Santiago

foto Santiago de Chile

Torres del Paine

foto Glaciar Grey

Puerto Varas

foto Llanquihue meer

Atacama

foto lagune in Atacama woestijn

Dagomschrijving reis Argentinie Prijsinformatie individuele reis naar Argentinie

Chili van Zuid naar Noord individueel

Tijdens deze 20-daagse rondreis ziet u alle hoogtepunten van Chili. Door de grote afstanden tussen noord en zuid (totaal maar liefst 5.000km!) maakt u gebruik van binnenlandse vluchten.

Uw reis begint in de hoofdstad, Santiago de Chile. Hier maakt u uiteraard een stadstour en bezoekt u de wijngaarden waar de bekende Chileense rode wijnen vandaan komen. Ook bezoekt u het beroemde Valparaiso en het mondaine Viña del Mar.

Na Santiago vliegt u naar het zuiden, Chileens Patagonië. Na een nachtje in Puerto Natales reist u door voor een verblijf in een luxe hotel, midden in het prachtige nationale park Torres del Paine. Een must voor wandelliefhebbers, maar ook voor rustzoekers en natuurmensen. U kunt hier prachtige dag wandelingen maken of relaxen in het hotel en genieten van het landschap van Patagonië.

Vervolgens vliegt u naar Puerto Varas in het Merengebied van Chili. Met uw eigen huurauto kunt u de omgeving hier in alle rust verkennen, waarbij u overnacht in de belangrijkste plaatsen in deze regio: Puerto Varas, Pucón en Valdivia.

Na het merengebied vliegt u, met een overstap in Santiago de Chile, naar het andere uiterste: de Atacama woestijn in het noorden. Uiteraard bezoekt u de Tatio geisers en de beroemde Maanvallei, maar kunt ook zwemmen in de thermale baden of zelfs in de zeer zoute Cejar Lagune, waar u vanzelf blijft drijven. Een bezoek aan de Salar de Atacama en de lagunes op de Altiplano ontbreken ook niet.

Hierna vliegt u terug naar hoofdstad Santiago, waar u nog een nachtje verblijft om de volgende dag terug naar Nederland of België te vliegen. De beste reistijd voor deze reis is vanaf oktober tot en met maart. In de overige maanden is het echter ook mogelijk, Torres del Paine in de winter is prachtig maar het weer kan een invloed hebben op het verblijf en excursies, houd hier rekening mee.

Dagomschrijving reis Argentinie Prijsinformatie individuele reis naar Argentinie

Beleef Zuid-Amerika