Versoepelingen en reisadviezen COVID-19 informatie Argentinië, Chili en Peru

Versoepelingen internationaal toerisme

Informatie mbt Corona in Argentinië, Chili en Peru

Update mei 2022: Eindelijk is er goed nieuws voor reizigers die geïnteresseerd zijn in een rondreis Argentinië, Chili of Peru. De aantallen Corona besmettingen zijn weer flink gedaald en er zijn vele versoepelingen. Ook zijn de landen die wij als specialist aanbieden intussen weer "geel" gekleurd op de website van Nederlanders Wereldwijd. We zetten per land de actuele (mei 2022) regels voor u op een rijtje.

Corona in Argentinië: reisadvies, maatregelen en restricties Argentinië.

Sinds 1 november 2021 zijn internationale toeristen weer welkom in Argentinië! Er golden nog wel bepaalde maatregelen, maar deze zijn onlangs (per 1 mei) weer versoepeld. De actuele reisinformatie voor Argentinië mbt corona ziet er nu als volgt uit:

Argentinië: Voorwaarden om het land binnen te komen, vanaf 1 mei 2022:

 • U dient binnen 48 uur voor vertrek online een officiële verklaring in te vullen (Affidavit), met daarin onder andere uw persoonsgegevens, waar u de eerste dagen verblijft en hoe u het land binnenkomt. Ook dient u aan te geven of u Corona-achtige verschijnselen hebt en of u een reisverzekering met COVID-dekking hebt afgesloten. Het formulier is in het Spaans en Engels in te vullen, uiteraard kunnen wij u hiermee helpen. Let op, het is een officieel document, fraude wordt bestraft.
 • Een negatieve PCR-test, binnen 72 uur voor vertrek of een antigeentest binnen 48 uur voor vertrek. Vanaf 1 mei niet meer nodig
 • Bent u binnen 90 dagen voor binnenkomst in Argentinië besmet geweest, dan moet u uw positieve PCR- of antigeentest overleggen (datum van positieve test minimaal 10 dagen voor vertrek), plus een herstelbewijs, waarbij de symtomen uiterlijk 10 dagen voor vertrek moeten zijn begonnen. Vanaf 1 mei niet meer nodig
 • Bewijs van volledige vaccinatie, waarbij de laatste vaccinatie minimaal 14 dagen vóór binnenkomst in Argentinië moet zijn geweest. Let op, dit moet een papieren bewijs zijn, dus niet alleen een QR code. Vanaf 1 mei niet meer nodig
 • LET OP: Er wordt nog altijd aangeraden om wél volledig gevaccineerd naar Argentinië te reizen, incl. bewijsjes welke gevraagd kunnen worden bij binnenlands vervoer, maar ook voor excursies en in hotels. Verder wordt aangeraden om, indien u niet (volledig) gevaccineerd bent, alsnog een test te doen bij één van de vele testlocaties, binnen 24 uur na aankomst in Argentinië.

Overige voorwaarden en restricties in Argentinië:

 • Mondkapjes zijn niet meer verplicht, maar het kan zijn dat er nog om gevraagd wordt, dus neem ze wel mee. Verder gelden er hoegenaamd geen andere restricties meer.

Dit betekent in grote lijnen dat reizen vanaf 1 mei weer goed mogelijk is in Argentinië. Voor Nationale parken, excursies, transfers, binnenlandse vluchten en dergelijke zijn er weinig beperkingen meer merkbaar. We hebben intussen gelukkig weer meerdere Tipica Reizen klanten gehad die hebben gereisd in Argentinië en die hebben eigenlijk nergens "last" ondervonden. Dus, wat let u?

Overtuigd? Kijk eens naar enkele mogelijkheden voor Argentinië reizen:

Foto Groepsreis Argentinië
Foto watervallen Iguazu
Foto Fly-drive Merengebied

Corona in Chili: reisadvies, maatregelen en restricties Argentinië.

