U vliegt met

foto KLM

Lima

foto Lima

Paracas

foto Islas Ballestas

Cruz de Condor

foto condor

Isla Taquile

foto inwoner Taquile

Machu Picchu

foto Machu Picchu

Dagomschrijving groepsreis Peru Prijsinformatie groepsreis Peru

Exclusieve groepsreis Peru

Tijdens deze exclusieve 18-daagse groepsreis naar het magische Peru leert u, in een kleine groep, dit Zuid-Amerikaanse land, de wonderschone natuur en interessante cultuur kennen terwijl u overnacht in uitstekende 3*** en 4**** hotels. De Nederlandstalige reisleiding zorgt er op de achtergrond voor dat alles vlekkeloos verloopt. Zoals gewoonlijk zijn alle excursies die in het dagprogramma worden genoemd al bij de reissom inbegrepen, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan ter plaatse en de reisleiding geen wandelende excursie-verkoper is.

De reis begint natuurlijk in Lima, de hoofdstad van Peru. Vooral het verkeer zal even wennen zijn voor de meesten! Tijdens een stadstour ontdekt u zowel de historische binnenstad als de moderne wijk Miraflores en bezoekt u enkele (pre)Incaruïnes die midden in de stad liggen. In de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika kunt u zich in de vele uitstekende restaurants al snel tegoed doen aan heerlijke ceviches en allerhande regionale, landelijke en internationale gerechten.

Met een eigen bus bezoekt u Paracas, waar u het Reservaat bezoekt, één van de droogste plekken op aarde en direct aan zee. De volgende ochtend vaart u naar de Ballestas eilanden, die ook wel de Galapagos in het klein worden genoemd. De bus rijdt terug naar Lima en vervolgens vliegt u naar Arequipa met onder andere een bezoek aan Juanita, de ijsmummie.

Een prachtige busreis (tot 4.910m hoogte!) brengt u naar het gehuchtje Yanque, waar we een leuk onderkomen voor u hebben. Van hieruit bezoekt u onder andere de Colcavallei, met als hoogtepunt natuurlijk de Cruz del Condor, waar de condors soms zelfs rakelings langs je hoofd vliegen.

Met weer een eigen busje vervolgt de reis over de Altiplano naar Puno, dat aan het beroemde Titicacameer ligt. Natuurlijk maakt u een boottocht over het meer, bezoekt u de drijvende Uroseilanden en maakt u een mooie (pittige) wandeltocht over het eiland Taquile.

Eén van de hoogtepunten van deze reis is de geweldige treinreis met de Andean Explorer van Puno naar Cusco. Deze treinreis duurt de hele dag, maar de wagons zijn erg luxe, een uitstekende lunch is inbegrepen en het achterste rijtuig is bijna geheel van glas, waardoor je een prachtig uitzicht hebt.

De rondreis eindigt in Cusco, waar u de stad zelf en de (pre)Incaruïnes in de directe omgeving bezichtigd. Dan vertrekt u voor een mooie dag tour door de Heilige Vallei, eindigend in Urubamba. De volgende dag staat dan eindelijk Machu Picchu op het programma! Daarna volgt nog een hele dag in de Heilige Vallei met onder andere een bezoek aan de zoutpannen van Mara en overnacht u nog één nacht in de geweldige stad Cusco alvorens u, via Lima, terug naar Nederland vliegt.

De reis is uit te breiden met een 4 daags bezoek aan het tropische regenwoud in een geweldige lodge, zie onze bouwsteen "Posada Amazonas". Deze uitbreiding is op basis van volpension (uitgezonderd alcoholische drankjes) en inclusief dagelijkse excursies. Een aanrader!

Deze zeer complete rondreis wordt aangeboden inclusief de vlucht met KLM, binnenlandse vluchten, overnachtingen in de betere 3*** en 4**** hotels, alle genoemde excursies en uiteraard de transfers en de Nederlandstalige reisbegeleiding.

Dagomschrijving groepsreis Peru Prijsinformatie groepsreis Peru

Beleef Zuid-Amerika