U vliegt met

foto KLM

Buenos Aires

foto Caminito

Tigre delta

foto Tigre delta

El Calafate

foto ijsbergen

Estancia

foto Estancia Nibepo Aike

Minitrekking

foto Minitrekking Perito Moreno

Ushuaia

foto Nationaal Park Vuurland

Stormachtig

foto Bomen op Vuurland

Beaglekanaal

foto Vuurtoren Vuurland

Puerto Madryn

foto walvis

Puerto Madryn

foto walvis

Punta Tombo

foto Punta Tombo

Tren Patagonico

foto Tren Patagonico

Bariloche

foto Merengebied rondom Bariloche

Bariloche

foto Boottocht over Nahuel Huapi

Arrayanes

foto Bosque de Arrayanes

San Telmo

foto tango in San Telmo

 

Dagomschrijving groepsreis Argentinie Prijsinformatie groepsreis Argentinie

Dagprogramma groepsrondreis Argentinië (Patagonië)

Dag 1 / Vlucht naar Buenos Aires

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Buenos Aires, waar u de volgende ochtend vroeg aankomt.

Dag 2 / Stadstour met Nederlandse gids

Na aankomst op het internationale vliegveld Ezeiza wordt u door de reisleiding opgewacht voor de transfer naar het bijzonder comfortabele hotel in de wijk Recoleta, met uitzicht op de beroemde begraafplaats. Vervolgens neemt een Nederlandstalige gids die Buenos Aires van binnen en van buiten kent ons mee langs de bekendste maar ook de minder bekende plekken van de stad.

Dag 3 / Tangoshow inclusief beginnersles, diner en drankjes

U heeft vandaag vrij om de stad verder te verkennen, er zijn ongetwijfeld nog dingen die u niet gezien hebben. We raden aan om bijvoorbeeld een tour te boeken in het prachtige Teatro Colon aan Avenida 9 de Julio. Ook zeker een bezichting waard is (naar onze mening) ´s werelds mooiste boekhandel: El Ateneo Grand Splendid op Avenida Santa Fé 1860. Liever de stad uit? Vraag de reisleiding naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld de Tigre delta te bezoeken of Colonia in Uruguay. ´s Avonds bezoeken we een tangoshow en krijgen een beginnersles in deze dans, waarna we tijdens het diner (inclusief) de professionals aan het werk zien.

Dag 4 / Vlucht naar Trelew, bezoek pinguins van Punta Tombo

We worden naar het nationale vliegveld gebracht en stappen op de vlucht naar Trelew. We brengen een bezoek aan Punto Tombo, waar een enorme pinguïn-kolonie huist: op Antartica na de grootste kolonie ter wereld! Vijfhonderdduizend magelhaenpinguïns komen hier elk jaar aan land en lopen ons hier af en toe letterlijk voor de voeten. Daarna volgt de transfer naar ons hotel in Puerto Madryn, dat als springplank dient voor een bezoek aan de flora en vooral fauna van het schiereiland (Península) Valdés. Ons hotel ligt aan de boulevard, zodat we met wat geluk zelfs walvissen vanuit onze kamers kunnen zien!

Dag 5 / Peninsula Valdéz en walvissen

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het natuurgebied Península Valdés. In Puerto Piramides gaan we met de boot walvissen observeren die hier elk jaar komen om te bevallen. Men schat dat een kwart van de wereldpopulatie van alle Zuidkapers het schiereiland tussen juni en november passeert. Deze nieuwsgierige giganten van dichtbij kunnen waarnemen is een onvergetelijke ervaring. In de baaien van het schiereiland bevinden zich ook grote groepen zeeleeuwen en zeeolifanten. Verder is de kans groot dat we in het steppeachtige landschap mara’s, nandoes, gordeldieren en guanaco´s zien. En als we heel veel geluk hebben: orca´s!

Dag 6 / Met de nachttrein "Tren Patagonico" naar Bariloche

 

De ochtend hebben we nog vrij te besteden, u kunt bijvoorbeeld fietsen huren, snorkelen met zeeleeuwen of het interessante Paleontologische museum in Trelew bezoeken. ´s Middags rijden we met de reguliere bus naar San Antonio Oeste, waar we aan boord gaan van de Tren Patagonico. Deze trein, met tweepersoons slaapcoupés en een leuk restauratierijtuig, brengt ons dwars door Patagonië naar Bariloche.

Dag 7 / Bariloche

‘s Morgens kunnen we nog genieten van het uitzicht van het steppeachtige landschap dat langzaam overgaat in een berglandschap als we Bariloche naderen. Tegen de middag komen we aan in het stadje aan het Nahuel Huapimeer en volgt de transfer naar het luxe hotel direct aan het meer. De rest van de dag heeft u vrij om het stadje te bekijken en u te verbazen over de enorme chocoladewinkels in het centrum. Het chocolademuseum is ook leuk om eens te bekijken, aan de rand van het centrum.

