op het Beaglekanaal, langs het robben- en vogeleiland en natuurlijk met zicht op de bekende roodwitte vuurtoren van Ushuaia. We kiezen voor een kleinere boot, die ook aanlegt bij één van de eilanden en waar we een korte wandeling maken.

Dag 6: Nationaal Park Tierra del Fuego en kanotocht

Vandaag maken we een mooie trekking in het Park Tierra del Fuego aan de baai van Lapataia, met een kundige gids die enthousiast vertelt over de flora en fauna van Vuurland. Na de wandeling wordt er in de buitenlucht geluncht (incl) en daarna varen we in kano´s een stuk door het park, een prachtige en avontuurlijke ervaring.

Dag 7: Vlucht naar El Calafate

We vliegen vandaag naar El Calafate wat de basis is voor ons bezoek aan de gletsjers in het Los Glaciares Nationaal Park. Na aankomst worden we naar het uitstekende 4**** hotel gebracht.

Dag 8: Dag op een estancia

We rijden naar estancia Nibepo Aike, voor een "Dia de Campo". Ontvangst met een mate cocido en wat lekkers. We maken een korte wandeling langs het meer en komen meer te weten over het gebied en leven in Patagonië. Terug op de estancia wacht een geweldige asado.

Dag 9: De bekendste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno

We bezoeken de imposante Perito Moreno gletsjer. Vanaf de balkons zien (en horen!) we het afkalven van de gletsjer van dichtbij. Natuurlijk maken we ook een boottocht voor de gletsjer.

Dag 10: El Chaltén

Een korte busreis brengt ons naar hét wandelparadijs van Argentijns Patagonië: El Chaltén. We nemen onze intrek in het hotel en kunnen ´s middags al een mooie tocht maken.

Dag 11: Vrije dag El Chaltén

Met een gids (optioneel) of op eigen houtje kunt u diverse trekkings maken, van eenvoudig tot (middel)zwaar. Beroemd zijn de trekkings naar de uitzichtpunten op Fitz Roy en op Cerro Torre.

Dag 12: Vrije dag El Chaltén

Nog een geheel vrije dag voor een trekking, een optionele excursie of om te relaxen.

Dag 13: Vlucht naar Trelew en transfer naar Puerto Madryn

We gaan met de bus naar het vliegveld van Calafate en stappen op de vlucht naar Trelew, waar een transfer naar Puerto Madryn wacht. Ons moderne 4**** hotel ligt aan de boulevard, in het centrum van het stadje.

Dag 14: Bezoek pinguins van Punta Tombo en boottocht dolfijnen

We brengen een bezoek aan Punto Tombo: Vijfhonderdduizend magelhaenpinguïns komen hier elk jaar aan land en lopen ons hier af en toe letterlijk voor de voeten. Bij Puerto Rawson gaan we aan boord van een zodiac, op zoek naar de grappige en uiterst snelle zwart witte kortsnuitdolfijnen.

Dag 15: Peninsula Valdés

Na het ontbijt vertrekken we naar het natuurgebied Península Valdés. De walvissen zijn al weg, maar het onmetelijke Patagonië biedt zeker interessante flora en fauna. In de baaien van het schiereiland bevinden zien we grote groepen zeeleeuwen en zeeolifanten, pinguins en... met wat geluk: orca´s!

Met de luxe bus of de "Tren Patagonico" naar Bariloche

Indien beschikbaar, reizen we met de Tren Patagonico naar Bariloche. Deze trein is de enige nog functionerende lange afstandstrein in heel het land en rijdt eenmaal per week tussen de kust en Bariloche. Mochten we geen tickets kunnen bemachtigen, dan rijden we met de luxe nachtbus naar Bariloche.

Dag 16: Bariloche

‘s Morgens kunnen we nog genieten van het uitzicht van het steppeachtige landschap dat langzaam overgaat in een berglandschap als we Bariloche naderen. Tegen de middag komen we aan in het stadje aan het meer Nahuel Huapi en volgt de transfer naar het luxe 4**** hotel in het centrum, direct aan het meer. ´s Middags rijden met onze eigen bus het Circuito Chico, langs de meren Trebol, Moreno en Nahuel Huapi en langs indrukwekkende uitkijkpunten. Bij Cerro Campanario gaan we met de stoeltjeslift omhoog naar de confiteria bovenop de berg.

Dag 17: Circuito Grande

Met onze eigen bus rijden we het Circuito Grande, onderdeel van de Zeven Meren route. We komen onder andere langs het Amfiteatro en Villa Traful. Uiteraard wordt er bij enkele meren gestopt voor mooie foto´s en in Villa la Angostura hebben even vrij om rond te wandelen.

Dag 18: Vlucht naar Buenos Aires

Na het ontbjt en uitchecken volgt de transfer naar het vliegveld en vliegen we terug naar Buenos Aires voor de laatste overnachting daar, in ons vertrouwde hotel in het centrum.

Dag 19: Retourvlucht naar Nederland/België

Aan alles komt helaas een eind... In de loop van de ochtend worden we bij ons hotel opgehaald voor de transfer naar het internationale vliegveld Ezeiza voor de terugvlucht naar huis.

Dag 20: Aankomst Nederland/België

U landt weer op Nederlandse (of Belgische) bodem, waarmee deze prachtige groepsreis Patagonië en Vuurland helaas tot een einde is gekomen. Zien we u volgend jaar wellicht op één van onze andere exclusieve groepsreizen naar Zuid-Amerika?

Gegarandeerd vertrek
24 februari 2023
Prijs
€3.349 pp

Ik wil mee! Neem contact met mij op!

Vult u deze basisgegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: