Buenos Aires

foto Caminito

El Calafate

foto Perito Moreno

Ushuaia

foto Vuurtoren Beaglekanaal

Walvissen

foto walvis

Met de Tren Patagonico

foto Tren Patagonico

Dagomschrijving reis Argentinie Prijsinformatie individuele reis naar Argentinie

Individuele rondreis Argentijns Patagonië

Een prachtige rondreis voor de reiziger die liever niet met een groep reist, maar wel alles goed geregeld wil hebben. Vluchten, onderkomens, transfers én excursies zijn bij deze reis inbegrepen en mocht er ergens iets mis dreigen te gaan, dan kunt u 24/7 terecht op het telefonische noodnummer in Argentinië, gewoon in het Nederlands.

De reis begint natuurlijk in Buenos Aires, de geboortestad van onze Koningin, waar u een privé stadstour maakt onder leiding van een Nederlandse gids die er al jaren woont. Zo ziet u alle bekende maar ook onbekende hotspots van deze immense stad. Natuurlijk ontbreekt de professionele tangoshow niet.

Vervolgens vliegt u naar El Calafate, midden in Argentijns Patagonië voor een ‘verplicht’ bezoek aan de Perito Moreno gletsjer. U bezoekt hier ook een estancia, waar demonstraties worden gegeven en waar u van een flinke "asado" kunt genieten.

Nog zuidelijker ligt het mythische Vuurland, met Ushuaia als meest zuidelijke stad ter wereld. U vaart over het Beaglekanaal en maakt een prachtige wandeling door het Nationale Park, waar u ook een stuk per kano aflegt!

Vanuit Ushuaia vliegt u naar Puerto Madryn aan de kust en zult u zich verbazen over het rijke dierenleven in de Península Valdéz, met onder andere zeeleeuwen, pinguïns, walvissen (tot half december) en misschien zelfs orka’s. Uiteraard maakt u een boottocht om de walvissen van dichtbij te zien en een boottocht op zoek naar dolfijnen bij Puerto Rawson.

Daarna gaat u aan boord van de Tren Patagonico (in tweepersoons slaapcoupes) voor een geweldige treinreis dwars door Patagonië naar Bariloche, midden in het Merengebied. Hier kunt u met uw huurauto de prachtige regio zelf verkennen. Tot slot vliegt u terug naar Buenos Aires, waar u nog één nacht verblijft en de laatste souvenirs kan kopen of nog eenmaal zo´n enorme biefstuk soldaat kan maken.

Deze zeer complete rondreis wordt aangeboden inclusief binnenlandse vluchten, overnachtingen in met zorg geselecteerde toeristenklasse hotels (of beter), alle in het dagprogramma genoemde excursies, uiteraard de transfers ter plaatse, de huurauto in Bariloche en een tweepersoons slaapcoupé in de Tren Patagonico.

Let op! De Tren Patagonico rijdt slechts eenmaal per week (vrijdag) van de kust naar Bariloche, u dient dus uit Nederland of België te vertrekken op een zondag.

Dagomschrijving reis Argentinie Prijsinformatie individuele reis naar Argentinie

Beleef Zuid-Amerika