Sinds begin 2022 zijn internationale toeristen weer welkom in Chili! Er golden nog wel bepaalde maatregelen, maar deze zijn onlangs (per 1 mei) weer versoepeld. De actuele reisinformatie voor Chili mbt corona ziet er nu als volgt uit:

Corona in Chili: Voorwaarden om het land binnen te komen, update 23 mei 2022:

 • Meldt u zich ruim voor vertrek aan op de officiële website "MeVacuno" van de Chileense regering om uw gegevens in te vullen. Via deze site moet u ook een foto van uw paspoort uploaden, een foto waarbij u uw paspoort vasthoudt en een vaccinatiebewijs. Deze documenten worden vervolgens door de Chileense overheid gecontroleerd en vervolgens geautoriseerd als er geen problemen zijn. Hiervan krijgt u vanzelf via de email bericht en kunt u weer inloggen op de site om uw gegevens in te zien en waar nodig aan te vullen.
 • U dient binnen 48 uur voor aankomst in Chili online een officiële verklaring in te vullen (Affidavit), met daarin onder andere uw persoonsgegevens, waar u de eerste dagen verblijft en uw vaccinatiestatus. Hiervor is het handig om in te loggen via de link op de pagina van MeVacuno, dan worden uw gegevens direct overgenomen. Het formulier is in het Spaans en Engels in te vullen, uiteraard kunnen wij u hiermee helpen. Let op, het is een officieel document, fraude wordt bestraft.
 • Een negatieve PCR-test, binnen 72 uur voor vertrek of een antigeentest binnen 48 uur voor vertrek. Vanaf 1 mei niet meer nodig
 • LET OP! Er worden op het internationale vliegveld random reizigers uitgekozen die een PCR-test moeten ondergaan. Bij een positief resultaat dienen deze personen in quarantaine te gaan. Uw reisverzekering (met COVID-dekking, veprlicht) kan u daarmee verder helpen.

Overige voorwaarden en restricties in Chili:

 • Mondkapjes zijn niet meer verplicht, maar het kan zijn dat er nog om gevraagd wordt, dus neem ze wel mee. Verder gelden er hoegenaamd geen andere restricties meer.

Dit betekent in grote lijnen dat reizen vanaf 1 mei weer goed mogelijk is in Chili. Voor Nationale parken, excursies, transfers, binnenlandse vluchten en dergelijke zijn er weinig beperkingen meer merkbaar. Ook in Chili heeft Tipica Reizen al meerdere reizigers gehad, die prima konen reizen zonder problemen mbt Corona. Wilt u dat ook? Kijk dan eens bij deze reizen, of gebruik het menu bovenaan de pagina voor meer opties.

Een greep uit onze Chili reizen:

Foto Groepsreis Chili en Argentinië
Foto Torres del Paine
Foto Fly-drive Verlaten Noorden

Corona in Peru: reisadvies, maatregelen en restricties voor reizen naar Peru.

Hoewel Peru het behoorlijk zwaar heeft gehad met coronaslachtoffers, zijn ook in Peru de regels inmiddels versoepeld voor toerisme. We zetten de voorwaarden voor u op een rijtje.

Corona in Peru: Download deze PDF met de meest actuele informatie, update mei 2022:

 • U dient binnen 72 uur voor aankomst in Peru online een officiële verklaring in te vullen (Affidavit), met daarin onder andere uw persoonsgegevens, waar u vandaan komt en waar u de eerste dagen verblijft en eventuele ziekteverschijnselen. Het formulier is in het Spaans en Engels in te vullen, uiteraard kunnen wij u hiermee helpen. Let op, het is een officieel document, fraude wordt bestraft.
 • Voor u aan boord gaat moet u uw vaccinatiebewijs laten zien van 1e, 2e en boostervaccinatie (bij 12 jaar en ouder). Bent u niet (volledig) gevaccineerd, dan moet u maximaal 48 uur voor het boarden een PCR test ondergaan. Dit geldt voor internationale én binnenlandse vluchten!
 • In afgesloten ruimtes en in het OV dient u een mondkapje te dragen. De regels zijn érg streng, het moet een KN95 masker zijn, of een "chirurgisch" masker met daaroverheen een gewoon masker of bijvoorbeeld een sjaal.

Overige voorwaarden en restricties in Chili:

 • In gebieden waar nog geen 80% van de bevolking volledige gevaccineerd is, zijn mondkapjes nog steeds verplicht, ook buiten.

De regels zijn dus wel versoepeld in Peru, maar zijn nog steeds strenger dan in omliggende landen, houd daar rekening mee. Maar afgezien van het verplichte mondkapje, kunt u zonder veel problemen door Peru reizen. Bekijk de volgende mogelijkheden eens die we aanbieden (maar er zijn nog veel meer, gebruik daarvoor het menu bovenaan de pagina):

Een greep uit onze Peru reizen:

Foto Groepsreis Peru
Foto hoofdstad Lima
Foto hoatzin in Peru
Disclaimer: Tipica Reizen kan nooit verantwoordelijk gehouden worden voor missende, niet actuele of onvolledige informatie mbt coronamaatregelen. U bent en blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk om u van de actuele regels op de hoogte te stellen via de officiële kanalen: Argentinië, Chili en Peru