Dag 8 / Circuito Chico en Cerro Campanario

We rijden met ons eigen busje het Circuito Chico, langs de meren Trebol, Moreno en Nahuel Huapi en langs indrukwekkende uitkijkpunten. Bij Cerro Campanario gaan we met de stoeltjeslift omhoog naar de confiteria bovenop de berg. Vanuit hier hebben we een prachtig uitzicht rondom. Dit uitzicht behoort tot de top 10 van ´s werelds mooiste uitzichtpunten!

Dag 9 / Circuito Grande en Bosque de Arrayanes

Met onze eigen bus rijden we het Circuito Grande, onderdeel van de Zeven Meren route. We komen onder andere langs het Amfiteatro en Villa Traful. In Villa la Angostura (waar de Koninklijke familie graag komt) maken we een boottocht naar het Bosque de Arrayanes. De Arrayaanboom is een zeldzame en langzaam groeiende boom die alleen hier op het puntje van het schiereiland in een heel bos voorkomt. De kaneelkleurige stammen doen denken aan de tekenfilm Bambi en het gerucht gaat dat Walt Disney hier dan ook zijn inspiratie kreeg voor het maken van de tekenfilm.

Dag 10 / Vlucht naar El Calafate

We vliegen nog verder zuidwaarts, naar El Calafate wat de basis is voor ons bezoek aan de gletsjers in het Los Glaciares Park. Na aankomst worden we naar het sfeervolle hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld om langs de lagune te wandelen waar vaak flamingo´s en andere vogelsoorten te zien zijn, of om door het centrum te wandelen. U kunt ook een taxi nemen naar het moderne en zeer informatieve gletsjermuseum, met daarnaast een heuse ijsbar, waar álles van ijs is, tot de glazen aan toe!

Dag 11 / Dag op een estancia

We worden naar estancia Nibepo Aike gebracht, voor een "Dia de Campo", een dag op het platteland zogezegd. Ontvangst met een mate cocido (een sterke kruidenthee) en masitas, zoete deeghapjes. We maken een korte wandeling langs het meer en komen meer te weten over de flora en fauna, maar ook hoe dit gebied is ontstaan. Terug op de estancia worden demonstraties gegeven. Na een kort bezoek aan de organische moestuin kunnen we onze honger stillen met een geweldige asado met natuurlijk lamsvlees (Cordero Patagonico), flinke biefstukken, maar ook huisgemaakte salades en een typisch Argentijns dessert. Wie wil kan optioneel nog een paardrijtocht maken door het gebied, geef dit van tevoren door aan de reisleiding.

Dag 12 / De bekendste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno

De Perito Moreno is de meest spectaculaire gletsjer in het gebied, die je bovendien het dichtst kunt benaderen. Vanaf de balkons die voor het ijsfront lopen zien we het afkalven van de gletsjer van heel dichtbij, waarbij enorme brokken ijs onder luid gekraak afbreken en in het water storten. Wie wil, kan (optioneel) letterlijk nog een stapje verder: Onder deskundige begeleiding kan je de ijsmassa bedwingen en er een wandeltocht over maken! Er geldt wel een leeftijdsgrens van 65 jaar. De meerprijs voor deze trekking is € 60 per persoon en u dient dit vóór het begin van de reis aan te geven.

Dag 13 / Vlucht naar Ushuaia op Vuurland

We gaan weer terug naar het vliegveld van El Calafate en een korte vlucht brengt ons naar het mythische Tierra del Fuego, waar we overnachten in de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Het stadje ligt aan het Beaglekanaal en wordt omringd door grillige bergpieken en dichte bossen. Het luxe hotel ligt boven het centrum, wat voor prachtige uitzichten zorgt over de stad en het Beaglekanaal.

Dag 14 / Nationaal Park Tierra del Fuego en kanotocht

Vandaag maakt u een mooie trekking in het Park Tierra del Fuego aan de baai van Lapataia. Na de wandeling wordt er in de buitenlucht geluncht (inclusief) en daarna vaart u in kano´s een stuk door het park, een prachtige natuurervaring! Zowel de kanotocht als de trekking zijn voor iedereen die in een normale conditie is goed te doen.

Dag 15 / Boottocht Beaglekanaal en vlucht naar Buenos Aires

Als we in Vuurland zijn kunnen we het natuurlijk niet maken om geen boottocht over het legendarische Beaglekanaal te maken, langs het robben- en vogeleiland en natuurlijk met zicht op de bekende roodwitte vuurtoren van Ushuaia. ´s Middags volgt de transfer naar het vliegveld en vliegen we terug naar Buenos Aires voor nog een laatste nacht in het inmiddels bekende hotel in Recoleta.

Dag 16 / Terugvlucht naar Amsterdam

Uw reis zit er helaas op. U wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven en vliegt ´s middags met de directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 17 / Aankomst Schiphol (of België*)

U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol. Voor onze Belgische klanten kunnen we optioneel ook de reis van en naar Brussel verzorgen.

Dagomschrijving groepsreis Argentinie Prijsinformatie groepsreis Argentinie

Beleef Zuid-Amerika